همانطور که میدانید زندگی اجتماعی انسان اثر گرفته از مواد قانونی و مقررات اصلی یک جامعه می باشد. همه ی این قوانین با هدف ایجاد نظم و عدالت اجتماعی در جامعه بوجود میآیند. یکی از مسائلی که بیشتر مردم با آن مواجه هستند و در مورد آن سوال می کنند، مدت زمان طلاق توافقی می باشد. اما پیش از آنکه بخواهیم مدت زمان طلاق توافقی را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است در ابتدا به طور کلی با معنای طلاق توافقی آشنا شویم تا بتوانیم به خوبی مفاهیم مربوط به آن را تفسیر و تحلیل کنیم.
مسئله ی طلاق در کشور ایران یکی از جنجالی ترین و آسیب زننده ترین موضوعاتی می باشد که در بیشتر محاکم قضایی مطرح است. کشمکش ها و لج بازی های زوجین در این میان باعث بوجود آمدن خسارات مالی و معنوی بسیار زیادی میشود.
تعریف طلاق توافقی
یکی از بهترین راهکارهایی که میتوان برای جلوگیری از این آسیب ها و به حداقل رساندن خسارات مادی و معنوی این اتفاق پیشنهاد داد، مبحثی به نام طلاق توافقی می باشد. همانطور که از نام طلاق توافقی پیداست، در این نوع جدایی طرفین با توافق یکدیگر، در کمال صلح و آرامش از یکدیگر جدا میشوند. مدت زمان طلاق توافقی بسیار کوتاه تر و کمتر از طلاق های جنجالی و پر مخاطره میباشد.
به طور کلی در رابطه با موضوع طلاق توافقی می توان گفت که زن و مرد از راه قانونی و شرعی تصمیم به جدایی می گیرند و در این میان در مورد تمام حقوق و تکالیفی را که مربوط به عقد نکاح آنان می باشد به یک جمع بندی کلی و تصمیم نهایی میرسند و خودشان در مورد تمامی این موارد توافق خواهند کرد. در چنین مواردی اصولا کافی است که آنها به مراجع قضایی و محاکم مربوطه مراجعه کنند و درخواست طلاق توافقی شان را به محضر دادگاه تقدیم کنند.
توجه داشته باشید که دلیل اصلی کوتاه بودن مدت زمان طلاق توافقی آن است که هر دو طرف در مورد مسائلی همچون: مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، اجرت المثل حق طلاق و… به توافق میرسند و دیگر نیازی نیست که برای هر کدام از این موارد دادگاه تشکیل جلسه دهد و حکم تعیین کند.
خط پاسخگویی وکلای پاسارگاد : ۲۶۷۶۱۷۵۰ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)
موارد تاثیر گذار در کوتاه تر شدن مدت زمان طلاق توافقی
برخلاف تصور برخی از افراد، مدت زمان طلاق توافقی مسئله ای ثابت نمی باشد و موارد مختلفی بر بیشتر یا کمتر شدن مدت زمان طلاق توافقی تاثیر گذار میباشند که باید تمام این موضوعات را مورد بررسی قرار داد تا بتوان به نتیجه ی مطلوب رسید. یکی از موضوعات بسیار مهمی که این روزها بسیاری از افراد با ان مواجه می باشند، نقش و تاثیر شعب مختلف دادگاه ها در تعیین مدت زمان طلاق توافقی می باشد.
بسیاری از محاکم رسیدگی به پرونده های طلاق توافقی با در نظر گرفتن مشاوره هایی اجباری و بسیار زمانبر باعث اتلاف وقت طرفین و طولانی شدن روند طلاق آنها میشوند. هدف اصلی بسیاری از این مشاوره ها آن است که با طولانی کردن مدت زمان طلاق توافقی باعث منصرف شدن زوجین از تصمیمشان شوند
ناگفته نماند که طبق آمار سالهای گذشته در بسیاری از موارد مشاهده شده است که با استفاده از از این راه، بسیاری از زوجین به زندگی مشترک خود بازگشته اند اما در برخی از موارد نیز با طولانی تر شدن مدت زمان طلاق توافقی، جنجال ها و مشکلات زوجین نیز افزایش پیدا میکند و شرایط زندگی آنها بسیار حاد میشود.
به همین علت نیز در سال های اخیر برخی از شعب و دادگاه های رسیدگی کننده به پرونده های طلاق توافقی، در کوتاهترین زمان اقدام به صادر کردن گواهی عدم سازش میکنند و بلافاصله پس از ان نیز حکم طلاق به اجرا گذاشته میشود.
در بسیاری از موارد مشاهده شده است که حکم طلاق توافقی در کوتاهترین مدت زمان ممکن، یعنی در طول 4 الی 5روز صادر می شود، وجود یک وکیل طلاق توافقی ماهر در کوتاه شدن این مدت زمان بسیار تاثیر گذار است.
مشاوره اجباری در طلاق توافقی
در سال های اخیر و با افزایش آمار طلاق ،دولت برای جلوگیری از بین رفتن کانون گرم خانوادگی بسیاری از افراد سعی در آن دارد که مدت زمان طلاق توافقی را افزایش دهد و با اجباری کردن مشاوره طلاق بهزیستی از بسیاری از جدایی هایی که ممکن است آسیب جدی به جامعه وارد کنند جلوگیری کند. برخی از این دوره های مشاوره حدودا ۴۵ روزه میباشند و برای زوجینی که در شرایط سختی قرار گرفته اند بسیار طاقت فرسا میباشد و شرایط آنان را روز به روز وخیم تر میکند.
در چنین مواردی به زوجینی که در این شرایط بحرانی قرار دارند پیشنهاد میشود که با مراجعه به یک وکیل طلاق توافقی خبره روند کار را تسریع ببخشند. مسلما وکلای با تجربه ای که از جزئیات رویه قضایی محاکم قضایی کشور آگاهی دارند، تاثیر بسیار زیادی در جهت کوتاه شدن مدت زمان طلاق توافقی دارد و میتواند از بدتر شدن شرایط زندگی زوجین جلوگیری کند.
موسسه ی وکلای پاسارگاد این امکان را برای افراد متقاضی طلاق توافقی ایجاد میکند که مدت زمان طلاق توافقی آنها به کوتاه ترین حد ممکن (کمتر از ۱۰ روز) تقلیل پیدا کند و دیگر نیازی به حضور آن ها در جلسه دادگاه نیست؛ حاضر نشدن در دادگاه با وجود وکیل توافقی برای این افراد الزامی نمیباشد؛ چرا که این وکلا با جمع بندی توافقات زوجین و نگارش آنان در قالب اسناد حقوقی، به درخواست زوجین رسمیت می بخشند و با ارائهی این درخواست به محاکم قضایی، بخش اعظمی از مراحل قانونی طلاق را بدون نیاز به حضور زوجین انجام خواهند داد.
بدون شک مراجعه به یک وکیل توافقی و استفاده از مهارت آنها، تاثیر بسزایی در کوتاه شدن مدت زمان طلاق توافقی خواهد داشت.
ثبت ديدگاه