5/5 - (1 امتیاز)

زندگی مشترک یک زوج ممکن است، بنا به دلایلی متلاشی شود و زوجین توسط جاری شدن خطبه طلاق از یکدیگر جدا شوند. یکی از دلایل شایعی که می تواند به زندگی زناشویی خاتمه‌ دهد، تنفر زن از شوهر است. طلاق به دلیل تنفر از شوهر دو حالت دارد:

  • حالت اول: تنها زن از شوهر خود تنفر دارد.
  • حالت دوم: زوجین از یکدیگر تنفر دارند.

شرایط و مدارک لازم برای طلاق زن از مرد در هر کدام از حالت ها با یکدیگر متفاوت است. در این مطلب به موضوع طلاق به دلیل تنفر از شوهر خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید. برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل طلاق با گروه وکلای پاسارگاد در ارتباط باشید.

 آیا زن می تواند به دلیل تنفر از همسرش از وی جدا شود؟

یکی از سخت ترین انواع طلاق ها، طلاق یک طرفه از طرف زن است. به این دلیل که زن باید دلایل محکمی برای طلاق عسر و حرجی در دادگاه ارائه دهد، تا قاضی حکم طلاقش را صادر نماید. مگر اینکه از سمت شوهرش برای طلاق وکالت داشته باشد.

توجه داشته باشید مواردی که زن می تواند به عنوان عسر و حرج به دادگاه ارائه دهد حصری نمی باشند. بلکه هر دلیلی که شرایط زندگی مشترک را برای زن غیر قابل تحمل نماید، قاضی را مجاب خواهد کرد که حکم طلاق زن را صادر نماید. بد رفتاری شدید مرد با زن، همچنین محکومیت طولانی مدت مرد به زندان از موارد عسر و حرج زن به حساب می‌آیند.

طلاق به دلیل تنفر

یکی از دلایلی که امروزه برای طلاق گرفتن زن از همسرش بسیار شایع شده است، طلاق زن به دلیل تنفر از شوهر می باشد. سوالی که در اینجا ممکن است مطرح شود این است که به صرف تنفر زن از شوهر آیا قاضی حکم طلاق زن را صادر می کند؟ در پاسخ باید گفت خیر. به صرف تنفر زن از همسرش قاضی حکم طلاق زن را صادر نخواهد کرد. مگر اینکه زن بتواند یکی از موارد عسر و حرج را در دادگاه ثابت نماید.

انواع جدایی زوجین به دلیل تنفر زن از شوهر

در قانون مدنی که بر اساس شرع اسلام است، دو نوع طلاق برای زن گنجانده شده است که طلاق به دلیل تنفر از شوهر را نیز شامل می شود. در هر دو نوع طلاق باید شرایط لازم برای طلاق زن از مرد فراهم باشد تا حکم طلاق صادر شود. یکی از این شرایط رضایت مرد به طلاق می باشد.

این دو نوع طلاق، به ترتیب زیر می باشد:

  • طلاق خلع: این نوع طلاق به دلیل تنفر زن از شوهر می باشد. در طلاق خلع تنفر زن از شوهر یک طرفه است، به طوری که تنها زن از همسرش کراهت دارد.
  • طلاق مبارات: یکی دیگر از انواع طلاق به دلیل تنفر زن از شوهر می باشد که در این نوع طلاق زن و مرد متقابلا از یکدیگر تنفر و کراهت دارند.

شرایط جدا شدن به دلیل تنفر زن از شوهر

برای طلاق زن از مرد به دلیل تنفر از شوهر چه تنفر یک طرفه باشد یا تنفر به صورت دو طرفه باشد، باید شرایط کافی برای طلاق فراهم باشد. در غیر اینصورت به صرف تنفر زن از مرد حکم طلاق توسط قاضی صادر نخواهد شد.

شرایط طلاق به دلیل تنفر زن از شوهر در طلاق خلع

زمانی که زن از همسر خود تنفر دارد و درخواست‌ طلاق خود را به دادگاه ارائه می دهد، در صورت وجود شرایط زیر قاضی حکم طلاق زن را صادر خواهد کرد:

  • تنفر یک طرفه زن از همسرش وجود داشته باشد.
  • زن مالی را به ازای طلاق به همسرش می دهد. این مال می تواند کل مهریه یا مقداری از آن باشد. حتی در مواردی زن علاوه بر بخشیدن مهریه به همسر خود، مالی دیگر را تقدیم شوهرش می کند تا به طلاق رضایت دهد.

شرایط طلاق به دلیل تنفر زن از شوهر در طلاق مبارات

در این نوع طلاق نیز باید یک سری شرایط فراهم باشد تا قاضی حکم طلاق زن را صادر نماید. شرایط طلاق مبارات در زیر آورده شده است:

  • تنفر دو طرفه زن و مرد از همدیگر وجود داشته باشد.
  • زن به ازای رضایت شوهر برای طلاق، مالی را تقدیم همسرش می کند. این مال می تواند به اندازه مهریه زن یا کمتر از آن باشد. ولی نمی تواند بیشتر از میزان مهریه باشد.

اگر شرایطی که گفته شد فراهم باشد زن می تواند تقاضای طلاق بدهد و از همسر خود جدا شود.

نحوه جدا شدن و مراحل آن به علت تنفر زن از شوهر

اگر شرایط طلاق در مورد طلاق به دلیل تنفر از شوهر فراهم باشد،‌ زن می تواند تقاضای طلاق بدهد. طلاق به دلیل تنفر از شوهر نیز دارای مراحل خاص خود می باشد که باید از طرف زن مورد توجه قرار بگیرد. در زیر مراحل طلاق به دلیل تنفر از شوهر آورده شده است:

  • در اولین مرحله زن باید برای ثبت درخواست طلاق به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نماید و درخواست خود را در آنجا ثبت نماید. به این نکته توجه داشته باشید، در صورتی که دلیل طلاق تنفر زن از شوهر باشد، یعنی طلاق از نوع خلع باشد دادخواست طلاق باید توسط زن ثبت شود. همچنین اگر طلاق از نوع مبارات باشد یعنی تنفر زن و شوهر از یکدیگر به صورت دوطرفه باشد، باید زن و مرد دادخواست طلاق توافقی بدهند.
  • پس از ثبت دادخواست طلاق، این دادخواست به دادگاه خانواده ارجاع داده می شود و تعیین وقت برای رسیدگی به دادخواست طلاق انجام خواهد شد. زن و مرد برای حضور در جلسه رسیدگی به دادگاه دعوت می شوند. دعوتنامه های قوه قضائیه به صورت الکترونیکی می باشد که از طریق سامانه ثنا برای افراد ارسال می شود.
  • اگر تمام شرایط برای طلاق زن از مرد فراهم باشد، قاضی حکم طلاق را در طلاق خلع و گواهی عدم سازش را در طلاق مبارات صادر خواهد کرد.

حکم طلاق صادر شده برای طلاق خلع در دادگاه تجدید نظر قابل تجدید نظر خواهی می باشد. همچنین این حکم در دیوان عالی کشور قابل فرجام خواهی خواهد بود. این در حالی است که برای گواهی عدم امکان سازش تنها در دادگاه تجدید نظر می توانید، درخواست تجدیدنظرخواهی داشته باشید.

مراحل طلاق به دلیل تنفر

مدت زمان اعتبار حکم طلاق و گواهی عدم سازش

حکم طلاقی که توسط قاضی صادر می شود تا ۶ ماه برای بردن به دفتر طلاق و جاری نمودن صیغه طلاق اعتبار دارد. اما گواهی عدم سازش زوجین تنها تا ۳ ماه از زمان صدور آن یا قطعی شدن حکم در دادگاه تجدید نظر معتبر می باشد.