3/5 - (2 امتیاز)

ممکن است برای هر کسی در یک برهه ای از زندگی اتفاقی رخ دهد، که درگیر سوء استفاده  کلاهبرداری قرار گیرد. در چنین زمانی آیا تمام مردم کشور از اطلاعات حقوقی لازم برخوردار هستند؟ آیا می دانند اگر درگیر مشکل کلاهبرداری شدند باید چه اقداماتی انجام دهند؟ بدون شک تمام مردم کشور در این خصوص اطلاعات کافی نداشته و باید به وکیل کلاهبرداری مراجعه کنند تا اطلاعات لازم را به دست آورند.

یکی از انواع وکلایی که دارای پروانه پایه یک دادگستری هستند و می توانند در زمینه پرونده های کلاهبرداری اطلاعات زیادی را در اختیار مردم کشور قرار دهند، مشاوران و وکلای کلاهبرداری هستند. مالباخته زمانی که درگیر مسئله کلاهبرداری می شود، در بیشتر مواقع قادر به تشخیص بهترین راهکار برای مقابله با چنین مشکلی نیست. 

از این رو نمی تواند به خوبی حق خود را مطالبه کرده و پرونده کلاهبرداری را به پایان برساند. در چنین شرایطی مالباخته نیاز به وکیل کلاهبرداری دارد تا در کسب نتیجه مطلوب پرونده او را یاری کند. اما آیا می دانید وکیل کلاهبرداری کیست و چه کارهایی می تواند انجام دهد؟ یا این که برای انتخاب یک وکیل خوب کلاهبرداری باید به چه معیارهایی توجه شود؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

کلاهبرداری چیست و وکیل کلاهبرداری کیست؟

کلاهبرداری در اصل شیوه ای است که در آن شخصی با توسل به فریب و نیرنگ، اعتماد شخص مقابل را جلب کرده و سپس اقدام به سوء استفاده از اعتماد ایشان می کند. ممکن است کلاهبرداری در زمینه مالی، جانی یا حتی آبروی فرد قربانی باشد. در پرونده های کلاهبرداری ممکن است عناصر مختلفی تاثیرگذار باشند. از جمله عناصر مادی، قانونی و معنوی. 

از سوی دیگر کلاهبرداری می توان با نیت عام صورت پذیرد، یا این که فرد کلاهبردار با نیت خاص اقدام به این عمل نموده باشد. برای تشخیص تمامی این اطلاعات و رسیدگی به پرونده، فرد قربانی مالباخته لازم است به وکیل کلاهبرداری مراجعه نموده و از ایشان اطلاعات لازم را برای رسیدگی به پرونده خواستار شود. در غیر این صورت مالباخته قادر نخواهد بود نتیجه مطلوب از پرونده به دست آورد.

وکیل کلاهبرداری

پس در واقع وکیل کلاهبرداری شخصی است که در مورد انواع روش های کلاهبرداری و راه های پیگیری آنها را می داند و در خصوص اقداماتی که باید انجام دهد دارای دانش کافی است. تمامی پرونده های کلاهبرداری از پیچیدگی های خاصی برخوردار هستند که تنها افراد ماهر و متخصص می توانند این پیچیدگی ها را حل کنند. 

لازم است این نکته را بدانید که میزان حق الوکاله وکیل کیفری بسته به تعرفه حق الوکاله وکلا تعیین می شود و مدت زمان رسیدگی به این نوع پرونده ها نیز بسته به نوع جرم و محل وقوع جرم می تواند متغیر باشد. 

ویژگی های یک وکیل خوب کیفری چیست؟ 

زمانی که انسان ها درگیر شرایط دشوار و موقعیت های خاص می شوند، ممکن است به سراغ هر فردی برای یافتن راه حل روند. اما باید بگوییم انتخاب یک وکیل خوب مسئله مهمی است که باید با حساسیت و دقت بالایی انجام شود. در صورتی که درگیر پرونده کلاهبرداری هستید، بهتر است ابتدا بدانید یک وکیل کیفری باید چه ویژگی هایی داشته باشد، پس از آن به دنبال یک وکیل خوب روید. 

مسلماً انتخاب یک وکیل خوب می تواند در روند پیگیری پرونده تاثیر فوق العاده ای داشته باشد. یک وکیل خوب برای پرونده کلاهبرداری باید دارای ویژگی های خاصی همچون موارد زیر باشد:

  • اشراف کامل

وکیل باید به نوع پرونده اشراف کامل داشته باشد و در این زمینه قبلا تجربه کسب کرده باشد. زیرا این مسئله می تواند در روند پرونده موکل به ایشان کمک شایانی نماید.

  • فن بیان قوی

وکیل کلاهبرداری باید از فن بیان قوی برخوردار باشد تا بتواند در مقابل فرد کلاهبردار از حق موکل خود به خوبی دفاع کند. این نکته را در نظر داشته باشید که کلاهبرداران اصولا از ضریب هوشی بالایی برخوردار بوده و با همین هوش بالا به راحتی در برابر قانون ایستادگی می کنند.

  • درک مناسب

وکیل خوب در پرونده کلاهبرداری باید پرونده را به خوبی درک کند تا بتواند بسته به مدارک و شواهد مختلف، رای دادگاه را به نفع موکل خود بازگرداند.

  • تسلط به قوانین

یک وکیل خوب باید از تمامی جزئیات قانون جزا و جرم شناسی اطلاعات داشته باشد تا بتواند با تسلط کافی پرونده را به نفع موکل خود به اتمام برساند.

به خاطر داشته باشید که برای انتخاب وکیل کلاهبرداری خوب باید به تمامی این ویژگی ها توجه نمایید. زیرا برخی از وکلا ممکن است از مهارت بالایی در زمینه های دیگر برخوردار باشند و به عنوان یک وکیل خوب در منطقه یا استان شما شناخته شوند، اما نتوانند در زمینه پرونده های کلاهبرداری نتیجه خوبی را به دست آورند. از این رو باید با دقت اقدام به انتخاب وکیل نمود تا نتیجه خوبی از پرونده به دست آورد.

بهترین وکیل کلاهبرداری 

هر سال وکلای بسیاری پروانه پایه یک دادگستری دریافت می کنند و وارد بازار کار می شوند. اما بیشتر مردم کشور بر این باور هستند که وکلای با تجربه و قدیمی می توانند انتخاب بهتری برای پرونده های کلاهبرداری باشند. این نکته را به خاطر داشته باشید که میزان تجربه کاری وکیل نمی تواند دلیل مناسبی برای خوب بودن در پرونده های خاص باشد.

یک وکیل کلاهبرداری خوب شخصی است که به تمام قوانین جزا و جرم شناسی تسلط داشته و بتواند به صورت قانونی نتیجه مناسب را در پرونده کلاهبرداری به دست آورد. مثلا مبحث فروش مال غیر از جمله مباحثی است که در جرایم کلاهبرداری قرار می گیرد. اما وکیل خوب باید به ده ها ماده قانون و تبصره تسلط داشته باشد تا بتوانند چنین پرونده ای را وکالت کند. 

پرونده های خاصی همچون کلاهبرداری را نمی توان به افراد غیر متخصص سپرد. پس زمانی که اقدام به انتخاب وکیل می نمایید، حتما به تخصص ایشان توجه کنید. همانطور که یک وکیل متخصص در زمینه کلاهبرداری نمی تواند وکیل طلاق خوبی باشد، یک وکیل خانواده نیز قادر نخواهد بود به خوبی پرونده کلاهبرداری را پیش ببرد. 

در انتها این نکته را در نظر داشته باشید که وکیل کلاهبرداری به هیچ عنوان قادر نخواهد بود. نتیجه هیچ پرونده ای را تضمین کند. در خصوص پرونده های کلاهبرداری نیز تنها قاضی است که می تواند نتیجه نهایی را بیان کند.