5/5 - (1 امتیاز)

دریافت مشاوره طلاق توافقی یکی از مراحل مقدماتی است که قبل از اقدام به طلاق برای زوجین در نظر گرفته شده است. طلاق چالش بزرگی است که زندگی افراد را دچار تغییرات اساسی می کند. به طور کلی جدایی باید آخرین راه حلی باشد که یک زوج انتخاب می کنند. طلاق هر چند که می تواند پایان بخش یک رابطه متلاطم باشد اما در هر حال اثرات مخرب خود را به جا می گذارد.

با این همه انتخاب طلاق توافقی گزینه مناسبی است تا از آسیب های ناشی از فروپاشی خانواده کم کند. فرزندان بیشترین ضربه را از طلاق والدین خواهند خورد. برای کاهش این اثرات منفی مشاوره طلاق توافقی می تواند کمک کننده باشد.

شرایط و مراحل طلاق توافقی و به همراه تمامی نکات

گفتگو با کارشناس حقوقی و مشاوره طلاق توافقی

مشاوره طلاق توافقی در تهران و گفتگو با کارشناس متخصص موجب می شود که مسیر پیش روی زوجین روشن و آشکار شود. وکیل طلاق برای زوجین مشخص می کند که برای جدایی چه مراحلی را باید طی کنند. چه حق و حقوقی برای طرفین ایجاد می شود و هر یک از زوجین نسبت به هم چه تکلیفی دارند.

وکیل طلاق توافقی با توجه به سابقه ای که در حل و فصل پرونده های طلاق دارد به طور کامل بر موضوع اشراف خواهد داشت و راهنمایی های لازم را به موکل ارائه می دهد. تنظیم دادخواست طلاق توسط کارشناس حقوقی موجب می شود که بدون اتلاف وقت پرونده مورد پذیرش قرار بگیرد و در مدت زمان کوتاهی حکم طلاق صادر گردد.

وکیل متخصص در مشاوره طلاق توافقی هزینه هایی که برای این نوع طلاق در نظر گرفته شده است را به اطلاع طرفین می رساند. طلاق می تواند بسیار پر هزینه باشد اگر به افراد غیر حرفه ای سپرده شود.

مشاوره طلاق توافقی

در مشاوره طلاق توافقی راهکارهای مناسب برای کم کردن هزینه های طلاق در اختیار طرفین قرار می گیرد. برخی افراد تمایل دارند که پرونده طلاق خود را هرچه سریع تر به سرانجام برسانند. این امر می تواند دغدغه به جایی باشد. هر چقدر روند رسیدگی به یک پرونده طولانی تر باشد فشار و استرس بیشتری به طرفین پرونده تحمیل می شود.

در صورتی که طرفین پرونده از مشاوره طلاق توافقی در تهران کمک گرفته باشند می توانند ظرف مدت کوتاهی و با کمترین هزینه حکم طلاق توافقی خود را دریافت نمایند.

روند طلاق توافقی

کارشناس حقوقی در مشاوره طلاق توافقی برای افراد شرح می دهد که اولین اقدام قانونی برای دریافت حکم طلاق ثبت نام در سامانه تصمیم است. این سامانه با همکاری قوه قضاییه و سازمان بهزیستی راه اندازی شده است. هدف از ایجاد آن مداخله در امر طلاق به صورت توافقی است.

بر اساس قانون مرد می تواند هر زمان که تمایلی به ادامه زندگی مشترک نداشت با مراجعه به دادگاه همسر خود را طلاق دهد. اما قانونگذار برای نظم بخشیدن به امور دادرسی دریافت گواهی عدم سازش را در چنین مورد ضروری می داند. بنابراین تشکیل جلسه دادرسی و ورود مقام قضایی به پرونده غیر قابل اجتناب می باشد.

در طلاق از طرف زن نیز که برگزاری جلسات دادگاه، بررسی پرونده و شنیدن اظهارات طرفین امر بدیهی می باشد. طلاق از طرف زن با مشکلات زیادی همراه است و مراجعه به وکیل طلاق ضروری است.

اما طلاق توافقی شرایطی متفاوتی دارد به همین دلیل مشاوره طلاق توافقی اجباری شده است. در این نوع طلاق زوجین به تنهایی درباره زندگی مشترک خود تصمیم گیری می کنند و شرایط قانونی و حقوق و تکالیف مالی را مشخص می نمایند. قانون گذار برای آنکه این اقدام موجب تضییع حقوق طرفین نشود سامانه تصمیم را راه اندازی کرده و انجام مشاوره طلاق توافقی الزامی شده است.

الزام به دریافت مشاوره طلاق توافقی در بهزیستی

در ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده دریافت مشاوره طلاق توافقی پیش بینی شده بود. اما زمینه اجرای این ماده فراهم نشد. تا اینکه در آذر ماه ۱۳۹۷ قانونگذار دریافت مشاوره را الزامی اعلام کرد.

به این ترتیب افراد پس از ثبت نام در سامانه تصمیم به مراکز غربالگری معرفی می شوند و وقت مشاوره بهزیستی برای ایشان تعیین می شود. به طور معمول ۵ جلسه در ۴۵ روز برگزار می گردد و زوجین با حضور کارشناس خانواده درباره تصمیم خود برای طلاق گفتگو می نمایند. این جلسات می تواند موثر ثمر واقع شود. در گزارشات بهزیستی خانواده های بسیاری پس از انجام مشاوره طلاق از تصمیم خود منصرف شده اند.

با این حال در صورتی که پس از انجام مشاوره زوجین همچنان اصرار به طلاق داشته باشند گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود. برای ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه چنین گواهی الزامی می باشد.

پس از ثبت درخواست دادگاه به موضوع رسیدگی می کند و معمولا به تصمیم زوجین مبنی بر طلاق توافقی احترام می گذارد. در مشاوره طلاق توافقی راهکارهای قانونی برای پذیرش پرونده و دریافت حکم طلاق توافقی ارائه می شود.

مشاوره بهزیستی طلاق توافقی

نحوه توافق درباره حقوق مالی در طلاق توافقی

یکی از نکاتی که در مشاوره طلاق توافقی در تهران مورد تاکید قرار می گیرد تصمیم گیری درباره حقوق مالی است. قبل از اقدام به طلاق توافقی بهتر است که افراد به مشاوره حقوقی مراجعه نمایند. وکیل با حضور طرفین متن توافقنامه ای میان زوجین تنظیم خواهد کرد. در این توافقنامه درباره حقوق مالی زوجین و تکالیفی که در برابر فرزندان دارند سخن گفته می شود.

زوجین در مشاوره حقوقی می توانند میزان مهریه پرداختی را مشخص کنند. همچنین درباره حضانت فرزند با راهنمایی کارشناس حقوقی تصمیم گیری نمایند. زمان ملاقات فرزند و تامین نفقه ایشان در متن توافقنامه آورده می شود.

تکلیف زوج درباره میزان مطالبه مهریه، نفقه و اجرت المثل مشخص می شود. از نظر قانون طلاق توافقی از ساختار طلاق خلع و مبارات پیروی می کند بنابراین زوجه برای دریافت حکم طلاق توافقی همکاری بیشتری خواهد داشت. بخشش مهریه در این نوع طلاق امری متداول است و اعسار در پرداخت مهریه در این نوع طلاق کارساز نیست.

البته این بدان معنی نیست که در طلاق توافقی زوجه باید از حق و حقوق مالی خود چشم پوشی کند. با انجام مشاوره طلاق توافقی زوجه می تواند علاوه بر دریافت حقوق مالی خود درباره طلاق نیز تصمیم گیری نماید. از طرفی زوج بر اساس توانایی مالی خود توافقات لازم را با زوجه انجام می دهد. به این ترتیب امر طلاق با جنجال کمتر و مصالحه اتفاق خواهد افتاد.