5/5 - (1 امتیاز)

از جمله حقوق مالی زن بعد از عقد دائم یا موقت که بر عهده مرد می باشد و وی ملزم است آن را پرداخت نماید مهریه می باشد. طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به محض خواندن خطبه عقد، زن صاحب مهریه خود می شود و اجازه دارد هر نوع  تصرفی در آن داشته باشد. همانطور که گفته شد زن در مورد مهریه خود حق هر نوع تصرفی را دارد، از جمله این تصرفات بخشیدن مهریه به همسرش می باشد. به دلیل حساس بودن این موضوع حتما باید بخشیدن مهریه مطابق نمونه فرم و متن بخشیدن مهریه صورت پذیرد، تا بخشیدن مهریه زن از لحاظ حقوقی دارای اعتبار باشد. در این مطلب درباره بخشیدن مهریه زن و مواردی که باید در نمونه فرم بخشیدن مهریه ذکر شود از زبان وکیل مهریه صحبت خواهیم کرد. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

شرایط بخشش یا بذل مهریه چیست؟

شاید این سوال برای شما هم مطرح شده باشد که آیا با دانلود نمونه فرم بخشیدن مهریه و کامل کردن آن به طور دستی نیز زن می تواند مهریه اش را به همسرش ببخشد؟ تصور تعدادی از افراد این است که زن صرفا هنگام طلاق از همسرش می تواند، مهریه اش را طلب کند یا اینکه اگر زن به همسرش خیانت کند مهریه به او تعلق نمی گیرد.

 چنین تصوراتی درست نمی باشند. مهریه زن عندالمطالبه است و به محض خواندن خطبه عقد به زن تعلق می گیرد. زن در طول زندگی مشترک با همسرش هر زمانی که اراده نماید، می تواند مطالبه مهریه کند بدون اینکه قصد جدایی از همسرش را داشته باشد. هیچ چیزی نمی تواند مانع گرفتن مهریه که حق قانونی زن می باشد شود.

نمونه متن بخشیدن مهریه

حتی در صورتی که یک زن به همسرش خیانت کند یا او را به قتل برساند، باز هم مهریه به زن تعلق می گیرد مگر در موارد زیر:

  • بخشش مهریه از طرف زن
  • هبه مهریه
  • صلح یا ابراء

زن مالک مهریه خود می باشد و هر زمانی که بخواهد می تواند، هر اقدامی در رابطه با آن انجام دهد. یکی از اقداماتی که زن حق دارد راجع به مهریه اش انجام دهد، بخشیدن تمام یا قسمتی از آن به همسرش می باشد. بخشیدن مهریه بصورت قانونی می تواند به دو صورت زیر انجام شود:

  • اقرار نامه محضری
  • سند دستی

بخشیدن مهریه در ازای بخشیدن حق طلاق

از آنجایی که حق طلاق با مرد است، تعدادی زیادی از زنان هنگام طلاق مهریه خود را به همسرشان می بخشند، تا بتوانند راحت تر از همسرشان جدا شوند. بخشیدن مهریه به این معنی است که زن با مراجعه به یک محضر در قالب یک اقرار نامه محضری تمام یا بخشی از مهریه خود را به همسرش ببخشد. همچنین زن با گرفتن نمونه فرم بخشیدن مهریه از اینترنت و کامل کردن آن نیز می تواند به صورت دستی این کار را انجام دهد.

همانطور که گفته شد، مهریه زن عندالمطالبه است و یکی از حقوق قانونی زن می باشد که مرد موظف است با هر وضعیت مالی که دارد آن را پرداخت نماید. بعد از اینکه زن تمام یا بخشی از مهریه اش را به همسرش ببخشد و مرد نیر این بخشش زن را قبول نماید، هیچ مسئولیتی برای پرداخت قسمتی از مهریه زن که بخشیده شده است متوجه مرد نخواهد بود. زن نیز هیچ گونه تصرفی در مهریه بخشیده شده نخواهد داشت.

به این نکته توجه داشته باشید که تنها در صورتی زن می تواند مهریه ای که بخشیده است را مطالبه نماید که دارای حق رجوع باشد و از بخشش خود رجوع نماید.

متن بخشیدن مهریه بصورت قانونی

زن حق دارد مهریه اش را به همسر خود ببخشد. همین طور هر گونه اقدامی از جمله هبه، صلح یا ابراء را در مورد مهریه خود انجام دهد. به منظور اقدام برای هر کدام از موارد گفته شده بهتر است، متن بخشیدن مهریه را در نمونه فرم های مخصوص درج نماید، تا از لحاظ حقوقی مشکلی نداشته باشد. فرم بخشیدن مهریه در انتهای مطلب آورده شده است.

اگر قصد دارید تمام یا بخشی از مهریه خود را به همسرتان ببخشید و می خواهید این کار را بدون مراجعه به محضر انجام دهید، با گرفتن نمونه فرم مربوط به هبه، صلح یا بخشیدن مهریه از اینترنت به راحتی خواهید توانست این کار را انجام دهید. این فرم ها دارای اعتبار قانونی می باشند و از مرد جهت پرداخت مهریه همسرش رفع مسئولیت خواهد شد. به فرم بخشیدن مهریه، اقرارنامه بذل نیز گفته می شود. موارد زیر در متن بخشیدن مهریه یا اقرارنامه بذل آورده شده است:

  • مشخصات هویتی مرد
  • آدرس مرد و زن
  • مشخصات سند ازدواج
  • دفترخانه تنظیم کننده سند ازدواج
  • مقدار مهریه تعیین شده هنگام عقد
  • مقدار مهریه بخشیده شده توسط زن

 همه موارد فوق لازم است در اقرار نانه دست نویس یا محضری متن بخشیدن مهریه گنجانده شود. برای بخشیدن مهریه لازم نیست زن کل مهریه خود رو به صورت تمام و کمال به همسرش ببخشد. زن برای بخشیدن هر مقدار از مهریه به همسرش کافی است در یک اقرار نامه دستی برای این کار اقدام نماید.

نمونه فرم بذل مهریه

نمونه فرم و متن بذل یا بخشیدن مهریه

اگر قصد بخشیدن تمام یا بخشی از مهریه خود را به همسرتان دارید، کافی است نمونه فرم بخشیدن مهریه که در زیر آورده شده است را دانلود و تکمیل نمایید. متن بخشیدن مهریه زن به همسرش باید به صورت زیر باشد.

اینجانب ………. با کد ملی ………. به موجب سند نکاحیه شماره ………. تنظیم شده در دفترخانه شماره ………. در مورخ …/…/… با میزان مهریه عندالمطالبه ………. به عقد نکاح دائم جناب آقای ………. فرزند ………. به کد ملی ………. در آمدم و اکنون، به موجب این اقرارنامه، با رضایت کامل و با صحت عقل، تمام مهریه خود را به ایشان، بذل می نمایم و حق هر گونه رجوع را از خود، سلب و ساقط می کنم.

اینجانب……. با کد ملی……… به موجب سند نکاحیه شماره ………. تنظیم شده در دفترخانه شماره ………. همسر رسمی و دائمی سرکار خانم ……….. به کد ملی ……….. بوده و نسبت به بذل ایشان، قبول ما بذل می نمایم.

امضای زوج………. امضای زوجه………. امضای شاهد اول………. امضای شاهد دوم……….

با تکمیل کردن فرم ارائه شده در بالا و امضای آن توسط زن و مرد و دو شاهد بدون نیاز به مراجعه حضوری در محضر می توانید، مهریه خود را به همسرتان ببخشید.