5/5 - (2 امتیاز)

پرده بکارت بانوان، یکی از اعضای دستگاه تناسلی آنان است که با انجام اولین ارتباط جنسی و دخول کامل از بین می رود. همچنین، این پرده ممکن است به دلایل دیگری مانند ضربه شدید یا وارد شدن جسمی سخت به داخل واژن زن نیز آسیب ببیند و پاره شود. در برخی از موارد ممکن است به دلیل دخول بسیار خشن یا وارد شدن ضربه بسیار شدید به این ناحیه، علاوه بر پاره شدن پرده بکارت، باعث افضا زن و پرداخت دیه پرده بکارت می‌شود. افضا زمانی اتفاق می افتد که مجرای خروجی ادرار و مجرای خون پریود یکی شوند و یا ممکن است، این مجراها با مقعد زن یکی شوند.

اهمیت پرده بکارت بانوان تا اندازه ای است که در قانون کشور ما برای ازاله بکارت و افضا، به دلایلی مانند تجاوز به زن، انجام رابطه جنسی با فردی به غیر از همسر، خشونت، تصادف و … دیه و ارش تعیین شده است. بنابراین، فرد متجاوز یا فردی که به دلیل یک حادثه غیر عمدی، باعث ازاله بکارت و افضا یک زن شود، باید دیه پرده بکارت و ارش پارگی آن و دیه افضای وی را پرداخت نماید و درصورت تجاوز شامل مجازات تجاوز به عنف خواهد شد. در این مطلب درباره دیه پرده بکارت از زبان باتجربه ترین وکیل کیفری تهران صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

تعریف افضا در قانون مجازات اسلامی

مطابق تبصره ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی “افضا، عبارت از یکی شدن دو مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است.”

افضا ممکن است به یکی از دلایل زیر برای زن رخ دهد:

  • رابطه جنسی خشونت آمیز
  • وارد شدن ضربه یا فشار به ناحیه تناسلی
  • وارد شدن جسمی سخت به ناحیه تناسلی

براساس قانون، در صورتی که یک فرد به دلایلی مانند رابطه جنسی خشن، وارد کردن فشار یا ضربه، دخول یک جسم سخت به مقعد یا ناحیه تناسلی یک فرد، باعث افضای فرد شود، چه همسر شخص باشد یا یک فرد دیگر، باید دیه تعیین شده برای این کار را بپردازد.

دیه پرده بکارت ۱۴۰۲

از دیگر مواردی که ممکن است به دلیل تجاوز، برقرار کردن ارتباط جنسی با شخصی غیر از همسر و با اکراه یا فشار، زدن ضربه و وارد شدن جسم سخت به واژن زن رخ دهد، ازاله بکارت یا خراشیدگی و زخمی شدن پرده بکارت بانوان است که در قانون مجازات اسلامی، برای این موارد نیز دیه جداگانه ای تعیین شده است و اثبات رابطه جنسی از طریق پزشکی قانونی انجام می گیرد.

معنی و تعریف اضاله پرده بکارت

ازاله بکارت، به معنی پاره شدن پرده بکارت یک زن و از بین رفتن آن است. پرده بکارت، یک غشا نازک است که در قسمت ورودی واژن قرار دارد و با برقراری ارتباط جنسی دخول، وارد شدن فشار یا ضربه شدید و … پاره یا خراشیده می شود.

در عرف کشور ایران در صورتی که پرده بکارت یک زن سالم باشد، نشان دهنده دوشیزگی و ازدواج نکردن زن می باشد. همچنین اولین دخول و پاره شدن پرده بکارت حتما باید توسط همسر فرد انجام شود. در غیر اینصورت، فرد از جامعه طرد خواهد شد و به عنوان یک فرد نجیب شناخته نمی شود و ازدواجش با مشکل مواجه خواهد شد. به این دلیل که این مساله عرفا مربوط به آبروی یک زن می باشد، قانونگذار درباره این مساله حساسیت بسیار زیادی نشان داده است.

پزشگی قانونی دیه پرده بکارت

دیه پارگی پرده بکارت در سال ۱۴۰۲

دیه ازاله پرده بکارت ۱۴۰۲

در ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی درباره دیه ازاله بکارت و ارش و شرایط تعلق گرفتن دیه به بانویی که پرده بکارتش آسیب دیده، صحبت شده است. براساس این ماده:

“هرگاه، ازاله بکارت غیر همسر، با مقاربت یا به هر وسیله دیگری و بدون رضایت صورت گرفته باشد، موجب ضمان مهرالمثل است و هرگاه ازاله بکارت با مقاربت و با رضایت انجام گرفته باشد، چیزی ثابت نیست و رضایت دختر نابالغ یا مجنون یا مکرهی که رضایت واقعی به زنا نداشته، در حکم عدم رضایت است.”

مطابق ماده ۶۵۸ برای تعلق گرفتن دیه ازاله بکارت به یک زن، باید شرایط زیر برقرار باشد:

  • ازاله بکارت به وسیله یک فرد به غیر از همسر زن و از روی اکراه انجام شده باشد.
  • لزومی بر پاره شدن پرده بکارت به دلیل مقاربت نمی باشد و همین مساله که پرده بکارت یک زن، به وسیله شخصی غیر از همسر زن و بدون رضایت زن پاره شده باشد، دیه ازاله بکارت به زن تعلق خواهد گرفت.

همچنین، میزان دیه کنترل نداشتن بر ادرار و مدفوع نیز توسط قانونگذار تعیین شده است. به طوری که دیه ریزش ادرار به صورت دائم دیه کامل یک انسان تعیین شده است. همچنین اگر آسیب رسیدن به ناحیه تناسلی زن باعث ریزش غیر دائم ادرار زن شده باشد، ارش به مجنی علیه، تعلق می گیرد.

درباره میزان دیه تعیین شده برای ازاله بکارت در سال ۱۴۰۲ باید گفت، مطابق ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی، دیه تعیین شده برای ازاله بکارت، مهرالمثل است. مهرالمثل نوعی مهریه است که در قانون مدنی با در نظر گرفتن شرایط زیر به وسیله کارشناس دادگستری تعیین می شود:

  • وضعیت شغلی
  • وضعیت اجتماعی
  • وضعیت خانوادگی و شخصی زن
  • میزان مهریه نزدیکان زن که دارای شرایط مشابه با زن می باشند.

دیه افضا پرده بکارت ۱۴۰۲

قانونگذار دیه افضا را نیز مانند دیه ازاله بکارت، در قانون مجازات اسلامی تعیین کرده است. دیه پرده بکارت و افضا در ماده ۶۶۰ و ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی آمده است:

مطابق ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی:

اگر افضای همسر به سبب عاملی غیر از مقاربت جنسی صورت گیرد، باید دیه کامل زن بر اساس نرخ دیه به وی پرداخت گردد و در صورتی که افضای همسر به سبب مقاربت جنسی و دخول ایجاد شده باشد، علاوه بر دیه کامل و مهریه کامل زن، نفقه او نیز حتی بعد از طلاق تا زمان فوت زن باید به زن پرداخت شود.

دیه از بین بردن قدرت تولید مثل و بچه دار شدن

در قانون مجازات اسلامی دیه از بین بردن قدرت مقاربت یک شخص و تولید مثل او به این صورت تعیین شده است:

از بین بردن قدرت تولید مثل مرد، انزال وی، توانایی بارداری زن و حس لذت مقاربت در آن ها، ارش داشته و به از بین بردن کامل قدرت مقاربت، دیه ای معادل نرخ دیه کامل یعنی ۹۰۰ میلیون تومان، تعلق می گیرد.

همچنین ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی:

در صورتی که مرد با مقاربت جنسی سبب افضای غیر همسر خود شود و افضا شده نیز نابالغ و یا مکره باشد، افضا کننده باید مهرالمثل، دیه کامل و در صورت پارگی پرده بکارت، ارش البکاره را بپردازد و در صورتی که مرد با غیر مقاربت جنسی، سبب افضای غیر همسر شود، دیه کامل و در صورت پارگی پرده بکارت، مهرالمثل را نیز باید بپردازد. افضای با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت منجر به تعلق دیه کامل به زن است.