رابطه نامشروع و عمل منافی عفت غیر از زنا ازدیدگاه فقهی، حرام و ازدیدگاه حقوقی، جرم ومجازات آن تعزیر است. ماهیت و تعریف جرم روابط جنسی نامشروع با جرم عمل منافی عفت غیر از زنا فرق دارد و میتوان آن دو را این گونه تعریف کرد که روابط جنسی نامشروع عبارت از هر گونه ارتباط میان مرد و زن نامحرم با قصد لذت بردن و عمل منافی عفت غیر از زنا، عبارت است از:
هر گونه تماس جسمی و فیزیکی میان و زن نامحرم به قصد لذت بردن بدون اینکه مواقعهای صورت بگیرد.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
تفاوت رابطه نامشروع و عمل منافی عفت غیر از زنا
رابطه جنسی نامشروع
رابطه جنسی مرد و زن برخلاف قانون و مستلزم کیفر که به حد دخول نرسد. در غیر اینصورت زناست و خارج از مفهوم واژه رابطه نامشروع است. فرقی نمیکند که آن رابطه مستمر باشد یا نه مانند مس و تفخیذ و بوسیدن.
عمل منافی عفت غیر از زنا
این عبارت در واژهنامهها تعریف نشده است، بلکه فقط عمل منافی عفت مورد توجه قرار گرفته است که اول، عمل مادی از روی قصد صورت گرفته باشد. دوم آن عمل مربوط به امور جنسی باشد. سوم، عمل مذکور خلاف عفت و اخلاق عمومی باشد.

مجازات رابطه نامشروع و عمل منافی عفت غیر از زنا
زنای محصنه
آنچه که امروز در پروندههای موجود در دادگاهها به شدت دیده میشود، خیانت و زنای محصنه میباشد. زنای محصنه در شرایطی رخ میدهد که فرد یا زنی که متاهل است دارای روابط نامشروع با شخص دیگر باشد. در این موارد، قانون برای زن زناکار محصنه مجازات سنگسار را درنظر گرفته است. همچنین مرد در صورتی که نتواند اثبات زوجیت کند که با زن از طریق صیغه رابطه برقرار کرده در صورت شکایت به اعدام محکوم خواهد شد. همچنین در صورتی که رابطه به صورت اجباری رخ داده باشد و این امر ثابت گردد، مرد متجاوز با عنوان تجاوز به عنف و با اکراه به اعدام محکوم میگردد.
رابطه نامشروع همراه با رضایت
در صورتی که عمل نامشروع با رضایت بوده باشد و یا نتوان اجباری بودن آن را ثابت نمود، قانون تا ۹۹ ضربه شلاق را پیشبینی نموده است.
دعوای رابطه نامشروع با توجه به ماهیت خود دارای پیچیدگیها و مسائل و مشکلات متعددی است. زیرا هم قانونگذار مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته است و هم به طور مستقیم با آبروی افراد در ارتباط است. همچنین سپردن این گونه پرونده ها به وکیل رابطه نامشروع در این امر موجب میشود که دغدغهها و استرسهای ناشی از این پروندهها در موکل به طور محسوسی کاهش پیدا کند. بسیاری از افراد مایل نیستند که به هیچ عنوان برای چنین پروندههایی در دادگاه حاضر و دیده شوند.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
ثبت ديدگاه