4/5 - (29 امتیاز)

برای برخی افراد فحاشی و کتک کاری جزو رفتارهای روزمره شان است و تصور نمی کنند که چنین رفتارهای خشونت آمیزی پیامد کیفری داشته باشد. اما قانونگذار برای نظم بخشیدن به روابط اجتماعی هر نوع ضرب و شتم را جرم انگاری کرده و در صورتی که بزه دیده از متهم شکایت کند می تواند دیه سیلی زدن را دریافت نماید. 

پرونده های این چنینی که نیاز به آوردن دلایل و مستندات قوی دارد باید به کمک وکیل پایه یک دادگستری کیفری پیگیری شود. وکیل با ارائه راهکارهای اصولی و قانونی به موکل خود کمک می کند که دیه سیلی زدن را دریافت کند و متهم را به مجازات لازم برساند. 

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

مشاوره حقوقی برای دریافت دیه سیلی زدن

سیلی زدن یا چک رفتار ناشایستی است که‌ در نگاه اول ممکن است به نظر برسد هیچ تبعات کیفری ندارد، و متهم تصور کند که رفتار او چندان اثرگذار نیست و هیچگاه محکوم به پرداخت دیه سیلی زدن نخواهد شد. اما هر نوع ضرب و شتمی از نظر قانونگذار قبیح بوده و در صورتی که آثار جرم توسط نهادهای قانونی ضبط و ثبت شده باشد، قابل پیگیری است. برای آنکه پرونده های ضرب و شتم و اهانت به نتیجه برسد باید از وکیل متخصص در امور کیفری کمک خواست. وکیل با داشتن سابقه بالا در پیگیری پرونده های کیفری به افراد کمک می کند که با آوردن دلیل و مدرک مستند حکم مربوطه را از دادگاه گرفته و دیه سیلی زدن را دریافت نمایند. 

دیه سیلی زدن

دیه سیلی زدن چقدر است؟ 

برای گرفتن دیه سیلی زدن باید آثار جرم توسط نهادهای قضایی مانند پزشکی قانونی به ثبت برسد و با ارائه نظر کارشناس قاضی حکم به پرداخت دیه می دهد. 

تغییر رنگ پوست در بررسی کارشناسان مورد توجه قرار می گیرد، و چنانچه سیلی زدن موجب سیاه شدن پوست شده باشد بالاترین میزان دیه تعیین خواهد شد، پس از آن کبود شدن و در نهایت سرخ شدن پوست می تواند باعث پرداخت دیه سیلی زدن شود. 

قانونگذار در ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی میزان پرداخت دیه سیلی را مشخص کرده است، در این قانون آمده:

دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود، به شرح ذیل است:

الف- سیاه شدن پوست صورت، شش هزارم، کبود شدن آن، سه هزارم و سرخ شدن آن، یک ونیم هزارم دیه کامل

در برخی موارد ممکن است صدمات وارده بیشتر از تغییر رنگ پوست باشد و موجب تورم نیز شود. در این صورت قانونگذار در ماده ۷۱۵ قانون مجازات اسلامی بیان کرده در صورتی که صدمات وارده منجر به تورم شود فرد محکوم به پرداخت ارش می باشد، و اگر همراه با تورم تغییر رنگ هم به وجود آمده، علاوه بر ارش، مجرم باید دیه را نیز پرداخت کند. بنابراین تغییر رنگ و تورم منجر به پرداخت دیه و ارش خواهد شد. 

همچنین قانونگذار بیان داشته که باقی ماندن تغییر رنگ پوست و یا محو شدن آن تاثیری در پرداخت دیه ندارد، و اگر این واقعه توسط پزشکی قانونی ثبت شود و سپس آثار جرم از بین برود همچنان شخص محکوم به پرداخت جزای مالی است. 

چگونه می توان سیلی زدن را به اثبات رساند؟

شهادت شهود برای اثبات ضرب و شتم و دریافت دیه سیلی زدن می تواند کارآمد باشد، و با شهادت دو فرد عاقل و بالغ که در صحنه حضور داشته اند، می توان رفتار مجرمانه شخص را در دادگاه اثبات کرد. 

اقرار متهم در نزد قاضی با رعایت شرایط قانونی یکی دیگر از روش های اثبات جرم می باشد که در برخی موارد شخص زبان به اعتراف می گشاید و به جرم خود اعتراف می کند. 

تحقیقات محلی و گزارش پلیس در این زمینه می تواند بسیار کمک کننده باشد. در برخی دعواهای خانوادگی یا درگیری های فیزیکی که در سطح شهر اتفاق می افتد با ورود پلیس و ثبت مشاهدات خود، دادگاه در این باره تصمیمات لازم را اتخاذ می کند.گزارش پلیس به عنوان مامور قانون می تواند در اثبات رفتار مجرمانه شخص موثر باشد و در کنار سایر دلایلی که وکیل کیفری ارائه می دهد، متهم محکوم به پرداخت دیه سیلی زدن شود. 

بنابراین چنانچه فیلم دوربین مدار بسته، تحقیقات محلی، گزارش ضابطان و… به علم قاضی کمک کند و قاضی به این نتیجه برسد که شخص مرتکب رفتار مجرمانه شده، وی را محکوم خواهد کرد و مطابق قانون باید دیه پرداخت نماید. 

آیا سیلی زدن منجر به زندان رفتن مجرم خواهد شد؟ 

متاسفانه برخی قوانین چندان در مجرمان اثرگذار نیست و نمی تواند حالت بازدارندگی ایجاد کند، دیه سیلی زدن از جمله این قوانین است. برخی افراد با پرداخت جزای مالی، خود را رها شده می بینند و همچنان به رفتار ناشایست خود ادامه خواهند داد. اگر بزه دیده نگران تکرار چنین رفتاری از سوی شخص باشد حتی می تواند از طریق مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل کیفری تصمیمات لازم را گرفته و برخورد محکم تری با متهم نماید. روش های قانونی وجود دارد که کمک می کند فرد خاطی از تکرار جرم پرهیز نماید. 

در برخی موارد بین طرفین درگیری صلح ایجاد نمی شود، و متهم نمی تواند رضایت بزه دیده را دریافت نماید در چنین مواردی به استناد ماده ۵۶۷ قانون مجازات اسلامی فرد خاطی محکوم به حبس خواهد شد. 

چنانچه ماده ۵۶۷ بیان می کند:

در مواردی که رفتار مرتکب نه موجب آسیب و عیبی در بدن گردد و نه اثری از خود در بدن برجای بگذارد ضمان منتفی است لکن در موارد عمدی در صورت عدم تصالح، مرتکب به حبس یا شلاق تعزیری درجه هفت محکوم می شود.

مجازات درجه هفت ۷

میزان حبس و شلاق درجه هفت به این شرح است، تعداد یازده تا سی ضربه شلاق و نود و یک روز تا شش ماه حبس در مجازات تعزیری درجه هفت پیش بینی شده است. 

بنابراین اگر متهم نتواند به نحو قانونی از خود دفاع کند، و یا برای پیگیری پرونده خود از وکیل متخصص کیفری کمک بگیرد، حبس تعزیری در انتظار وی خواهد بود. 

به طور کلی حضور کارشناس حقوقی و کمک گرفتن از وکیل متخصص در امور کیفری می تواند به افراد کمک کند که بهترین تصمیم را در پیگیری پرونده های کیفری بگیرند، و بتوانند در جرایم مربوط به ضرب و شتم حقوق مالی و دیه سیلی زدن را دریافت نمایند.