با توجه به تعدد پرسش های حقوقی در حوزه املاک تجاری بویژه سوالات متداول سرقفلی که مربوط به نحوه و شرایط قرارداد بین موجر و مستاجر می باشد نمونه هایی هر چند مختصر اما کاربردی از سوالات رو انتخاب نموده تا با انتشار پاسخ آنها در قالب بخش سوالات متداول سرقفلی کمک به آگاهی شما در این زمینه نموده باشیم.
همچنین با توجه به اهمیت مالی این مباحث شما نیز می توانید با مطرح کردن پرسش های خود در قسمت نظرات و دریافت پاسخ، ما را در این مهم یاری نموده و یا درصورت تمایل با شماره های موسسه تماس گرفته و از خدمات مشاوره حقوقی ما که توسط بهترین وکیل ها انجام می شود بهره مند گردید.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱
(۲۰ خط ویژه)

پاسخ سوالات متداول سرقفلی
سرقفلی و حق پیشه به طور کلی مربوط به قراردادهای اجارهای که قبل از سال ۱۳۷۶ تنظیم شده است. در واقع، بسیار مهم است که قرارداد اولیه در چه سالی تنظیم شده است. علاوه بر این باید توجه کنید با پرداخت سرقفلی، صرفا میتوانید آن را به نرخ روز مطالبه کنید و به هیچ وجه مالک مغازه نیستید. حق کسب و پیشه نیز مربوط به رونقی است که کسب و کار شما در آن مغازه ایجاد کرده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مطالبه سرقفلی و نیز مطالبه حق پیشه از مشاوره حقوقی سرقفلی استفاده کرده و یا با وکیل سرقفلی مشورت نمایید.
برای انتقال سرقفلی در این حالت باید از طریق رای دادگاه اقدام نمایید و در حین تنظیم دادخواست، مالک رو مجهول المکان معرفی کنید. در این صورت با انتشار آگهی و طی روال قانونی دادگاه این اجازه رو به شما خواهد داد. برای سهولت در این امر و پرهیز از هر گونه اشتباه حتما با وکیل سرقفلی مشورت کنید. برای این امر میتونید با موسسه حقوقی وکلای دادگستر پاسارگاد تماس بگیرید.
درود خدمت شما، خیر هیچ مستاجری بدون اذن مالک نمیتونه شغل خودش رو در مغازه تغییر بده. مگر این که داخل اجاره نامه یا قرارداد سرقفلی شغل خاصی ذکر نشده باشه و یا به شغلی مشابه تغییر داده بشه. در غیر این صورت مالک میتونه با پرداخت نصف مبلغ سرقفلی، از دادگاه حکم تخلیه بگیره. برای جلوگیری از عواقب هر گونه تصمیمی در این مورد حتما با وکیل سرقفلی مشورت بفرمایید. همچنین می توانید در صورت وجود ابهام، در قسمت نظرات سوالات متداول سرقفلی مطرح بفرمایید.
با عرض سلام. سرقفلی و محل کسب را میتونید توقیف کنید. اصل بر این است که طلبکار میتونه هر مالی را از مدیون (بدهکار) توقیف کنه و بنابراین سرقفلی از مستثنیات دین نیست. اما توقیف سرقفلی مراحل پیچیدهای داره که بهتره حتما با وکیل سرقفلی مشاوره حقوقی داشته و یا وکیل بگیرید. برای این امر میتونید با موسسه حقوقی وکلای دادگستر پاسارگاد تماس بگیرید.
ببخشید یه سوال حقوقی داشتم. برای توقیف سرقفلی چه مراحلی را باید طی کرد؟ لطفا وکیل راهنمایی بفرمایند.
اصولا سرقفلی مالیت داره و قابلیت توقیف داره. توقیف سرقفلی با ابلاغ مراتب به محکوم علیه صورت میگیرده و با توجه به ماده ۱ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۸۶ رابطه استیجاری به صرف قرارداد عادی و نیز شفاهی منعقد میشود. تصرف مستاجر دلالت بر مالکیت سرقفلی مزبور داشته و وجود سند رسمی جهت اثبات مالکیت سرقفلی ضروری میباشد. برای فروش سرقفلی میبایست رضایت مالک رو جلب بکنید. معمولا مالکین برای رضایت ۱۰ تا ۱۲ درصد مبلغ سرقفلی رو دریافت میکنند.
سلام و عرض ادب. خرید سرقفلی بدون تنظیم اجارهنامه باطل محسوب میشه. به استناد ماده ۶ قانون موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶، مالک باید مبلغی تحت عنوان سرقفلی از مستاجر بگیره و در قراردادی فی ما بین آن دو نفر تمام موارد از قبیل زمان و مبلغ اجاره نوشته بشه. برای مشاوره حقوقی بیشتر میتونید با موسسه حقوقی تماس بگیرید و با وکیل سرقفلی مشورت کنید. برای تنظیم قرارداد سرقفلی حتما از وکیل استفاده فرمایید تا عواقب ناشی از اشتباهات رایج در قراردادها گریبانگیر شما نشه.
ثبت ديدگاه