: امتیاز مقاله

طلاق بدون رضایت شوهر و مباحث مرتبط با آن همواره در پیشبرد و نتیجه پرونده های مربوط به جدایی نقش پررنگی دارد. چرا که در بسیاری از موارد، زوج تمایلی به جدایی از همسر خود ندارد. در چنین شرایطی اگر زوجه از جانب مرد، حق طلاق دریافت نکرده باشد، عملا نمی تواند کاری از پیش ببرد و مجبور است به زندگی مشترک خود ادامه دهد.

همین باعث شده تا افراد مختلف در جامعه علاقه زیادی به کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراحل طلاق بدون رضایت شوهر و نحوه انجام آن پیدا کنند. این قضیه به قدری اهمیت پیدا کرده که بسیاری از افراد قبل از ازدواج در کارگاه هایی با این موضوع شرکت می کنند. به این امید که بتوانند بر حق و حقوق خود در زندگی مشترک آگاهی پیدا کنند. در همین راستا تصمیم گرفته ایم، در این مقاله اطلاعات مورد نیاز در مورد طلاق بدون رضایت شوهر، مراحل و شرایط آن را در اختیار شما قرار دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

شرایط طلاق بدون رضایت شوهر چیست؟

ممکن است در نگاه اول این گونه به نظر برسد که در صورتی که زوجه حق طلاق از جانب مرد نداشته باشد نمی تواند، طلاق بگیرد. در صورتی که این دیدگاه غلط است. یعنی در برخی از موارد مانند عدم پرداخت نفقه و عسر و حرج، زن می تواند با ارائه دلیل محکمه پسند به دادگاه از زوج طلاق بگیرد. ولی در صورتی که طلاق بنا به دلیلی به غیر از موارد نامبرده بوده و مرد تمایلی به جدایی نداشته باشد، امکان طلاق وجود ندارد. مگر در شرایطی که توافقی بین زوجین صورت بگیرد. در چنین شرایطی اهمیت داشتن حق طلاق از جانب زوج مشخص خواهد شد. چرا که این روش باعث می شود که زن بدون هیچ دردسری اقدام به جدایی کند. حال ممکن است این پرسش مطرح شود که چگونه می توان از مرد وکالت برای طلاق گرفت؟

طلاق بدون رضایت شوهر

برای دریافت وکالت نامه طلاق دو راه وجود دارد. زن می تواند در قالب شرط ضمن عقد نکاح با موافقت مرد در سند ازدواج شرط مذکور را ثبت نماید. فقط توجه داشته باشید که اگر زوج حین عقد، حق طلاق را به همسر خود داده باشد، این امکان برای او وجود دارد که در هر زمان که بخواهد این حق را پس بگیرد. مگر در وضعیتی که به زوجه وکالت طلاق بلاعزل داده باشد. در این شرایط فقط زمانی می‌تواند حق طلاق را از همسر خود بگیرد که زوجه، شخصا از وکالت خودش استعفا دهد. مستند قانونی نکته ذکر شده ماده ششصد و هفتاد و نه قانونی مدنی می باشد.

مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای بخشیدن حق طلاق

در پاراگراف قبلی با نخستین راه برای انجام طلاق بدون رضایت شوهر آشنایی پیدا کردیم. حال وقت آن رسیده تا بدانیم در صورتی که زن در حین عقد، حق طلاق را از همسر خود دریافت نکند آیا می تواند بعدا این اقدام را انجام دهد؟ پاسخ به این سوال مثبت است. زوج بعد از عقد نکاح هر زمانی که تمایل داشته باشد، می تواند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی حق طلاق را طی وکالت نامه ای به همسر خود بدهد. دقت داشته باشید که نکات ذکر شده در ماده ششصد و هفتاد و نه قانونی مدنی در این مورد نیز جاری است.

نکات مهم در مورد ویژگی های وکالت نامه طلاق

عدم آگاهی برخی زنان از ویژگی های وکالت نامه طلاق باعث شده تا در بعضی از موارد با در دست داشتن وکالت نامه ای غیر رسمی تصور کنند که می توانند طلاق بدون رضایت شوهر انجام دهند. در صورتی که تنها داشتن وکالت نامه طلاق کافی نیست. این وکالت نامه بایستی برخی خصوصیاتی که در ادامه ذکر خواهیم کرد را داشته باشد تا مورد قبول دادگاه واقع شود.

  • وکالت نامه طلاق باید رسمی باشد. یعنی باید در دفتر اسناد رسمی و محضر تنظیم گردد.
  • وجود امضای زوجه و زوج به همراه امضا و مهر سردفتر اسناد رسمی در وکالت نامه مذکور الزامی است.
  • وکالت نامه به صورت شفاهی فاقد اعتبار قضایی است.

مراحل طلاق بدون رضایت مرد چگونه است؟

مراحل طلاق بدون رضایت شوهر وابسته به اینکه زن وکالت نامه طلاق دارد یا بنا به دلایل محکمه پسندی مانند عسر و حرج تقاضای طلاق می دهد، متفاوت است. در حالت اول، زن نیازی به اثبات ادله محکمه پسند نزد قاضی ندارد. او با داشتن وکالت نامه طلاق می تواند بدون رضایت مرد طلاق بگیرد. البته در رویه قضایی بین ده روز تا سه ماه صدور دادنامه طلاق زمان می برد. پس از آن اگر در مدت سه ماه زن و شوهر به سازش نرسند، زوجه می تواند گواهی مبنی بر عدم سازش را به دفترخانه اسناد رسمی برده و طلاق را به صورت رسمی ثبت نماید.

در حالت دوم، وقتی که زن دلایل مورد قبولی مانند عسر و حرج و ناتوانی در پرداخت نفقه داشته باشد، بایستی ابتدا در سامانه طلاق ثبت نام کند. سپس بعد از شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق و عدم امکان سازش به دفتر خدمات قضایی رجوع و درخواست خود مبنی بر طلاق را ثبت نماید.

مراحل طلاق بدون رضایت شوهر

مدارک طلاق بدون رضایت مرد چیست؟

مدارک مورد نیاز برای طلاق بدون رضایت شوهر شامل موارد زیر است:

  • عقد نامه ازدواج.
  • مدارک شناسایی و رونوشت آن اعم از شناسنامه و کارت ملی.
  • گواهی مبنی بر عدم بارداری زن.
  • وکالت نامه محضری و رسمی طلاق.
  • مدارک و اسناد مربوط به نتیجه شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق.
  • حکم طلاق صادر شده از جانب دادگاه.
  • گواهی پزشک قانونی.
  • وکالت نامه وکیل دادگستری.

سوالات متداول در مورد طلاق بدون رضایت شوهر

در صورتی که زوج همسر خود را مورد ضرب و شتم قرار دهد، آیا زن می تواند بدون رضایت مرد طلاق بگیرد؟ اگر قاضی دادگاه با عنایت بر گواهی پزشک قانونی این مورد را دلیل مورد قبولی تشخیص دهد، زن می تواند بدون رضایت شوهر طلاق بگیرد.

در صورتی که زوجه مهریه خود را به همسر خود ببخشید، آیا او می تواند بدون رضایت زوج از او طلاق بگیرد؟ خیر. بخشش مهریه اصولا ارتباطی با قضیه طلاق بدون رضایت شوهر ندارد. ولی در برخی موارد ممکن است، مردان بخشیدن مهریه توسط زن را شرط خود مبنی بر رضایت برای طلاق قرار دهند.