: امتیاز مقاله

همواره بسیاری از افراد به دنبال جلسات مشاوره حقوقی حضانت هستند. چرا که به این باور رسیده اند که برای حل و فصل امور حقوقی خود در حوزه حضانت، کاربردی ترین راهکار مشورت با حقوقدانان متخصص می باشد. در علم حقوق امور مربوط به حضانت با حقوق خانواده پیوند تنگاتنگی دارد و داشتن اطلاعات در مورد آن می تواند تاثیر زیادی در روند زندگی مردم جامعه داشته باشد. در همین راستا ما در گروه وکلای پاسارگاد تصمیم گرفته ایم تا در مقاله پیش رو به پرتکرارترین سوالاتی که شما در جلسات مشاوره حقوقی حضانت می پرسید، پاسخ دهیم. با این امید که بتوانیم تا حد زیادی از دغدغه های ذهنی شما عزیزان بکاهیم. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

قانون حضانت فرزند چگونه است؟

اصولا در اولین جلسه مشاوره حقوقی حضانت، مشاور سعی می کند تا با زبانی ساده مفهوم حضانت را برای متقاضی توضیح دهد تا او بتواند با درکی عمیق تر به ابعاد مختلف این موضوع مسلط شود. قانونگذار در ماده هزار و صد و شصت و هشتمین ماده از قانون مدنی، حضانت را هم معنی تربیت و نگهداری اطفال دانسته است. همچنین آن را تکلیفی بر عهده پدر و مادر طفل میداند.

در ادامه در ماده هزار و صد و هفتاد و دو ذکر کرده که هیچ یک از پدر و مادر حق ندارند در بازه زمانی که حضانت طفل با آنان است از او نگهداری نکنند. وگرنه حاکم اقدام به الزام در نگهداری می کند. در نهایت در صورتی که الزام موثر واقع نشود، خرج و مخارج مربوط به آن به عهده پدر است و در صورت فوت او این هزینه ها توسط مادر پرداخت خواهد شد.

مشاوره حقوقی حضانت فرزند

حضانت اطفال با چه افرادی است؟

یکی از سوالات رایج در جلسات مشاوره حقوقی حضانت پرسش فوق است. همانطور که اشاره کردیم حضانت تکلیف والدین می باشد. ولی ممکن است در برخی شرایط والدین صلاحیت حضانت نداشته باشند و یا به هر دلیلی نتوانند این وظیفه را انجام دهند. در این صورت حضانت با چه کسی است؟ در چنین شرایطی بعد از پدر و مادر جد پدری در پذیرش حضانت بر سایر افراد اولویت دارد. حال اگر جد پدری فوت شده؛ اما او وصی برای نگهداری اطفال تعیین کرده باشد، حضانت اطفال به وصی می رسد. در صورتی که وصی نیز انتخاب نشده باشد، دادگاه شخصی را برای انجام این امر معین خواهد کرد.

حضانت فرزند دختر و پسر بعد از طلاق با چه کسی است؟

هنگامی که زن و شوهر از یکدیگر طلاق می گیرند، در اغلب اوقات برای حل مشکلات خود در مورد حضانت اطفال خواهان دریافت جلسات مشاوره حقوقی حضانت هستند. در واقع آنان که تا قبل از طلاق هر دو تکلیف حضانت طفل را بر عهده داشته اند، می خواهند بدانند که این وظیفه بعد از جدایی بر عهده کیست؟ طبق اصلاحاتی که در سال ۱۳۸۱ در قانون مدنی انجام شد، حضانت اطفال بعد از جدایی تا سن هفت سالگی با مادر است. توجه داشته باشید که جنسیت طفل تاثیری در این مقرره قانونی ندارد. پس از این سن پدر بایستی حضانت را برعهده بگیرد. البته این به این معنا نمی باشد که طرف مقابل که حضانت بر عهده او نیست حق ملاقات با فرزند خود را ندارد. طبق تعیین دادگاه این فرد می تواند در مدت زمان مشخصی در هر هفته دیداری با کودک خود داشته باشد.

در صورتی که سوالات بیشتری در مورد بحث حضانت و طلاق دارید و نمی توانید در جلسات مشاوره حضوری حقوقی شرکت کنید، بهتر است همین حالا از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی حضانت در موسسه حقوقی گروه وکلای پاسارگاد بهره مند شوید.

حضانت فرزند بعد از فوت پدر یا مادر با چه کسی است؟

بسیاری از مراجعان هنگام مشاوره حقوقی حضانت تصور می کنند که اگر پدر فوت کند و برای فرزند خود قیم تعیین کرده باشد و یا جد پدری زنده باشد حضانت به آن شخص منتقل خواهد شد. در صورتی که این دیدگاه درست نیست. در صورت فوت هر کدام از والدین حتی اگر آنان قیم برای طفل خود تعیین کرده باشند، حضانت به والدی که در قید حیات است منتقل خواهد شد. مستند قانونی این مقرره ماده هزار و صد و هفتاد و یک قانون مدنی است.

شرایط دریافت حضانت

شرایط دریافت حق حضانت چیست؟

عدم صلاحیت عقلی هر یک از والدین به عنوان یکی از شرایط دریافت حق حضانت را می توان یکی از پرتکرارترین مواردی دانست که در جلسات مشاوره حقوقی حضانت مطرح می شود. قانونگذار نیز برای حمایت هر چه بیشتر از کودکان به صراحت در ماده هزار و صد و هفتاد قانون مدنی ذکر کرده که حضانت کودکان را نمی توان به دیوانگان سپرد. در همین راستا، اولین شرط برای دریافت حضانت، سلامت عقل و نداشتن جنون می باشد. البته در متن ماده فقط به دیوانگی مادر اشاره شده است. ولی در رویه قضایی این مقرره را می توان به پدر نیز تعمیم داد. در همان ماده قانونی آورده شده که اگر مادر بعد از طلاق با فرد دیگری ازدواج کند، حضانت از او گرفته خواهد شد. برخلاف مورد قبلی این مورد را نمی توان در صورت ازدواج پدر با شخصی به جز مادر جاری کرد.

نمونه دادخواست سلب حضانت برای آشنایی و اطلاع بیشتر در مورد روند و پروسه این موضوع در سایت قرار داده شده است.

اولویت اصلی قانونگذار در بحث حضانت، حمایت همه جانبه از کودکان می باشد. به همین دلیل در صورتی که سلامت جسمانی و تربیت طفل در خطر باشد، یعنی فردی که حضانت او را دارد، توانایی کافی برای نگهداری از طفل نداشته باشد، دادگاه می تواند حضانت او را به فرد دیگری که واجد صلاحیت است منتقل کند. اگر سوالات بیشتری در این حوزه دارید بهترین راه مشورت با وکلای کاردان گروه وکلای پاسارگاد از طریق مشاوره تلفنی می باشد. برای استفاده از این خدمات می توانید هر روز هفته به جز ایام تعطیل با شماره ۲۶۷۶۱۷۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

سوال از وکیل و مشاوره حقوقی حضانت

آیا والدین می توانند برای نگهداری از فرزند خود از طرف مقابل اجرت و یا هزینه دریافت نمایند؟ با توجه به مواد قانونی حضانت تکلیف والدین می باشد. به این معنی که والدین نمی توانند از آن بنا به هر دلیلی امتناع نمایند. پس می توان اینگونه برداشت کرد که حضانت مجانی است.

انحطاط اخلاقی پدر و مادر شامل چه مواردی است؟ آیا این موارد باعث می شود که حضانت از آنان سلب شود؟ بله. یکی از موارد سلب حضانت این مورد است. شامل مواردی مانند اعتیاد، مبتلا شدن به بیماری های روانی، ضرب و جرح طفل، فساد و فحشا، تشویق طفل به انجام امور غیر اخلاقی و… می شود.