5/5 - (5 امتیاز)

مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج در برخی موارد قابل پیگیری است. افرادی هستند که پیش‌از ازدواج روابط از هم گسیخته ای داشته اند. روابط نامشروع را تجربه کرده و پس از آن اقدام به عقد نکاح نموده اند. چنین افرادی در صورتی که روابط پیش از ازدواج شان برای همسر آشکار شود عواقب حقوقی و کیفری به دنبال خواهد داشت. 

چنانچه همسر شخص از این روابط آگاهی پیدا کرد بهترین اقدام مراجعه به وکیل متخصص است. با دریافت مشاوره حقوقی افراد از حقوق و تکالیف خود مطلع می شوند. به این ترتیب بهتر می توانند به احقاق حق بپردازند. 

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

آیا رابطه جنسی قبل از ازدواج قابل پیگیری است؟ 

همانطور که گفته شد مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج در برخی موارد قابل پیگیری است. قبل از ازدواج شخص مرتکب اعمالی شده است که باید مسئولیت آن را بپذیرد. اما اینکه همسر او در این مسئله ذینفع باشد قابل بررسی است. وارد کردن اتهام به دیگری دارای شروط قانونی می باشد. اگر شخص نتواند اتهام وارده را اثبات کند به مجازات قذف محکوم خواهد شد. 

روابط نامشروع در بیشتر مواقع نیاز به بررسی پزشکی قانونی دارد. گذشت زمان مانع از معاینات پزشکی است. به این ترتیب بسیاری از دلایل برای اثبات جرم در دسترس نخواهد بود. اگر شخصی به دنبال مجازات رابطه جنسی و نامشروع است باید دلیل محکمه پسند جمع آوری نماید. 

مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج

مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج چیست؟

مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج حالت های مختلفی دارد. اگر زن یا مرد مجرد قبل از ازدواج با نامحرم رابطه جنسی خاص برقرار کرده باشد مرتکب زنا شده است. بر اساس ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی مجازات زنا برای شخص غیر محصن شلاق می باشد. 

اگر رابطه شخص قبل از ازدواج غیر از زنا بوده مانند بوسیدن، بغل گرفتن و معاشقه در این صورت شخص محکوم به رابطه نامشروع می شود. ماده 6۶۳۷ قانون مجازات اسلامی بیان می کند:

هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود و متجاوز به مجازات تجاوز به عنف خواهد رسید.

با توجه به این ماده قانونی مجازات شلاق برای رابطه نامشروع در نظر گرفته شده است. اما همانطور که گفته شد اجرای مجازات رابطه نامشروع و مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج نیاز به اثبات رابطه دارد. شخص مدعی باید با آوردن مدارک و اسناد محکم چنین موضوعی را اثبات کند. 

تکلیف ازدواج شخص در صورت اثبات رابطه جنسی قبل از ازدواج چیست؟

اگر هر یک زوجین متوجه شود طرف مقابل قبلا مرتکب زنا و رابطه نامشروع شده می تواند مجازات تدلیس یا فریب در ازدواج را بخواهد. در مورد زن چنانچه در هنگام عقد به طور صریح یا ضمنی شرط شده باشد که دوشیزه باشد. اما بعد از عقد مرد متوجه عدم بکارت زن شود می تواند با استناد به خیار تدلیس عقد را فسخ کند. در این مورد شروط قانونی وجود آورد.

اول آنکه مرد باید اثبات کند از عدم دوشیزگی زن قبل از عقد آگاهی نداشته است. اگر نسبت به این موضوع اطلاع داشته خیار تدلیس ساقط می شود. نکته دوم آن است که خیار تدلیس خیار فوری است. به محض اینکه مرد از آن مطلع شود باید اقدام کند. گذشت زمان با وجود اطلاع شخص موجب سقوط خیار می شود. 

مسئله بعد آن است که مرد اثبات کند بکارت قبل از ازدواج از بین رفته است. اثبات تمام این موارد نیاز به دلایل قوی دارد. اما چنانچه زنا به اثبات برسد مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج قابل پیگیری خواهد بود.

درباره رابطه نامشروع رو نیز همین موارد مطرح می باشد. به طور مثال اگر زن به طور صریح شرط کرده که مرد عفیف و پاکدامن باشد. بعد از ازدواج مشخص شود که مرد قبلا روابط نامشروع با دیگران داشته زن می تواند برای فسخ نکاح اقدام کند. برای فسخ نکاح زن به خیار تخلف از شرط صفت استناد می کند. با کمک وکیل خانواده چنین پرونده هایی قابل پیگیری خواهد بود.

تکلیف ازدواج در صورت اثبات رابطه جنسی قبل از ازدواج

اثبات رابطه جنسی و شکایت

به طور معمول هر یک از زوجین با اطلاع از زنا یا رابطه نامشروع میتواند درباره ازدواج خود تصمیم گیری کند. برای اجرای مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج باید شکایت کیفری مطرح کرد. پیگیری مجازات مجرم در دادگاه کیفری امکان پذیر می باشد.

مدارکی مانند شهادت شهود، اقرار مجرم، اماراتی همچون فیلم، عکس، صوت، گزارش کارشناس، تحقیقات و… می تواند در اثبات جرم موثر باشد. اثبات ادعا در این موارد بسیار اهمیت دارد. ناتوانی در اثبات موجب اجرای مجازات حدی قذف خواهد شد. 

مهریه زن در صورت رابطه نامشروع و اجرای مجازات جنسی قبل از ازدواج

مجازات رابطه جنسی قبل از ازدواج شلاق است. فسخ نکاح از دیگر پیامدهای این روابط نادرست می باشد. اما پرسش این است که آیا به دلیل رابطه نامشروع شخص قبل از ازدواج مهریه زن ساقط می شود؟ آیا به دلیل فریبکاری زن می توان وی را از مهریه محروم کرد؟

 مهریه جزو حقوقی مالی زن است که در موارد کمی قابل اسقاط است. به عبارت دیگر مرد نمی تواند به بهانه اجرای مجازات رابطه جنسی از پرداخت مهریه سرباز بزند. اما مواردی مانند تدلیس شرایط ویژه ای به وجود می آورد. ماده ۴۳۸ درباره تدلیس بیان می کند:

تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود. 

بنابراین در تدلیس فریبکاری مطرح می باشد. به طور مثال زن فاقد بکارت بوده است. اما با ترمیم بکارت خود مرد را فریب داده و عقد نکاح منعقد نموده است. در این موارد نظرات مختلفی وجود دارد. 

برخی حقوقدانان زن را به طور کامل از دریافت مهریه محروم می دانند. اما برخی دیگر بیان می کنند در صورتی که قبل از نزدیکی فسخ نکاح انجام شود زن مستحق مهریه نیست. اما اگر بعد از نزدیکی نکاح به دلیل خیار تدلیس فسخ شود مهرالمثل به زن تعلق می گیرد. 

همانطور که ملاحظه می شود اجرای مجازات رابطه جنسی و فسخ نکاح دارای شرایط و مراحل مختلفی است. افراد برای پیگیری چنین پرونده هایی باید به بهترین وکیل مراجعه نمایند. وکیل خانواده بعد از مطالعه پرونده با جمع آوری مدارک و مستندات مختلف به دفاع از موکل خود خواهد پرداخت.