بسیاری از مراجعین ما در حوزه ثبت احوال خواستار حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق می باشند. طلاق یکی از پدیدههای اجتماعی است که در سالها و ماههای اخیر که به شدت در جامعه رواج پیدا کرده است. یکی از عوارض و مشکلات جدایی زوجین آن است که غالبا افراد مطلقه و به خصوص خانمها تحت تاثیر فرهنگ غلط جامعه، در ازدواجهای بعدی خود دچار مشکل میشوند و عمدتاً انتخابهای بسیار محدودتری نسبت به افراد مجرد دارند. از همه بدتر، خانمهای مطلقه در اجتماع دچار مشکلات فراوانی بوده و تحت تاثیر قضاوتهای نادرست قرار میگیرند. در این شرایط، حذف نام همسر از شناسنامه، میتواند یکی از بهترین راهها به منظور جلوگیری از عوارض ناشی از طلاق است.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲–۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
حذف نام همسر از شناسنامه لحاظ قانونی
ماده 33 قانون ثبت احوال می شود که مقرر کرده است : “کلیه وقایع ازدواج و طلاق یا مرگ زوج یا زوجه و رجوع و بذل مدت و فسخ نکاح باید در دفاتر ثبت کل وقایع ثبت شود ولی در شناسنامه موارد زیر درج خواهد شد: در شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق و یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است درج خواهد شد. ازدواج و طلاق غیر مدخوله در شناسنامه درج نخواهد شد.”

حذف نام زن از شناسنامه شوهر
حذف نام زن از شناسنامه مرد در صورت طلاق و بعد از ازدواج مجدد (بصورت رسمی ثبت شده باشد.) و با اطلاع همسر دوم از ازدواج قبلی اتفاق خواهد افتاد. شایان ذکر است با توجه به قانون منظور از همسر دوم بمعنی فقط ازدواج دوم نمی باشد و شامل ازدواج های بعدی هم خواهد شد.
حذف نام شوهر از شناسنامه زن
حذف نام مرد از شناسنامه زن کمی دشوار تر از مورد قبل می باشد و منوط به دوشیزه بودن زن ( باکرگی ) در دوران عقد که قابل اثبات توسط سند طلاق است می باشد. این مورد برای مرد هم قابل انجام است. بنابراین زنانی که اقدام به ازدواج های بعدی می نمایند و یا باکره نیستند نمی توانند از این قانون استفاده نمایند. البته در صورت فوت مرد و ازدواج مجدد، زن می تواند اقدام به حذف نام همسر فوت شده خود نماید.
در تمامی موارد فوق حذف نام پدر و یا مادر از شناسنامه فرزندان انجام نخواهد شد.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲–۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
ثبت ديدگاه