3.1/5 - (9 امتیاز)

حتما شما هم با نام سایت های دیوار و شیپور آشنا هستید. این سایت ها از جمله سایت هایی به شمار می روند که به نیازمندی و فروش اینترنتی اجناس و خدمات می پردازند، اما به تبع آن کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور نیز رواج یافته و افرادی از طریق این سایت ها به کلاهبرداری می پردازند.

در عصر جدید که استفاده از فناوری های نوین همچون اینترنت بسیار رواج یافته است، برخی از افراد به اشکال مختلفی، از اموال اشخاص حقیقی و حقوقی کلاهبرداری می کنند. کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور نیز از جمله نمونه های این نوع کلاهبرداری اینترنتی به شمار می رود. 

باید بگوییم اصل کلاهبرداری یعنی فریب اشخاص حقیقی و حقوقی توسط افراد و شرکت های متلفب و یا امیدوار کردن به هر امر واهی و غیر واقعی.

طبق ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری، هر شخصی که به نوعی اموال منقول یا غیر منقول افرادی را برباید. یا اسناد مالی اشخاص را جعل کند و… مرتکب جرم کلاهبرداری شده است. کلاهبرداری معمول و کلاهبرداری اینترنتی با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در این مبحث به آنها خواهیم پرداخت.

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

ضرورت رعایت احتیاط

یکی از جدید ترین روشهای کلاهبرداری، کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور که به صورت اینترنتی می باشد. این روش کلاهبرداری از طریق فریب اشخاص، جعل عناوین و … صورت می پذیرد. معمولاً اشخاصی که از طریق اینترنت و سایت های نیازمندی اقدام به خرید محصولی می نمایند، در خطر کلاهبرداری هستند.

این افراد به راحتی نمی توانند اقدام به شکایت از فروشنده در سایت دیوار و شیپور نمایند. برای اقدام به تنظیم دادخواست و طرح دعوا باید ادله مناسبی برای اثبات داشته باشند. کلاهبرداری در سایت دیوار و شیپور به روش های متعددی صورت می پذیرد. 

ممکن است فردی اقدام به خرید مالی از این سایت ها نماید، این مال مسروقه باشد یا به طرق دیگری در دسترس مشتری قرار گرفته باشد، هر کدام می تواند برای خریدار مشکلاتی را به بار آورد. در برخی موارد کلاهبرداری در سایت دیوار و شیپور می تواند خسارات جبران ناپذیری را برای اشخاص به بار آورد.

کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور

اگر شما می خواهید اقدام به خرید مال از سایت های نیازمندی و اجناس دست دوم نمایید، باید تمامی جوانب احتیاط را رعایت کنید. زیرا اگر دچار کلاهبرداری در این سایت ها، باید ادله اثبات قانونی در دست داشته باشید که اقدام به تنظیم دادخواست و طرح شکایت نمایید. 

روش های رایج کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور

باید بگوییم کلاهبرداری در این سایت ها به طرق مختلفی صورت می پذیرد، اولین روش اقدام به فروش اقلام و اجناس به ارزان ترین قیمت ممکن است. با این کار شما را به خرید از این سایت ها وسوسه می کنند. حتی در برخی از موارد کلاهبرداری در سایت دیوار و شیپور می تواند به صورت ارائه خدمات و یا در زمینه تورهای مسافرتی صورت باشد. رایجترین روشهای کلاهبرداری و تقلب در این سایت ها به شرح زیر است:

  • فیشینگ و استفاده از صفحه پرداخت جعلی
  • ارسال رسید تقلبی برای فروشنده و دریافت کالا
  • دریافت هزینه و عدم ارسال کالا
  • فروش اجناس تقلبی
  • درخواست کمک های نقدی با مظلوم نمایی و ظاهرسازی
  • دریافت بیعانه و از دسترس خارج کردن راه های ارتباطی
  • دریافت وجه کالا از طریق واریز به حساب شخص دیگر و دریافت کالایی دیگر توسط فرد متقلب
  • فروش کالای قاچاق به جای وارداتی
  • کم فروشی و گران فروشی

مجازات کلاهبرداری در سایت های واسطه کالا

باید بگوییم متاسفانه با این که کلاهبرداری در سایت‌های ارائه خدمات نیازمندی، بسیار افزایش یافته و هر روز هم بیشتر می شود، اما قانون جرایم رایانه ای مجازات های مجرمین این جرایم را کاهش داده است. قانون جرایم رایانه ای، حداقل مجازات را یک سال حبس و حداکثر جرایم را پنج سال اعلام کرده است. 

در حالی که در قانون سابق حداکثر جرایم رایانه ای 7 سال حبس بود. در مورد جزای نقدی کلاهبرداری در سایت دیوار و شیپور نیز، قانون جزای نقدی را بین بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال برای این جرایم بیان نموده است. در این خصوص قاضی مخیر است هر حکمی بخواهد صادر کند. 

در برخی از موارد نیز قاضی هر دو جرایم را برای کلاهبرداران در نظر می گیرد. یعنی هم جزای نقدی و هم حبس. اما بسیاری از منتقدین به این اصل باوردارند، که حبس نمی تواند منجر شود تا مجرمین کلاهبرداری در سایت دیوار و شیپور کاهش یابند. 

اما از طرفی دیگر هم جزای نقدی اینقدر برای این جرایم کم است، که به نظر نمی تواند از نظر منطقی حکم مناسبی برای کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور به شمار رود. علاوه بر این مجازات ها، رد مال نیز در هر حال بر عهده کلاهبردار می باشد. 

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

نحوه پیگیری کلاهبرداری اینترنتی در سایت های واسطه ارائه خدمات و کالا

باید بگوییم بیشتر افرادی که اقدام به کلاهبرداری در این نوع سایت‌ها می نمایند، به دنبال این مسئله هستند که یک شبه به ثروتی هنگفت برسند. البته در برخی از موارد کلاهبرداری نیز بر حسب انتقام جویی های شخصی صورت می پذیرد. اولین قدمی که برای طرح شکایت در این زمینه لازم است مراجعه به دادسرا، طرح شکایت و ارائه مداراک و دلایل می‌باشد. در مرحله بعدی قاضی مجوز برای انجام تحقیقات و جمع آوری مدارک لازمه توسط پلیس فتا را صادر خواهد کرد و با توجه به گزارش ارسالی توسط پلیس فتا حکم نهایی را صادر خواهد کرد.

این را به خاطر داشته باشید قبل از اینکه اقدام به تنظیم دادخواست و طرح شکایت کلاهبرداری نمایید، بهتر است با وکیل یا مشاوره های حقوقی مشورت نمایید. در این حالت به مراتب نتیجه بهتری از جانب دادگاه بدست خواهید آورد.