5/5 - (1 امتیاز)

مسلما شما نیز نام طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی را بارها شنیده اید. امروزه طبق آمار بدست امده از تمام کشورها جهان به خوبی می توان به این نتیجه رسید که بیشتر مسائلی که در دادگاه های مختلف خانواده مطرح می شود، وابسته به روابط جنسی زناشویی می‌باشد. طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی موضوعی می‌باشد که بیشتر زوجین باید در مورد آن اطلاع پیدا کنند و جوانب مختلف آن را به طور کامل مورد بررسی و تجزیه  و تحلیل قرار دهند.

آغاز زندگی زناشویی برخلاف تصور بسیاری از افراد، کاملا وابسته به اطلاعات و آگاهی طرفین از چگونگی برقراری رابطه جنسی می‌باشد و در حالت کلی زندگی زناشویی علمی می‌باشد که باید جوانان در مورد آن اطلاعات و آگاهی های لازم را بدست آورند.

متاسفانه در بسیاری از موارد به خوبی مشاهده می‌شود که زوجین به دلایل مختلفی همچون: شرم، حیا و غرور … در مورد روابط زناشویی خود صحبت می‌کنند و به دنبال حل مسائل، بررسی مشکلات و روابط جنسیشان نمی گردند. همین موضوع نیز باعث بوجود آمدن چالشی به نام طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی می شود. بیشتر روانشناسان و مشاوران خانواده توصیه می‌کنند که برای جلوگیری از طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی، بهتر است زن و شوهر بدون خجالت، مشکلات و مسائل روابطشان را با یکدیگر مطرح کنند و اگر احساس کردند که مشکل آنها جدی است با هدف بهتر شدن زندگی مشترکشان به یک مشاور متخصص در این زمینه مراجعه کنند.

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

جوانب مختلف طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی

در بسیاری از موارد که زوجین در آستانه جدایی قرار میگیرند، ممکن است در درگیری های خانوادگی، زن و شوهر نتوانند رابطه جنسی متعارفی داشته باشند و همین موضوع عوارضی همچون از بین رفتن صمیمیت و عاطفه در بین آن دو را بوجود آورد و در آخر به طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی منجر می شود.

این نکته را به خاطر داشته باشید که یکی از دلایل اصلی ازدواج کردن آن است که زوجین می توانند از راه شرعی و قانونی نیازهای جنسی یکدیگر را برآورده کنند. طبق تحقیقات بسیاری از محققان در زمینه ی حقوق مربوط به خانواده، عدم رابطه زناشویی علاوه بر آنکه می‌تواند بنیان خانواده ها را سست کند، باعث ایجاد فساد و روابط نامتعارف اجتماعی نیز می‌شود، به همین دلیل در قانون جامعه ی اسلامی ما روند دادرسی این موضوع به خوبی ذکر شده است و با هدف سلامت اجتماعی و شخصی افراد، این موضوع از طرف قانون قابلیت بررسی و پیگیری دارد.

طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی

در مواقعی که زن بتواند این موضوع را به اثبات برساند که همسرش از داشتن رابطه ی زناشویی امتناع می ورزد، می‌تواند با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی برای طلاق به دلیل عدم رابطه ی زناشویی اقدام کند.

اصول محاکم قضایی پس از بررسی و رسیدگی به چنین دادخواستی از جانب زن، موضوع را به طور کامل مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد جلساتی را برای شنیدن دفاعیات شوهر اختصاص می دهد تا دلایل اصلی امتناع مرد از انجام وظایف زناشویی برای دادگاه به خوبی محرز گردد. در صورتی که برای قاضی اثبات گردد که مرد در آینده نیز قادر نخواهد بود تا نیازهای جنسی همسرش را برآورده کند، حکم طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی را صادر خواهد کرد.

شرایط طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی

همانطور که گفته شد زوجین می‌توانند برای طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی به دادگاه ها مراجعه کنند، درخواست طلاق از سمت زن نیاز به دلایلی محکمه پسند دارد که به چند مورد اصلی آن به طور خلاصه اشاره می کنیم:

سرد مزاجی مرد

چیزی که مسلم است آن است که غریزه و میل جنسی تمامی انسان ها با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان انتظارداشت که تمام مردان دارای غرایز و میل جنسی یکسانی باشند. برخی از آقایان به دلایل مختلفی همچون موارد ارثی، بیماری های روحی و روانی و … دارای غریزه ی جنسی پایینی می‌باشند که در اصطلاح به آنها سرد مزاج می‌گویند.

بنابراین اگر زوجه بتواند در محاکم قضایی این موضوع را به اثبات برساند که سرد مزاجی مرد باعث شده است تا زندگیشان دچار چالش های فراوانی شده است و صمیمیت و محبت را در زندگی مشترکشان از بین برده، مشروط بر آنکه عدم توانایی در نعوظ تنها مربوط به زمان وقوع عقد نبوده، می‌تواند با استناد به عسر و حرج از دادگاه تقاضای طلاق به دلیل عسر و حرج داشته باشد.

به این موضوع توجه داشته باشید که داشتن رابطه جنسی متعارف و مطلوب، حق هر انسان می باشد و باید از طرف زوجین مورد توجه واقع شود.

زود انزالی مرد و عدم درمان آن

زود انزالی یکی از موارد بسیار مهمی می‌باشد که هم برای زن و هم برای شخص مرد بسیار رنج آور است و مسئله ای خوشایند محسوب نمی‌شود. در چنین مواقعی قبل از حکم دادگاه برای طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی، اصولا زوجین به نزد پزشکی که محکمه تعیین می‌کند میروند تا مشخص شود که هیچ روش درمانی برای زود انزالی فرد کارآمد نخواهد بود. در برخی از موارد نیز مشاهده شده است که مرد حاضر به استفاده از روش های درمانی نمی باشد. در این مواقع اصولا زن می‌تواند با اثبات آن که در عسر و حرج قرار گرفته است، از دادگاه و محاکم قانونی درخواست طلاق را داشته باشد.

عدم برقراری رابطه جنسی مرد از روی عمد

ممکن است مرد بنا به هر دلیلی (دلایل خانوادگی، مشکلات اخلاقی، همجنسگرایی و …) از داشتن رابطه جنسی با همسرش خودداری کند. در چنین مواقعی وقتی که مرد در مدت زمانی طولانی و نامتعارف به نیاز های جنسی زوجه پاسخ ندهد، اصولا زن می‌تواند دادخواست خود را مبنی بر طلاق به دلیل عسر و حرج را شعب دفاتر الکترونیک قضایی ببرد تا بعد از رسیدگی در دادگاه خانواده، جلسه ای برای اثبات در عسر و حرج قرار گرفتن زن تشکیل شود.

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

تقاضای زن مبنی بر طلاق به دلیل عسر و حرج از مباحث بسیار مهمی است که امروزه برای محاکم قضایی بسیار اهمیت دارد و برای رسیدن به نتایج مطلوب لازم است تا طرفین از وکلای حرفه ای و خبره کمک بگیرند تا روند دادرسی پرونده در زمان کوتاهتری انجام گیرد.

منشا بسیاری از طلاق هایی که به رابطه جنسی مربوط می شود باید با استناد به عدم پاسخ به نیازهای جنسی زن و در عسروحرج قرار گرفتن او باشد. حتی اگر در برخی از موارد ثابت شود که مرد همسرش مجبور به داشتن رابطه مقعدی می‌کند و از این خواسته اش کوتاه نمی آید، در صورتی که زن تمایلی به آن ندارد و از این طریق نیاز جنسی او نیز برطرف نخواهد شد، حکم دادگاه برای طلاق زوجین صادر خواهد شد.