5/5 - (1 امتیاز)

دادخواست تامین خواسته مهریه‌‌‌ به دادخواستی اطلاق می شود که زوجه، پس از ثبت آن در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از طریق دادگاه صالح متقاضی آن باشد. زن می تواند با دادن این درخواست، به اندازه ارزش مهریه خود اموال همسرش را توقیف نماید. همچنین زن با دادن دادخواست تامین خواسته مهریه می تواند، مالی مانند جهیزیه که مالک آن بوده است و در حال حاضر در دست همسرش می باشد را با توقیف کردن آن محفوظ نگه دارد. در این مطلب درباره نحوه تنظیم نمونه دادخواست تامین خواسته مهریه صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

تامین در لغت، به معنی محفوظ کردن و ایمن کردن است. این لغت در دعاوی حقوقی به دو صورت زیر استفاده می شود:

  • تامین دلیل
  • تامین خواسته

تامین خواسته چیست؟

تامین خواسته به معنی ایمن کردن چیزی مانند مهریه می باشد که فرد مدعی با دادن دادخواست از دادگاه می خواهد تا درباره آن رای صادر نماید. زن برای مطالبه مهریه خود می تواند، با دادن دادخواست تامین خواسته مهریه از دادگاه درخواست توقیف اموال برای مهریه (منقول و غیر منقول) را داشته باشد. دادگاه نیز پس از بررسی نمودن درخواست زوجه اگر تامین خواسته مهریه زن دارای شرایط لازم باشد، دستور تامین خواسته مهریه از طرف دادگاه را صادر خواهد کرد.

 از آنجایی که نحوه تکمیل کردن فرم نمونه دادخواست تامین خواسته دارای قواعد منحصر بفردی می باشد، باید با این قواعد آشنایی داشته باشید تا موفق به گرفتن تامین خواسته خود از دادگاه صالح شوید. از این رو، در این مطلب یک نمونه فرم دادخواست، برای دادن به دادگاه نخستین را آورده ایم.

تامین خواسته مهریه

نمونه فرم دادخواست تامین خواسته مهریه‌‌‌ برای ارائه دادن به دادگاه نخستین

مطابق آیین دادرسی مدنی زوجه می‌ تواند، برای مطالبه مهریه خود پیش از ارائه دادخواست یا همراه با دادن دادخواست تامین مهریه و یا در جریان دادرسی، قبل از صدور حکم قطعی، درخواست تامین خواسته مهریه را داشته باشد. به طوری که این درخواست زوجه باید در نمونه فرم دادخواست برای تقدیم کردن به دادگاه نخستین تنظیم شود. سپس یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست زوجه را به دادگاه صالح، ارجاع دهد.

در زیر نمونه فرم دادخواست تامین خواسته مهریه‌‌‌ برای ارائه دادن به دادگاه نخستین آورده شده است:

نمونه تامین خواسته مهریه

تنظیم و نوشتن نمونه درخواست تامین خواسته

برای ارائه دادن دادخواست تامین خواسته مهریه به دادگاه صالح باید ابتدا دادخواست صدور قرار تامین مهریه را بر اساس قواعد نوشتاری ویژه این کار، تنظیم نمایید تا در دادگاه صالح مورد پذیرش قرار بگیرد. مطابق قانون آیین دادرسی مدنی، برای تکمیل و تنظیم نمودن فرم دادخواست تامین مهریه، زوجه باید در ستون های فرم دادخواست مانند ستون های “خواهان و خوانده، خواسته، دلایل و منضمات و شرح،” اطلاعات را به طور کامل درج نماید.

به طوری که زوجه باید در قسمت خواهان و خوانده، مشخصات فردی خود و همسرش را درج نماید. همچنین در قسمت موضوع تامین خواسته را وارد کند و در قسمت متن دادخواست، به طور کامل توضیح دهد که به چه دلیل خواهان تامین خواسته می باشد. همچنین تصریح نماید که پس از صدور قرار، در مهلت تعیین شده دادخواست دعوای اصلی را ثبت خواهد کرد.

دادخواست مطالبه مهریه

زن برای دادن دادخواست تامین خواسته مهریه باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی با در دست داشتن عقد نامه و مدارک هویتی خود دادخواست مطالبه مهریه و تامین خواسته مهریه، توقیف اموال مرد برای مطالبه مهریه خود را تنظیم و تقدیم دادگاه نماید. اگر میزان خواسته مهریه تا ۲۰ میلیون تومان باشد، دادخواست زوجه در شورای حل اختلاف رسیدگی خواهد شد و اگر بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد، به دادگاه خانواده ارجاع داده می شود. بهتر است پیش از هر اقدامی چه از طریق اجرای ثبت و یا دادگاه خانواده، زوجه با معرفی نمودن اموالی از همسرش به منظور جلوگیری از انتقال آن به شخصی دیگر برای فرار از دادن مهریه، دادخواست تامین خواسته مهریه را از دادگاه داشته باشد.

در این دادخواست خواهان زوجه و خوانده زوج است که باید مشخصات فردی هر دو نفر به صورت کامل در فرم درج شود. همچنین در صورتی که وکیل مهریه برای دادن دادخواست اقدام نماید، لازم است مشخصات کامل وکیل نیز در فرم وارد شود. در قسمت خواسته نیز مطالبه مهریه تعیین شده به میزان تامین خواسته، توقیف اموال مرد برای مطالبه مهریه و هزینه های مربوط به دادرسی باید درج شود.

تقاضای اعسار زوجه

در صورتی که زن توانایی پرداخت نمودن هزینه های مربوط به دادرسی را نداشته باشد، می تواند از دادگاه تقاضای اعسار نماید. توجه داشته باشید، کلیه مدارک مورد نیاز برای اثبات نمودن عقد ازدواج از قبیل عقدنامه یا صیغه نامه یا هر مدارک دیگری که نشان دهنده اثبات حق زن نسبت به گرفتن مهریه است به همراه مدارک هویتی باید در بخش دلایل و منضمات دادخواست نوشته شود. اگر زن هیچ مدرکی برای اثبات زوجیت ندارد، باید با شهادت شهود آن را برای دادگاه اثبات نماید.

و در انتها در بخش شرح خواسته، زوجه یا وکیل وی باید تا به طور کامل و واضح خواسته خود را با آوردن دلیل و مدرک شرح دهند.

متن دادخواست تامین خواسته مهریه

در زیر چند نمونه دادخواست تامین خواسته مهریه آورده شده است:

ریاست محترم مجتمع قضایی

با سلام، احتراما به استحضار می رساند: اینجانبه به استناد کپی مصدق عقدنامه شماره…………….. مورخ …………….. با خوانده عقد ازدواج دائمی در دفترخانه …………….. منعقد کرده ایم. نظر به اینکه مهریه مقرر در عقدنامه مذکور به میزان…………….. ریال کلا برذمه زوج و عندالمطالبه می باشد. فلذا مستند به مواد ۱۰۸۲ قانون مدنی و تبصره الحاقی سال ۳۷۶ آیین نامه اجرایی به ماده مذکور و ماده ۱۹۸ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی صدور حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مهریه مذکور در عقدنامه به میزان …………….. ریال مطابق شاخص قیمت سالانه زمان تادیه و جميع خسارات و هزینه دادرسی در حق اینجانب مورد استدعاست. به استناد ماده ۱۰۸ قانون اخیرالذکر بدوا صدور قرار تامین خواسته و اجرای آن قبل از ابلاغ وفق ماده ۱۱۷ آن قانون نیز تقاضا می شود.

نمونه دادخواست شماره ۲

ریاست محترم دادگاه عمومی خانواده

با سلام

احتراما به استحضار می رساند، موکل و خوانده به موجب عقدنامه شماره …………….. مورخ …………….. تنظیمی در دفترخانه شماره …………….. به عقد دایم یکدیگر درآمده و مهریه موکل ……………..  سکه طلای تمام بهار آزادی می باشد و به موجب این دادخواست موکل تقاضای تامین خواسته برای تعداد ……………..  سکه از مهریه مافی القباله را دارد. لذا مستدعی است، جهت جلوگیری از اخفاء اموال توسط خوانده قرار تامین خواسته قبل از ابلاغ اجرا گردد.

نمونه شماره 3 – دادخواست مطالبه کردن مهریه و توقیف اموال مرد

خواهان : …………….. نام پدر : …………….. شغل : …………….. محل اقامت : ……………… .

خوانده : …………….. نام پدر : …………….. شغل: …………….. محل اقامت : ……………… .

وکیل : …………….. نشانی : …………….. .

تعیین خواسته و بهای آن : تامین خواسته (تامین خواسته مبنی بر مطالبه مهریه به میزان …………….. عدد سکه تمام بهار آزادی)

دلایل و منضمات :

  • وکالت نامه به شماره …………….. مورخ …………….. میزان تمبر مالیاتی به مبلغ ……………..  ریال باطل شد.
  • شناسنامه به شماره …………….. مورخ ……………..
  • رونوشت سند ازدواج به شماره …………….. مورخ …………….. .

متن دادخواست مطالبه مهریه و توقیف اموال

ریاست محترم دادگاه خانواده

با سلام

احتراماً به استحضار عالی می رساند، مستند به سند نکاحیه شماره …………….. صادره از دفتر ازدواج شماره ……………..  تهران، موکل در تاریخ …………….. با میزان …………….. عدد سکه تمام بهار آزادی به عقد دائم خوانده محترم در آمده اند. لذا با تقدیم دادخواست تامین خواسته نسبت به مهریه مندرج در سند نکاحیه و نظر به فوریت امر مستند به بند الف ماده ۱۰۸ و بخش اخیر ماده ۱۱۷ قانون آیین دادرسی مدنی تقاضای صدور تامین خواسته و به جهت حساسیت و فوریت امر و بیم اخفای اموال از سوی خوانده، اجرای آن پیش از ابلاغ از محضر عالی مورد استدعاست.

مضافاً اینکه دادخواست اصلی مربوط به مطالبه مهریه فوق الاشاره ظرف مهلت مقرر قانونی پس از صدور قرار تامین خواسته تقدیم حضور عالی خواهد شد.

با تشکر