5/5 - (1 امتیاز)

بر اساس قانون مدنی زن نیز مانند مرد می تواند از دادگاه درخواست طلاق نماید. اما باید دلایل قانع کننده ای برای قاضی در دادگاه بیاورد. زمانی که زن بتواند دلیل جدایی از همسرش را در دادگاه اثبات کند، قاضی حکم طلاق زن را صادر خواهد کرد. از زمانی که دادخواست طلاق توسط زن تنظیم می شود و به ثبت می رسد، تا هنگامی که حکم طلاق زن توسط قاضی صادر می شود، زن باید هزینه هایی را پرداخت نماید. با پرداخت نمودن هزینه های مربوط به دادرسی توسط زن، به درخواست طلاق وی رسیدگی خواهد شد. بنابراین زنانی که قصد جدایی از همسر خود را دارند، لازم است با هزینه طلاق از طرف زن آشنا شوند. در این مطلب درباره هزینه طلاق از طرف زن یا زوجه در تهران صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

هزینه طلاق از طرف زن در سال ۱۴۰۱

هزینه هایی که زن باید برای رسیدگی به درخواست طلاق خود پرداخت نماید، در زیر آورده شده است:

  • هزینه تنظیم دادخواست
  • هزینه ثبت دادخواست
  • هزینه جلسات مشاوره قبل از طلاق
  • هزینه دادرسی
  • هزینه اعتراض به رای های صادر شده در دادگاه بدوی و تجدید نظر
  • هزینه مربوط به دفتر ازدواج و طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق
  • هزینه مربوط به مشاوره با وکیل (در صورتی که زن برای طلاق وکیل گرفته باشد).
هزینه طلاق از طرف زن

هر فردی که بخواهد در دادگاه دعوایی را مطرح نماید، باید ادعای خود را در برگه های مخصوصی به نام دادخواست مطرح کند. همچنین لازم است، دادخواست خود را با انجام تشریفات ویژه ای مانند چسباندن تمبر و باطل نمودن آن به دادگاه تقدیم نماید. برای طرح دعاوی طلاق در دادگاه نیز فرد باید این مراحل را طی نماید.

هزینه دادخواست طلاق

بنابراین هر یک از زوجین که قصد طلاق دارند، باید برای رسیدگی شدن به دعوایشان در دادگاه یک دادخواست طلاق تنظیم نمایند. همچنین دادخواست خود را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمایند، تا دفتر خدمات الکترونیک آن را برای دادگاه خانواده ارسال نماید.

در سال های گذشته دادخواست طلاق توسط خود فرد و یا وکیل وی نوشته می شد و به طور مستقیم به دادگاه فرستاده می شد. اما در حال حاضر درخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می شود و از این دفاتر به دادگاه ارجاع داده می شود.

هزینه هر برگه دادخواست در سال جاری ۲ هزار تومان می باشد. همچنین هزینه تنظیم نمودن و ثبت دادخواست بستگی به اینکه دادخواست توسط خود فرد یا وکیل طلاق و یا یک عریضه نویس نوشته شود، متفاوت می باشد.

نوشتن دادخواست طلاق توسط عریضه نویسان دارای نرخ مشخصی نیست. به طوری که هر عریضه نویس برای نوشتن دادخواست قیمتی متفاوت ارائه می کند.  نوشتن دادخواست طلاق و تنظیم نمودن آن توسط وکیل بستگی به میزان تجربه و شهرت وکیل متفاوت خواهد بود. معمولا هزینه نوشتن و تنظیم درخواست طلاق توسط وکیل از ۲۰۰ هزار تومان به بالا است. توجه داشته باشید که این تعرفه ها هر سال با توجه به افزایش نرخ تورم، تغییر می کند.

کلیه هزینه های جدایی زوجین از طرف زن

هزینه هایی که زن از زمان تنظیم دادخواست تا زمان جاری شدن صیغه طلاق باید پرداخت نماید، در زیر آورده شده است:

  • حداقل هزینه تنظیم نمودن دادخواست طلاق از طرف زن و ثبت آن، چه توسط یک عریضه نویس و یا توسط یک وکیل تنظیم شده باشد، از ۵۰ هزار تومان شروع می شود.
  • هزینه کپی برابر با اصل نمودن مدارک شناسایی زن و عقدنامه ازدواج برای ضمیمه کردن به دادخواست طلاق برای هر برگه، مبلغ ۱۵۰۰ تومان است.
  • هزینه دادرسی طلاق بر اساس جدول هزینه دادرسی و تعرفه خدمات قضایی به دلیل مالی نبودن دعوای طلاق بین ۴۰ تا ۱۸۰ هزار تومان است. این مبلغ با اضافه شدن هزینه دفتر خدمات قضایی حدود ۲۰۰ هزار تومان است.
  • هزینه داوری ارجاع شده از سوی دادگاه طلاق برای هر داور مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

هزینه دادگاه تجدید نظر طلاق از طرف زن

روال رسیدگی به دعوای طلاق به این صورت است که ابتدا دادخواست طلاق در دادگاه بدوی رسیدگی خواهد شد، سپس حکم طلاق توسط قاضی صادر می شود. هر کدام از زوجین ۲۰ روز فرصت دارند تا به حکم دادگاه اعتراض نمایند. در صورتی که به حکم صادر شده اعتراض شود، پرونده برای رسیدگی مجدد به دادگاه تجدید نظر فرستاده می شود. هزینه اعتراض به حکم دادگاه مبلغ ۳۰ هزار تومان است. در صورتی که هر کدام از زوجین به حکم صادر شده در دادگاه تجدید نظر نیز معترض باشند، پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده می شود. در این مرحله نیز برای اعتراض به حکم دادگاه تجدید نظر باید ۳۰ هزار تومان پرداخت نمایند.

هزینه محضر یا دفترخانه برای طلاق از طرف زن

هزینه ای که زن برای جاری شدن صیغه طلاق و ثبت طلاق در محضر پرداخت می کند، حدود ۸۰۰ هزار تومان می باشد. توجه داشته باشید، هزینه طلاق از طرف زن بسته به اینکه در کدام شهر یا استان سکونت داشته باشد تا حدودی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال هزینه ثبت طلاق در دفترخانه های شهر تهران از ۸۰۰ هزار تومان به بالا است.

هزینه طلاق عسر و حرجی

هزینه وکیل در طلاق از سمت زن به دلیل عسر و حرج

در تمام دعاوی مالی و غیر مالی فرد خواهان به منظور رسیدگی بهتر و سریع تر به پرونده خود وکیل می گیرد. وکیل نیز از طرف شخص تمام مراحل رسیدگی تا مرحله صدور و اجرای حکم را دنبال می کند. با توجه به بالا بودن تعرفه حق الوکاله وکلا، تعدادی از مردم با وجود نیاز داشتن به وکیل نمی توانند از خدمات و راهنمایی های موثر یک وکیل خوب بهره مند شوند.

هزینه طلاق از طرف زن با توجه به شهرت و تجربه هر وکیل متفاوت است. به طور کلی هزینه طلاق از طرف زن به دلیل دشواری های زیادی که به همراه دارد، از انواع دیگر طلاق بیشتر می باشد. وکالت طلاق از طرف زن کار بسیار دشواری است. چرا که وکیل باید دلایل مطرح شده زن در دادخواست طلاق را برای قاضی در دادگاه طلاق اثبات نماید. به طور کلی هزینه وکیل طلاق در جدایی بصورت وکالتی طلاق ها بین ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان می باشد.

توجه داشته باشید که زن ملزم نیست برای طلاق حتما وکیل بگیرد، مگر اینکه زن از طرف همسرش وکالت در طلاق داشته باشد و با داشتن وکالت طلاق اقدام به مطلقه نمودن خود نموده باشد. در این صورت لازم است زن وکیل بگیرد تا به نیابت از همسرش در دادگاه طلاق حاضر شود.