4/5 - (3 امتیاز)

طرح دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد در سریع ترین زمان توسط وکیل زن انجام می پذیرد. وکیل با بررسی شرایط زندگی مشترک و دلایل و مستنداتی که در اختیار دارد تلاش می‌کند دادخواست قوی ارائه دهد. طلاق از سمت زوجه به دلیل عسر و حرج شامل این مورد خواهد بود.

به طور معمول اختیار طلاق در دست مرد است. هر زمان که تمایلی به ادامه زندگی مشترک نداشته باشد می تواند با ارائه دادخواست طلاق از همسر خود جدا شود. در حال حاضر دادگاه برای صدور گواهی طلاق از طرف مرد نیز دادخواست را مورد بررسی قرار داده و اظهارات طرفین را می شنود.

دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد یکی از دلایل موجه است که زن می تواند برای جدایی از آن استفاده کند. اما در هر حال پرونده مراحل رسیدگی مخصوص به خود را دارد. وکیل خانواده تمام امور حقوقی مربوطه را در کوتاه ترین زمان انجام می دهد.

ارائه دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد

دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد وجاهت قانونی دارد و دادگاه با بررسی موضوع حکم مقتضی را صادر خواهد کرد. بر اساس قانون در صورتی که پنج سال از زندگی مشترک زوجین گذشته باشد و همچنان صاحب فرزند نشده باشند زن می تواند برای طلاق اقدام کند.

ارائه دادخواست طلاق به دلیل عقیم بودن مرد به این دلیل است که از نظر فیزیولوژی مرد تا پایان عمر می تواند بچه دارد شود. اما بهترین زمان برای بچه دار شدن زن سن ۱۸ تا ۳۵ سالگی است. پس از آن علم پزشکی بارداری زن را پرخطر اعلام می کند. در برخی مواقع یائسگی زودهنگام آغاز می شود و به طور کلی زن فرصت طلایی برای بچه دار شدن را از دست خواهد داد.

به این ترتیب قانونگذار این حق را برای زن در نظر گرفته است که در صورت نازایی مرد، زن دادخواست طلاق به دلیل عقیم بودن مرد را به دادگاه ارائه کرده و حکم طلاق را دریافت نماید.

طلاق به دلیل بچه دار نشدن

مستند قانونی جهت طلاق به دلیل نازایی

برای آنکه زن بتواند حکم طلاق به دلیل مشکل نازایی مرد را دریافت کند باید به مواد قانونی مختلف استناد نماید. در شروط دوازده گانه دفتر نکاحیه آمده است در صورتی که بعد از گذشت پنج سال از زندگی زناشویی مرد بچه دار نشود زن اختیار طلاق خواهد داشت. به عبارت دیگر زمانی که مرد این شروط را در هنگام عقد امضا می کند حق طلاق را به همسر خود می دهد.

زن به کمک شروط دوازده گانه مندرج در سند ازدواج می‌تواند دادخواست طلاق به دلیل ناباروری مرد را ارائه دهد. چنانچه مرد این شرط را امضا نکرده باشد وکیل طلاق به کمک سایر قوانین برای طلاق زن اقدام می کند.

با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی می توان حکم طلاق به دلیل ناباروری مرد را دریافت کرد. این ماده بیان می کند:

در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند.

۵ – ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

بند ۵ این ماده قانونی اشاره می کند به بیماری صعب العلاج که مخل زندگی مشترک باشد. بر اساس متن قانون در صورتی که چنین موردی رخ دهد زن به دلیل عسر و حرج می تواند به دادگاه مراجعه نماید و حکم طلاق را دریافت کند. امتناع مرد از امضا حکم طلاق تاثیری در موضوع ندارد و در هر حال نماینده دادگاه از طرف مرد چنین حکمی را امضا خواهد کرد.

همچنین در تبصره این قانون آمده است که عسر و حرج حالتی است که زندگی برای زن غیرقابل تحمل باشد. به این ترتیب زن با استناد به عسر و حرج می تواند دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد را ارائه دهد.

حقوق مالی زن در صورت نازایی مرد

دادگاه پس از بررسی دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد درباره حقوق مالی زن تصمیم گیری خواهد کرد. مواردی همچون مهریه ، نفقه و اجرت المثل باید توسط مرد پرداخت شود و هیچ مسئله ای نمی تواند مانع از دریافت حقوق مالی زن شود.

در برخی مواقع انحلال نکاح می تواند به دلیل فسخ نکاح باشد. به عبارت دیگر زن به جای آنکه دادخواست طلاق به دلیل عقیم بودن مرد را ارائه دهد از طریق فسخ نکاح وارد عمل شود. در موارد فسخ نازایی مرد بیان نشده است. اما چنانچه عیوب مرد مانع از برقراری رابطه جنسی و در ادامه نازایی مرد شود زن می‌تواند با استناد به آن فسخ نکاح را بخواهد.

به طور معمول زمانی که نزدیکی صورت نگرفته باشد زن مستحق مهریه نیست. اما در شرایطی که فسخ نکاح به دلیل عیب عنن باشد نصف مهریه به زن تعلق می گیرد.

برای دریافت حقوق مالی توصیه می شود که افراد به وکیل طلاق مراجعه کرده و با راهنمایی ایشان دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد را ارائه دهند. وکیل با اشرافی که به مسیر قضایی دارد، امور حقوقی را به طور صحیح پیگیری خواهد کرد.

حقوق مالی زن در صورت نازایی مرد

نکات حقوقی درباره طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد

همانطور که گفته شد در صورتی که پس از گذشت ۵ سال مرد به دلیل نازایی یا عوارض جسمی دیگر بچه دار نشود زن می تواند دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد را ارائه دهد. اما سوالی که مطرح می شود این است که پنج سال از چه زمانی محاسبه میشود؟ آیا مدت پنج سال مربوط به بارداری به روش طبیعی است؟ یا پنج سال از زمان آغاز درمان های جهت بارداری محاسبه می شود؟ به دلیل سکوت قانون بین مراجع قضایی اختلاف نظر وجود دارد.

اما به طور کلی رویه قضایی از حالت اول پیروی می کند. در صورتی که پنج سال از زمان عقد ازدواج گذشته باشد و زن هنوز باردار نشده باشد حق طلاق برای وی ایجاد می شود.

البته چنین امری مسلم خواهد بود که زن پس از گذشت پنج سال از زندگی مشترک با وجود نازایی مرد دادخواست طلاق به دلیل ناباروری یا نازایی مرد را ارائه دهد. زیرا نمی توان زن را اجبار کرد که درمان های غیر طبیعی مرد را دنبال کند و در انتظار جواب دهی چنین روش هایی باشد.

دادگاه پس از دریافت دادخواست طلاق به دلیل بچه دار نشدن مرد مدارک پزشکی ایشان را مورد بررسی قرار می دهد و برای اثبات ادعای زن موضوع را به پزشکی قانونی ارجاع خواهد داد. در صورت تایید نازایی مرد توسط کارشناس حکم طلاق صادر خواهد شد.