4.7/5 - (3 امتیاز)

در حال حاضر طلاق توافقی برای افرادی که قصد جدایی دارند در اولویت قرار گرفته است، زیرا ترجیح می دهند با ارائه دادخواست طلاق توافقی پروسه طلاق خود را با دشواری کمتری پشت سر بگذارند. اما نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی بسیار اهمیت دارد و حقوق و تکالیف زن و مرد در همین توافقنامه مشخص می شود، بنابراین باید برای نگارش آن به وکیل خانواده مراجعه کرد. 

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

نکات مهم نگارش دادخواست طلاق توافقی

نکات مهمی در نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی وجود دارد که اگر رعایت نشود می تواند باعث ادامه دار شدن اختلافات حقوقی میان زن و مرد گردد. چه بسا زوجین طلاق توافقی خود را فوری به پایان برسانند و بدون مشاوره حقوقی برگه های طلاق را امضا کنند اما پس از ثبت طلاق متوجه تضییع حقوق خود شده و برای شکایت از همسر سابق خود اقدام نمایند. 

یکی از مهمترین نکات در نگارش دادخواست طلاق توافقی تعیین تکلیف درباره مهریه زن است. این تصور نادرستی است که در طلاق توافقی زن مجبور به گذشتن از تمام یا قسمتی از مهریه خود می باشد. در صورتی که زن از وکیل مجرب در امور طلاق کمک بگیرد می تواند تمام حق و حقوق مالی و معنوی خود را دریافت نماید.

نمونه دادخواست طلاق توافقی

 اما هر توافقی در این باره انجام شود باید مورد تایید طرفین باشد و زن در متن قرارداد تاکید نماید که حق رجوع به ما بذل را اسقاط می کند. به عبارت ساده تر با آوردن این شرط زن نمی تواند بعد از جاری شدن طلاق ادعای تازه ای درباره دریافت مهریه و سایر حقوق مالی خود داشته باشد. 

نکته دیگری که در تنظیم دادخواست طلاق توافقی وجود دارد آن است که چنانچه زوجه از حضور همسر خود برای جاری کردن صیغه طلاق اطمینان ندارد و نگران است که پس از طی شدن تمام مراحل قانونی زوج با عدم حضور خود در دفتر طلاق مانع از جاری شدن طلاق شود می تواند حق طلاق را در توافقنامه طلاق توافقی برای خود ایجاد کند و به امضا همسر برساند. 

نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی

زمانی که زوجین تصمیم به طلاق توافقی گرفتند ابتدا باید به وکیل طلاق مراجعه کرده و در این باره مشاوره حقوقی دریافت کنند. در صورتی که قصد ایشان قطعی باشد متن تفاهم نامه طلاق توافقی در حضور وکیل تنظیم می شود و پس از آن وکیل برای انجام سایر امور حقوقی و ارائه دادخواست طلاق توافقی وارد عمل خواهد شد. 

با دادن وکالت به وکیل پروسه طلاق توافقی در مدت زمان کوتاهی انجام می شود. ابتدا زوجین در سامانه تصمیم نام نویسی شده و با معرفی به مراکز غربالگری وقت مشاوره خانواده برای ایشان تعیین می شود. تعداد جلسات معمولا ۵ جلسه در مدت ۴۵ روز است و با توجه به مصوبات جدید، زوجین ملزم به شرکت در جلسات هستند. اما در صورتی که امکان حضور در جلسات را نداشته باشند وکیل راهکار های قانونی را در اختیار ایشان قرار می دهد و با دریافت گواهی مشاوره خانواده مبنی بر اصرار زوجین به طلاق دادخواست طلاق توافقی ایشان را به دادگاه ارائه خواهد نمود. 

نمونه دادخواست طلاق توافقی

متن دادخواست طلاق توافقی اهمیت زیادی دارد زیرا دادگاه توافق زوجین برای طلاق را به رسمیت می شمرد و با استناد به دادخواست ایشان در مورد طلاق و حق و حقوق مربوطه تصمیم گیری خواهد کرد. بنابراین زوجین باید با مراجعه به وکیل طلاق توافقی دادخواست اصولی و قانونی را ارائه نمایند. در زیر نمونه متن دادخواست طلاق توافقی آورده می شود.

دادخواست طلاق توافقی

نمونه متن دادخواست طلاق توافقی 

خواهان: خانم ف ح 

خوانده: آقای ب ز

خواسته: صدور حکم طلاق توافقی

دلایل: دفتر نکاح، مدارک هویتی افراد 

شرح دادخواست:

 با احترام به استحضار دادگاه محترم می رساند:

اینجانب خانم… در تاریخ… به استناد دفتر نکاح به شماره… به عقد دائم آقای… درآمدم. پس از هشت سال زندگی به دلیل ناسازگاری و عدم تفاهم تصمیم به جدایی از یکدیگر گرفته و از دادگاه تقاضا داریم حکم طلاق توافقی را صادر نمایند. با توجه به مدارکی که پیوست می شود زوج و زوجه بر جاری شدن طلاق توافقی تفاهم و اشتراک نظر دارند و بر همین اساس درباره حقوق مالی و معنوی خود توافقنامه ای تنظیم نموده اند.

بر طبق توافق انجام گرفته زوجه از ۳۱۴ سکه مهریه خود ۲۱۴ عدد را بذل نموده و ۱۰۰ عدد سکه دیگر به صورت هر دو ماه یک سکه از زوج دریافت خواهد نمود و نسبت به آنچه بذل کرده حق رجوع خود را اسقاط می نماید. درباره نفقه زوجه مبلغ سی میلیون تومان از زوج طلبکار است که زوج با تحویل چک به شماره… آن را پرداخت می کند. زوجین فرزندی دختر سه ساله ای دارند که بنا بر توافق حضانت آن بر عهده مادر است و پدر نفقه ۵۰۰ هزار تومانی را هر ماه به حساب وی واریز خواهد کرد. درباره نحوه ملاقات کودک هر هفته دو ساعت زوج می تواند کودک را از زوجه تحویل بگیرد. با توجه به توافقات حاصله از دادگاه استدعا می شود که حکم طلاق توافقی را صادر فرمایید. 

مشاوره حقوقی طلاق توافقی

برای ارائه دادخواست طلاق توافقی و صدور حکم طلاق باید مراحل قانونی طی شود و مدارک و مستنداتی جمع آوری گردد. مدارکی همچون گواهی عدم بارداری زوجه، گواهی مشاوره خانواده مبنی بر اصرار زوجین برای طلاق و… که این اسناد به کمک وکیل خانواده به سرعت تهیه خواهد شد. 

حکم طلاق توافقی سه ماه اعتبار دارد و زوجین باید در مهلت گفته شده برای ثبت طلاق خود اقدام کنند. در صورتی که زوجین شخصا امکان جاری کردن صیغه طلاق را ندارند می توانند در هنگام تنظیم دادخواست طلاق توافقی در این باره با وکیل توافق نمایند. در وکالت نامه قید خواهد شد که وکیل به وکالت از طرفین در دفترخانه حاضر شود و صیغه طلاق را جاری کند. این مرحله از طلاق توافقی جزو وظایف وکیل نیست بنابراین توافقات جداگانه ای برای انجام آن نیاز می باشد. 

با انجام مشاوره حقوقی و مراجعه به وکیل متخصص در امور طلاق می توان اطلاعات کافی درباره نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی و دریافت حکم طلاق به دست آورد. وکیل خانواده در زمان کوتاه و با صرف هزینه اندک پروسه طلاق توافقی را به پایان می رساند.