5/5 - (2 امتیاز)

ایرانیانی که مقیم خارج از کشور می باشند، اگر بخواهند از همسرشان طلاق بگیرند باید بر اساس قوانین کشور ایران مراحل طلاق خود را انجام دهند. مراحل طلاق در خارج از کشور تفاوتی با مراحل طلاق در ایران ندارد. معمولا، مشکلی که برای ایرانیان ساکن در خارج از کشور وجود دارد این است که نمی توانند مدت زمان زیادی در ایران برای پیگیری مراحل قانونی طلاق بمانند. اگر زن و مرد بدون کمک گرفتن از وکیل قصد جدایی از یکدیگر را داشته باشند، پروسه طلاق آن ها حدود ۶ الی ۹ ماه طول خواهد کشید.

شرکت در جلساتی که دادگاه برای مشاوره و … تعیین می کند برای این افراد کمی دشوار است. اما، اگر این افراد برای طلاق خود از وکیل استفاده نمایند، نیاز به حضور زوجین در هیچ یک از مراحل طلاق نخواهد بود و وکیل طلاق صفر تا صد طلاق را در مدت بسیار کوتاهی برای این افراد انجام خواهد داد. برای گرفتن وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور کافی است، ایرانیان ساکن در خارج از کشور از طریق یکی از سامانه های میخک و یا ثنا به یک وکیل مجرب و کاربلد در داخل کشور وکالت دهند.

اگر می خواهید برای انجام پروسه طلاق درگیر مشکلات مربوط به رفت و آمد و ماندن طولانی در ایران نشوید، توصیه می کنیم از وکیل طلاق گروه وکلای پاسارگاد کمک بگیرید.

نحوه طلاق ایرانیان خارج از کشور توسط وکیل

قوانین خانواده و قوانین مربوط به طلاق در داخل و خارج از کشور یکسان می باشد. به طوری که ایرانیان ساکن در خارج از کشور اگر قصد طلاق داشته باشند، باید مطابق قوانین طلاق در کشور ایران مراحل طلاق خود را انجام دهند. همچنین، این افراد موظفند ازدواج یا طلاق خود را بر اساس قواعد و قوانین قضایی ایران مشخص کنند.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور توسط وکیل در تهران

همان طور که گفته شد، اگر زوجین بدون کمک گرفتن از وکیل بخواهند پروسه طلاق خود را انجام دهند، حدود ۶ الی ۹ ماه زمان نیاز خواهد بود. ممکن است، برای ایرانیان مقیم خارج از کشور اینکار بیشتر از ۹ ماه نیز زمان ‌بر باشد. همچنین، در صورتی که زن و مرد در یک کشور سکونت نداشته باشند نیز پروسه طلاق به مدت زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. اما، اگر از وکیل طلاق استفاده نمایید، پروسه طلاق شما در زمان بسیار کوتاهی بدون حضور شما در ایران انجام خواهد شد. همچنین، جلسات شما با وکیل نیز به طور آنلاین خواهد بود.

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور

مدارک لازم برای وکیل طلاق ایرانیان ساکن در خارج از کشور های اروپایی، آمریکایی، کانادا، شرق آسیا و …

در زیر مدارک لازم برای طلاق ایرانیان ساکن در خارج از کشور آورده شده است:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی زوج
  • اصل شناسنامه و کارت ملی زوجه
  • سند ازدواج
  • توافقنامه برای طلاق توافقی
  • گواهی عدم بارداری

قوانین طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

قوانین طلاق برای ایرانی‌های خارج از ایران فرقی با قوانین طلاق برای ایرانیان ساکن در داخل کشور ندارد. تنها در طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور زن باید نتیجه آزمایش عدم بارداری را برای وکیل خود در داخل کشور بفرستد. همچنین، وکیل نیز باید آزمایش را را برای ارائه در دادگاه ترجمه نماید.

توافقنامه طلاق توافقی

تنظیم توافقنامه یا همان تفاهمنامه بین زن و مرد جزو اولین مراحل طلاق توافقی است. زوجین باید در مورد مسائل مشترک زندگی خود از قبیل موارد زیر، به توافق برسند و توافقات خود را در برگه طلاق توافقی ثبت نمایند:

  • مهریه
  • حضانت فرزندان
  • جهیزیه
  • نفقه و…

اگر وکیل طلاق در داخل ایران دارید، برگه طلاق توافقی به وسیله وکیل و طبق توافقات شما تنظیم خواهد شد.

نحوه دادن وکالت به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور

در گذشته برای دادن وکالت به وکیل در داخل کشور افراد باید به سفارت ایران مراجعه می‌کردند. اما، در حال حاضر نیاز به اینکار نیست. به طوری که، افراد می توانند به صورت آنلاین و با مراجعه به یکی از سامانه های میخک و یا ثنا اینکار را به راحتی انجام دهند.

سامانه میخک

سامانه میخک یا “مدیریت یکپارچه خدمات کنسولگری” تحت نظارت وزارت امور خارجه ایران می باشد و به منظور انجام امور حقوقی مربوط به ایرانیان مقیم خارج از ایران ایجاد شده است. برای دادن وکالت به وکیل طلاق باید ابتدا در سامانه میخک ثبت نام کنید.

پس از کامل کردن اطلاعات هویتی خود باید به قسمت وکالتنامه‌ ها بروید و نوع وکالتنامه ای که قرار است به وکیل بدهید و حدود اختیارات وکیل خود را به طور کامل مشخص نمایید و یک کد رهگیری بگیرید. با این کد رهگیری باید به سامانه نوبت دهی میخک مراجعه نمایید.

سامانه ثنا

سامانه ثنا، توسط قوه قضاییه کشور و به منظور انجام امور مربوط به ابلاغیه‌ های قضایی و ثبت نمودن دادخواست از طرف افراد شاکی ایجاد شده است. از طریق سامانه ثنا در چند دقیقه به راحتی می توانید، به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور وکالت دهید. برای اینکار ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام نمایید و اطلاعات هویتی خود را کامل کنید. وکیل یک قرارداد در این سامانه تنظیم خواهد کرد سپس، یک پیامک دریافت خواهید کرد. در صورت موافقت با تنظیم قرارداد وکالت، باید رمز موقت که برایتان ارسال شده را برای وکیل خود بفرستید تا ثبت نماید و قرارداد وکالت به طور رسمی در سامانه ثنا تنظیم شود.

سامانه میخک

مهریه ایرانی ها در خارج از کشور

یکی از مهمترین موارد در زمان طلاق موضوع مهریه می باشد. موضوع مهریه در طلاق توافقی بستگی به توافق زن و مرد دارد. اگر از وکیل طلاق ایرانی استفاده کرده باشید، وکیل باید در توافقنامه درج نماید که مهریه به صورت کامل گرفته می شود یا قسمتی از آن به زوج بخشیده می شود.

حضانت فرزند برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

حضانت فرزندان در صورتی که طلاق به صورت توافقی باشد، به توافق زن و مرد بستگی دارد. طبق قانون حضانت فرزند دختر و پسر تا ۷ سالگی با مادرشان می باشد. از ۷ سالگی تا سن بلوغ یعنی ۹ سالگی برای دختر و ۱۵ سالگی برای پسر، حضانت فرزندان با پدرشان است. همچنین، پس از سن بلوغ نیز دختر و پسر می توانند انتخاب نمایند که با پدر یا مادرشان زندگی کنند.