5/5 - (1 امتیاز)

وکیل انحصار وراثت مسلط به کلیه قوانین در زمینه انحصار وراثت می باشد و با تجربه ای که که در این زمینه دارد، مراحل انحصار وراثت را در زمان کوتاهی برای موکلش انجام می دهد. پرونده های مربوط به انحصار وراثت از جمله پیچیده ‌ترین پرونده ‌های حقوقی محسوب می شوند. معمولا مشکلات زیر باعث طولانی شدن مدت زمان رسیدگی به این نوع پرونده ها می شود:

  • عدم همکاری وراث
  • کامل نبودن مدارک مورد نیاز
  • عدم آگاهی دقیق نسبت به اموال متوفی

به پرونده انحصار وراثت در آخرین محل سکونت متوفی رسیدگی می شود. پس افرادی که ساکن شهر تهران می باشند، باید به دنبال وکیل ارثیه در شهر تهران باشند. ارث و میراث از مسائلی است که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است.

در صورتی که متوفی پیش از فوت خود کلیه موارد را برای وراث به خوبی روشن کرده باشد، مشکلات مربوط به تقسیم ارث کمتر پیش خواهد آمد. اما در برخی از موارد میان وراث سببی و نسبی در مورد ارث فرد متوفی مشکلاتی به وجود می آید که تنها به کمک یک وکیل ارثیه خوب مسائل پیش آمده حل و فصل خواهد شد. در این مطلب درباره بهترین وکیل ارث و میراث، تقسیم اموال و ترکه در تهران صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

انحصار وراثت چیست؟

به تقسیم کردن اموالی که از فرد متوفی (ماترک) به جای مانده است، انحصار وراثت گفته می شود. این اموال میان وراث قانونی فرد و براساس وصیت ‌نامه فرد فوت شده، تقسیم می شود. انحصار وراثت توسط افراد زیر انجام می شود:

  • وراث قانونی متوفی
  • موصی
  • موصی ‌له
  • افرادی که فرد فوت شده پیش از وفات خود به این افراد بدهکار بوده است.

بر اساس میزان اموالی که از فرد متوفی به جای مانده است، انحصار وراثت به صورت محدود و نامحدود انجام می شود. به طوری که اگر اموال متوفی کمتر از ۵۰۰ میلیون ریال باشد، انحصار وراثت محدود و در صورتی که اموال وی از ۵۰۰ میلیون ریال بیشتر باشد، انحصار وراثت به صورت نامحدود انجام خواهد شد.

وکیل انحصار وراثت

اگر وراث متوفی اقدام به گرفتن گواهی انحصار وراثت نمایند، این کار به یک تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. اما در صورتی که گرفتن گواهی انحصار وراثت توسط وکیل انحصار وراثت پیگیری شود، این کار تنها به ۱۰ تا ۵۰ روز زمان نیاز خواهد داشت.

بهترین وکیل انحصار وراثت دارای چه ویژگی هایی می باشد؟

یک وکیل انحصار وراثت خوب، وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه پرونده‌ های مربوط به انحصار وراثت به طور تخصصی فعالیت دارد. وکیلی که در زمینه انحصار وراثت تخصص دارد، نمی تواند همزمان در سایر پرونده ‌های حقوقی مانند پرونده های کیفری یا پرونده های مربوط به خانواده نیز متخصص باشد.

یکی از مهم ترین خصوصیات وکیل ارث و میراث مسلط بودن به پرونده‌ های مختلف انحصار وراثت می باشد. مثلا در تعدادی از پرونده امکان دارد وراث متوفی برای انحصار وراثت همکاری نکنند یا ممکن است، یکی یا تمام وراث فرد فوت شده در یکی از کشورهای خارجی سکونت داشته باشند که در این صورت نیاز به “انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور” نیاز خواهد بود. همچنین در پرونده ‌ای امکان دارد تمام وراث متوفی یا اموال وی دقیقا مشخص نباشند.

انحصار وراثت مربوط به سرقفلی و املاک قولنامه‌ ای نیز از مسائلی است که در حیطه کاری وکیل انحصار وراثت می باشد. با توجه به مشکلاتی که ممکن است در یک پرونده انحصار وراثت وجود داشته باشد، توصیه می شود برای پرونده مربوط به انحصار وراثت خود از یک وکیل متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

یک وکیل انحصار وراثت خوب باید رازدار باشد تا موکل وی بتواند به راحتی جزئیات پرونده که ممکن است، مسائل خانوادگی وی باشد را برای وکیل بازگو نماید. همچنین یک وکیل خوب در درجه اول منافع موکلش را در نظر می گیرد و پرونده را به نفع موکل خود پیش می برد. یکی دیگر از ویژگی های یک وکیل ارثیه خوب این است که موکل خود را در جریان پرونده قرار می دهد.

انتخاب وکیل ارث از آخرین محل سکونت متوفی

رسیدگی به پرونده انحصار وراثت در آخرین محل سکونت فرد فوت شده انجام می شود. بنابراین وکیل انحصار وراثت نیز باید از همان شهر قبول وکالت نماید. به این‌ دلیل که از شورای حل اختلاف همان شهر دادخواست ثبت داده می شود و به آن رسیدگی می شود. یک وکیل متخصص انحصار وراثت می تواند، پرونده مربوط به انحصار وراثت محدود را ۱۰ روزه و پرونده های انحصار وراثت که به صورت نامحدود می باشند را در پنجاه روز به سرانجام برساند. همچنین نیاز به حضور تمام وراث در زمان رسیدگی به پرونده نمی باشد و وکیل از طرف وراث می تواند، گواهی انحصار وراثت را بگیرد و برای تقسیم اموال متوفی اقدام نماید. هزینه وکیل انحصار وراثت به میزان پیچیدگی پرونده بستگی دارد.

همانطور که گفته شد، برای انحصار وراثت توصیه می شود که از یک وکیل انحصار وراثت با تجربه کمک بگیرید تا وکیل با دانش و تجربه ای که در این زمینه دارد بتواند زودتر شما را به نتیجه مطلوب برساند. یک وکیل که در زمینه انحصار وراثت تخصص دارد، می تواند به وراث کمک کند تا مراحل مربوط به انحصار وراثت را در زمان کوتاه تری انجام دهند.

چه کسانی از متوفی ارث نمی برند؟

توجه داشته باشید که فرزند خوانده از والدین حکمی خود ارث نمی برد. اما والدین در زمان حیات خود می توانند یک سوم از اموالشان را به اسم فرزند خوانده خود نمایند و یا در وصیت نامه مالی را به فرزند خوانده ببخشند. اما طبق قانون نه فرزند خوانده از والدین خود ارث می برد و نه والدین از فرزند خوانده خود ارث می برند. همچنین زن یا مردی که ازدواج موقت کرده اند از یکدیگر هیچ ارثی نمی برند. اما فرزندی که از این ازدواج متولد شود مانند دیگر فرزندان متوفی از وی ارث خواهد برد.

در مورد انحصار وراثت به این نکته نیز توجه داشته باشید که سهمی به عنوان مالیات بر ارث از اموال متوفی، متعلق به دولت می باشد. مقدار مالیات بر ارث بستگی به میزان اموال متوفی دارد. توصیه می شود برای انحصار وراثت از یک وکیل انحصار وراثت با تجربه کمک بگیرید. به این دلیل که ممکن است، بین وراث اختلافی وجود داشته باشد و یا فرد متوفی طلبکارانی داشته باشد که باعث به وجود آمدن مشکلاتی در تقسیم ارث  یا ایجاد موانع ارث بردن و محرومیت قانونی از ارث شود.