یکی از مهمترین شاخه های علم حقوق، مقررات و قوانین کیفری می باشد که مربوط به دعاوی خاص کیفری می باشند. این دسته از پرونده ها به دلیل حساسیت بالایی که دارند، نیاز به وکیل کیفری داشته و حتی لازم و ضروری به شمار می روند. ابتدا بدانیم یک وکیل کیفری باید چه ویژگی هایی داشته باشد، و چه وظیفه ای بر عهده دارد. از سوی دیگر میان وکیل حقوقی و کیفری چه تفاوتی وجود دارد؟
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
وکیل کیفری کیست؟
حضور وکلایی که در امور کیفری فعالیت می کنند، بیشتر در حیطه رسیدگی به پرونده های سرقت، کلاهبرداری، استفاده از سند مجعول، خیانت در امانت، انتقال مال غیر، جعل و … احساس می شود. یکی از مهمترین تضمین هایی که متهم می تواند در پرونده های کیفری داشته باشد، داشتن وکیل است.
اصولا این دسته از پرونده ها نسبت به پرونده های حقوقی از حساسیت بیشتری برخوردار می باشند و پروسه طولانی تری دارد. از این رو نیاز به وکیل امور کیفری بیشتر احساس می شود.
در دعاوی کیفری هر دو طرف، یعنی هم شاکی و هم متهم می توانند با مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری، از ایشان مشاوره دریافت نموده یا وکالت پرونده خود را به ایشان بسپارند. طبق اصل ۳۵ قانون اساسی، در تمامی محاکم هر دو طرف حق دارند وکیل کیفری داشته باشند.

در صورتی که یکی از طرفین یا هر دوی آنها قادر به اختیار نمودن وکیل برای خود نباشد، طبق قانون لازم است تمامی شرایط اختیار نمودن وکیل طرفین مهیا گردد. با وجود وکیل پایه یک می توانید از دانش و آگاهی ایشان نسبت به دعاوی کیفری استفاده نموده و حقوق خود را در پرونده حفظ نمایید.
دعاوی کیفری چه نوع دعاوی هستند؟
دعاوی کیفری که نیاز به وکیل کیفری دارند، در اصل دعاوی می باشند که در قانون مجازات اسلامی برای فرد مرتکب جرم، مجازات تعیین شده است. طبق این قانون برای جرایم کیفری مجازات های خاصی تعیین شده، و برخی از رفتارها را جرم شناخته اند.
از جمله جرایم کیفری می توانیم به ایراد ضرب و جرح عمدی، قتل عمد، سرقت، ارتباط نامشروع، کلاهبرداری، جعل، خیانت در امانت، تجاوز به عنف و … اشاره نماییم. وکیل کیفری پس از گذراندن دوره های تحصیلاتی و دریافت مجوز از کانون وکلا، با در دست داشتن پروانه وکالت قادر به رسیدگی پرونده های کیفری می گردد.
طبق قانون، جهل به قانون رافع مسئولیت نیست. همه افرادی که در جامعه ما زندگی می کنند نسبت به قوانین آشنایی کامل ندارند. در صورتی که در دام جرمی گرفتار شوند، به دلیل جهل به قانون ممکن است دچار گرفتاری های شدیدی شوند. وکلا به دلیل کسب مدرک وکالت و داشتن اطلاعات کافی در خصوص جرایم و مجازات های آن، می توانند در هر زمینه ای به مجرم کمک نموده و حتی از طریق قانون، مجازات کمتری را از قاضی خواستار شوند.
یک وکیل خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
اولین و مهمترین ویژگی یک وکیل خوب توانایی و تبحر در سخنوری ایشان است. تقریبا تمامی وکلای خوب در ایران از این ویژگی برخوردار می باشند. یک وکیل کیفری خوب باید از توانایی بالایی برخوردار باشد تا بتواند از حقوق موکل خود به بهترین شکل دفاع کند.
این که یک وکیل از توانایی بالایی برخوردار باشد، در خصوص وکیل امور کیفری پر رنگ تر بوده و از حساسیت بیشتری برخوردار است. بهره گیری از کلام و خطابه و وعظ، در کنار سخنوری از جمله شاخص های یک وکیل کیفری برجسته و عالی در این زمینه می باشد.
در صورتی که وکیل امور کیفری به دلیل حساسیت بالای پرونده های کیفری، از عدم دانش و تبحر کافی برخوردار باشد، ممکن است نتیجه پرونده را با آسیب جدی روبه رو نماید. ضرر و زیانی که به هیچ عنوان جبران نخواهد شد.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
سلام
من با داداشم مشکل دارم جوریکه برادرم دوبار منو به قصد کشت زده بدون اینکه کوچیکترین دلیلی منطقی داشته باشه سر حسادت جزئی هفته پیش تو این اوضاع بد حمله کرده بهم با چاقو و پدر و مادر مریضم آسایش ندارن تو خونه چند ساله که برادرم بامن چنین برخوردی داره بدون اینکه کوچیکترین خطایی مرتکب بشم نه تنها خطایی مرتکب نشدم بلکه کارای روزمرشو انجام میدم که فقط آروم باشه هیچگونه مشکل عصبی نداره این موضوع الان 6 ساله ادامه داره برادرم 28 سالشه خودم 24 سال نمیدونم باید چیکارکنم چون تو خونه آرامش روحی روانی بخصوص جانی ندارم و خطر تهدیدم میکنه شما راهنمایی کنید. ما اصالتأ ایرانی نیستیم بزرگ شده ایران و استان یزد هستیم که داخل خود شهر یزد زندگی میکنیم اصالتأ افغان هستیم و مدارک داریم. اما دچار مشکل شده انقضا نداره داداشم مدرک جعلی داره و خیلی کم استفاده میکنه تو رو خدا کمکم کنید. حاضرم وکیل بگیرم و فقط نمیخوام دیگه داداشم تحمل کنم به بخاطر رسم رسومات نمیتونم منزل ترک کنم منتظر پاسخ تون هستم.
سلام وقتتون بخیر
سرکار خانم شما می تونید با داشتن بهترین وکیل کیفری تهران علیه برادرتون شکایت کنید به جرم ضرب، جرح و تهدید، بعد از محکومیت طبق قانون مجازات اسلامی با ایشون برخورد میشه که میتونه حبس هم داشته باشد.