5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره حقوقی ازدواج یکی از نیازهای ضروری جامعه ماست. در ایران خانواده اهمیت زیادی دارد و جوانان تشویق می شوند که با ازدواج تشکیل خانواده دهند. اما متاسفانه ناآگاهی ایشان از مسائل معنوی و مادی پیرامون ازدواج موجب شکست زندگی مشترک می شود. طلاق و گرفتاری های آن باعث شده که جوانان به جای ازدواج و تشکیل خانواده نیازهای خود را از طریق دیگری برطرف نمایند.

در نگاه اول شاید این اقدام جوانان بدون اشکال به نظر برسد. اما در دراز مدت و با رصد زندگی شخصی جوان متوجه آسیب های روحی و روانی این مسئله خواهیم شد. بنابراین به جای پاک کردن صورت مسئله و عدم تشکیل خانواده باید با انجام مشاوره حقوقی راه حل درست را یافت.

کارشناسان با ارائه راهکارهای صحیح کمک می کنند که جوانان در مسائل معنوی تقویت شوند و با سازگاری مانع فروپاشی خانواده گردند. همچنین با اطلاعاتی که کارشناس حقوقی در اختیار ایشان می گذارد درباره مسائل مادی درست تصمیم گیری می کنند.

مزیت مشاوره حقوقی ازدواج با وکیل خانواده

مشاوره حقوقی ازدواج می تواند مزایای زیادی داشته باشد. گفتگو با وکیل خانواده این فرصت را در اختیار افراد قرار می دهد که با چم و خم عقد ازدواج آشنا شوند. وکیل خانواده افراد را راهنمایی می کند که با در نظر گرفتن شرایط خود درباره امتیازات مادی در عقد نکاح تصمیم گیری نمایند.

در ملاقات با وکیل می توان درباره حقوق مادی همچون مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه، درآمد حاصل از شغل همسر و… گفتگو کرد. موارد گفته شده هر کدام دارای نکات حقوقی هستند که اطلاع از آن می تواند از بروز اختلافات بعدی جلوگیری نماید.

در مشاوره حقوقی ازدواج درباره حقوق معنوی اطلاعات مفیدی در اختیار افراد قرار می گیرد. مزایا و معایب گرفتن حق طلاق، نحوه مشخص کردن سکونت زوجین، تعیین حق اشتغال همسر و… از جمله حقوق معنوی است که پیامدهای مادی نیز به دنبال دارد.

مشاوره حقوقی ازدواج

بنابراین انجام مشاوره حقوقی ازدواج و گفتگو با وکیل خانواده در این موارد ضروری است.

مشاوره حقوقی ازدواج درباره تعیین و مطالبه مهریه

بر اساس ۱۰۸۲ قانون مدنی به محض جاری شدن عقد نکاح زن مالک مهریه می شود و می تواند هر نوع تصرفی در آن داشته باشد. با توجه به این ماده قانونی مهریه حق مالی مهمی است که برای زن تعیین می شود. در مشاوره حقوقی ازدواج بیان می گردد که مهریه دینی است که بر ذمه مرد ایجاد شده و تا پایان عمر و حتی بعد از آن نیز زن می تواند آن را مطالبه کند.

چنانچه همسر فوت کند زن می تواند مهریه را از ارث به جای مانده مطالبه نماید. همچنین اگر مرد ورشکسته شود مهریه جزو دیون حال است. به این معنی که بر طلب سایر طلبکاران مقدم خواهد بود و زن می تواند ابتدا مهریه خود را دریافت نماید.

با توجه به آنچه که گفته شد وکیل خانواده در مشاوره حقوقی ازدواج توصیه می کند که افراد مهریه را بر اساس توانایی مالی خود تعیین نمایند. متاسفانه بر خلاف آموزه های اسلام خانواده های ایرانی درباره مهریه سختگیری زیادی دارند و این مسئله اولین جرعه اختلاف را میان زوجین روشن خواهد کرد.

زوج باید توجه داشته باشد که چنانچه عقد نکاح به طلاق بیانجامد اگر طلاق در دوران عقد باشد و زوجه هنوز دوشیزه باشد نصف مهریه به وی تعلق می گیرد. اگر طلاق بعد از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک باشد زن تمام مهریه را مطالبه می کند.

در برخی موارد مرد ادعای اعسار از پرداخت مهریه دارد مشاوره حقوقی ازدواج برای زوجه توضیح می دهد که در این موارد با تقسیط مهریه زن به حقوق مالی خود خواهد رسید.

مشاوره حقوقی حق طلاق

مشاوره حقوقی ازدواج برای زوجین شرح می دهد که در زمان جاری شدن عقد نکاح یا پس از آن زن می تواند حق طلاق را دریافت نماید. حق طلاق در واقع حق وکالت در طلاق است که مرد به زن می دهد. بر اساس این حق با تحقق شرط تعیین شده میان زوجین زن می تواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضا طلاق نماید.

در مشاوره حقوقی ازدواج وکیل خانواده برای زن توضیح می دهد با داشتن حق طلاق و حق توکیل می تواند از وکیل طلاق برای دریافت حکم طلاق کمک بگیرد. با توکیل حق طلاق به وکیل، تمام امور مربوط به طلاق از ابتدا تا انتها توسط وکیل پیگیری خواهد شد. همچنین زوجه می تواند از وکیل بخواهد که با حضور در محضر خود صیغه طلاق را جاری نماید.

حق طلاق و اشتغال زوجه

مشاوره حقوقی حق اشتغال زن

در جامعه کنونی اشتغال زنان موضوع قابل بحثی است. زنان با داشتن تحصیلات عالیه و وقت آزاد بیشتر نسبت به سبک زندگی قدیم تمایل دارند که در اجتماع نقش فعال تری داشته باشند. از طرفی شرایط زندگی مشترک ایجاب می کند که زن اوقات بیشتری در کنار خانواده باشد. این مسئله بعد از تولد فرزندان اهمیت بیشتری خواهد داشت.

برخی زنان در هنگام عقد نکاح با آوردن این شرط در دفتر نکاحیه حق اشتغال را برای خود دریافت می کنند. مشاوره حقوقی ازدواج برای زوجین شرح می دهد که گرفتن این حق چه امتیازاتی برای زن ایجاد می کند. با این حال دادن حق اشتغال با توجه به شرایط حاکم بر زمان عقد قابل بررسی است. چنانچه پس از مدتی وضعیت زندگی زوجین دچار تغییرات اساسی شود مرد می تواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضا منع اشتغال زوجه را داشته باشد.

دادگاه در رسیدگی به پرونده موارد مختلف را لحاظ خواهد کرد. به طور مثال ممکن است بعد از ازدواج شرایط مالی زوجین به گونه ای تغییر کرده باشد که اشتغال زن از نظر مالی غیر ضروری باشد. یا تولد فرزندان موقعیتی را به وجود آورده باشد که حضور مادر در کنار فرزندان الزامی باشد. در برخی مواقع جایگاه اجتماعی خانواده دچار تغییرات اساسی می شود و اشتغال زن به این جایگاه آسیب می زند. در این موارد مشاوره حقوقی ازدواج مرد را راهنمایی می کند که با استناد به ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی درخواست منع اشتغال زوجه را به دادگاه ارائه نماید.

در ماده ۸ قانون حمایت خانواده چنین حقی برای زوجه هم در نظر گرفته شده است. زن می تواند با کمک گرفتن از مشاوره حقوقی ازدواج در این باره اقدام کند. اگر شغل مرد به موقعیت اجتماعی زوجین آسیب می زند یا خلاف شان خانواده باشد دادگاه مرد را از پرداختن به آن منع می کند.