5/5 - (1 امتیاز)

طلاق امر نکوهیده است که به عنوان آخرین راه حل برای پایان دادن به اختلافات خانوادگی به زوجین پیشنهاد داده می شود. طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی در تهران یکی از روش هایی است که افراد برای رهایی از چالش های دادرسی قضایی و رفت و آمد به دادگاه های خانواده انتخاب می کنند، و ترجیح می دهند که با سپردن پرونده خود به یک وکیل کارکشته هر چه زودتر اقدامات مربوط به طلاق توافقی را به انجام برسانند. 

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

مشاوره حقوقی طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی

 زمانی که افراد تصمیم به طلاق می گیرند توصیه می شود، در اولین قدم به وکیل طلاق توافقی مراجعه نمایند و از راهنمایی های ایشان در زمینه طلاق استفاده کنند. وکیل پایه یک دادگستری با توجه به سابقه ای که در پیگیری پرونده های طلاق دارد به افراد کمک می کند که با صرف هزینه اندک و در کوتاه ترین زمان به خواسته خود برسند. 

دادخواست طلاق می تواند از جانب مرد یا زن باشد، زمانی که مرد تقاضا طلاق دارد باید از دادگاه گواهی عدم سازش دریافت کند و چنانچه زن به دنبال طلاق باشد باید مسیر طولانی تر و گاها ناهمواری را برای به دست آوردن حکم طلاق طی کند، اما طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی ساده ترین راه برای پایان دادن به اختلافات و کشمکشهای خانوادگی است. 

طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی

متاسفانه طلاق هیچ گاه نمی تواند امر پسندیده ای باشد، حتی زمانی که افراد دچار اختلاف زیادی هستند و تنها راه برگرداندن آرامش طلاق است، باز هم طلاق آثار زیان بار خود را بر زوجین و بدتر از آن بر فرزندان به جا می گذارد، با این حال برای کم کردن تنش ها و جلوگیری از فشارهای روحی بیشتر شاید طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی بهترین راه حل باشد. 

مراحل طلاق توافقی

 زمانی که زوجین تصمیم به طلاق توافقی می گیرند، دادگاه توافق آنها را به رسمیت شناخته و به آن ترتیب اثر می‌دهد بنابراین همراهی دادگاه می تواند مسیر طلاق را کوتاه تر کند. در گذشته نیاز به مراجعه به دادگاه برای طلاق توافقی نبود، اما با توجه به اشکالاتی که به وجود آمد، قوانین جدیدی وضع شد مبنی بر آنکه زوجین ابتدا در دادگاه تشکیل پرونده دهند و زیر نظر مشاوره و با تایید ایشان حکم طلاق توافقی آنها صادر شود. بنابراین در پرونده های طلاق توافقی دادگاه افراد را به مشاوره خانواده ارجاع می دهد. 

تعداد جلسات و مدت زمان مشاوره بهزیستی

روند طلاق توافقی با مشاوره بهزیستی به این صورت می باشد که زوجین در سامانه تصمیم ثبت نام کرده، سپس ایشان را به یک مرکز غربالگری معرفی می کنند و جلسات مشاوره برای آنها در نظر گرفته می شود. ۵ جلسه در طی ۴۵ روز برگزار می شود، که افراد ملزم به شرکت در آن هستند. اما برخی از زوجین امکان حضور در جلسات را ندارند، به طور مثال در خارج از کشور اقامت داشته یا به دلایل دیگری تمایلی به مشاوره خانواده ندارد، بنابراین باید از طریق طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی اقدام کنند، که چنین امری با راهنمایی وکیل خانواده امکان پذیر خواهد بود. 

ارائه گواهی مشاور مبنی بر اصرار زوجین برای طلاق در دادگاه الزامی خواهد بود، و اگر افراد وکالت طلاق را به وکیل متخصص در امور خانواده بسپارند می توانند مراحل گفته شده را به آسانی پشت سر بگذارند. 

پس از صدور رای طلاق توافقی زوجین سه ماه فرصت خواهند داشت که طلاق خود را در دفتر خانه طلاق به ثبت برسانند و گرنه حکم طلاق باطل می شود، و افراد موظف هستند مراحل گفته شده را از ابتدا طی کنند. چنانچه زوجین وکالت در اجرای صیغه طلاق را به وکیل سپرده باشند، انجام چنین امری توسط وکیل به سرعت انجام میشود. 

تعداد جلسات و مدت زمان مشاوره بهزیستی

نحوه نگارش دادخواست طلاق توافقی 

نحوه نگارش دادخواست طلاق توافقی از اهمیت زیادی برخوردار است و اگر افراد نکات قانونی را رعایت نکرده باشند، با ابطال دادخواست روبرو خواهند شد و ممکن است پرونده دچار اطاله دادرسی شود. نوشتن مشخصات زوجین و محل اقامت آنها به طور دقیق ضروری است، همچنین رعایت دستورات نگارشی و استفاده از زبان معیار یکی دیگر از مواردی است که در نگارش دادخواست طلاق توافقی باید رعایت شود. بنابراین دادخواستی که به زبان عامیانه یا گویش و لهجه محلی نوشته شود مردود خواهد بود.

نکات حقوقی لازم در طلاق توافقی

در متون قانونی ماده مشخصی به طلاق توافقی اختصاص داده نشده است و بنابراین قضات دادگاه با استناد به سایر قوانین اقدام به صدور حکم طلاق توافقی می کنند. زمانی که افراد تصمیم به طلاق توافقی دارند باید نکات زیادی را در نظر بگیرند، یقیناً چنین امری برای عموم جامعه امکان پذیر نخواهد بود، بنابراین مراجعه به وکیل خانواده صحیح ترین انتخاب است. وکیل با تجربه اقدامات لازم را جهت طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی انجام خواهد داد و در کوتاه ترین زمان حکم طلاق توافقی را برای افراد دریافت می کند. 

یکی از نکات مهمی که در طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی وجود دارد، مربوط به مسائل مالی است، و حق و حقوقی که قانون برای زن در نظر گرفته و مرد مکلف به پرداخت آن است. در تنظیم قرارداد طلاق توافقی یا همان متن تفاهم نامه طلاق توافقی باید این نکته آورده شود که زن حق رجوع به مهریه را از خود ساقط می کند. با آوردن چنین شرطی توافق بر سر مهریه و نفقه دائمی خواهد بود و زن پس از جاری شدن صیغه طلاق نمی تواند ادعای جدیدی درباره دریافت مهریه داشته باشد. 

در پرونده های بسیاری ملاحظه می شود که به دلیل مراجعه افراد به وکلای غیر حرفه ای و یا غفلت از مشاوره تخصصی قرارداد طلاق توافقی به گونه ای تنظیم شده است که در آینده موجب اختلافات حقوقی شده و افراد تا مدت های زیادی درگیر پرونده طلاق توافقی خود شده اند. 

حضانت در طلاق توافقی

مسئله حضانت فرزندان یکی دیگر از مسائلی است که در متن قرارداد طلاق توافقی باید به طور اساسی به آن توجه شود، و به طور آشکار درباره شرایط سرپرستی، نفقه فرزند، محل نگهداری وی، شرایط ملاقات والدین و… تصمیم گیری شود. اگر افراد به وکیل خانواده مراجعه کنند و پرونده خود را به ایشان بسپارند می توانند به آسانی طلاق توافقی بدون مشاوره بهزیستی را تجربه کنند و از اختلافات حقوقی که در آینده به وجود می آید جلوگیری نمایند.