5/5 - (1 امتیاز)

در رابطه با نحوه و پروسه شکایت از موسسه مهاجرتی می توان گفت هر کدام از کشورهای دنیا دارای قواعد و قوانین ویژه ای درباره حقوق داخلی خود می باشند. به ویژه در رابطه با پذیرش اتباع خارجی حساسیت های خاصی دارند. به طوری که پذیرش مسافر و یا مهاجرت به این کشورها دارای قواعد خاص خود می باشد. این قوانین تحت عنوان رشته ای به نام حقوق بین الملل خصوصی شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از افراد می توانند، بدون کمک گرفتن از وکیل کارهای مربوط به مهاجرتشان را انجام دهند.

اما، با این وجود مراجعه به یک موسسه مهاجرتی معتبر و گرفتن یک وکیل مهاجرتی کاربلد که با قوانین حقوقی کشور مقصد آشنا باشد، تاثیر چشمگیری در تضمین مهاجرت فرد خواهد داشت و به فردی که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای خارجی را دارد، کمک زیادی خواهد کرد. اما در صورت تخلف این موسسات می توانید، از آن ها شکایت نمایید. در این مطلب درباره مراحل قانونی شکایت از موسسه یا وکیل مهاجرتی در ایران که بسیار شبیه شکایت از وکیل حقوقی است صحبت خواهیم کرد ، با ما همراه باشید.

وکیل مهاجرت چه کسی است؟

وکیل مهاجرت، فردی است که با بستن قرارداد با افرادی که قصد مهاجرت دارند، بعضی از امور و یا کلیه اقدامات لازم برای مهاجرت این افراد را به وکالت از آنها انجام می دهد. وکیل مهاجرتی موظف است، کلیه اقدامات لازم برای مهاجرت فرد را مطابق قرارداد انجام دهد و بیشتر از هزینه های مربوط به وکیل مهاجرت که در قرارداد قید شده، مبلغ بیشتری از افراد مطالبه نکند.

شکایت از موسسه یا وکیل مهاجرتی

نحوه شکایت از موسسه مهاجرتی

بسیاری از موسسات جعلی یا سود جویی که خود را به عنوان وکیل مهاجرت معرفی می نمایند، با انجام تبلیغات در اینترنت، باعث فریب بسیاری از افراد می شوند. از این رو، اغفال افراد ناآگاه با دادن وعده و فریبکاری در قانون کشور ما مصداق کلاهبرداری می باشد. کلاهبرداران مهاجرتی با دادن وعده هایی مانند موارد زیر بسیاری از افراد را فریب می دهند:

  • به دست آوردن شغل با درآمد بالا
  • دریافت بورسیه تحصیلی بدون واجد شرایط بودن
  • گرفتن اقامت با خرید ملک
  • ویزای فوری
  • مهاجرت با کمترین سرمایه و …

بنابراین‌، قبل از مهاجرت درباره انتخاب موسسه یا وکیل مهاجرتی دقت کافی داشته باشید. مقصد شما هر کشور خارجی که باشد، برای مهاجرت قانونی به کشور مورد نظر لازم است، از طریق موسسات مهاجرتی رسمی و قانونی اقدام نمایید. در صورتی که در این رابطه از شما کلاهبرداری شد، امکان شکایت از موسسه مهاجرتی‌ را دارید.

مراحل شکایت از وکیل مهاجرت یا موسسه مهاجرتی

شکایت از موسسه مهاجرتی دارای دو حالت زیر می باشد:

۱. در صورتی که موسسه مهاجرتی به ثبت رسیده باشد، اما به مواردی که در قرارداد ذکر شده عمل نکرده باشد. می توانید، با “شکایت حقوقی در دادگاه های عمومی دادگستری ایران” دادخواست خود مبنی بر شکایت از موسسه مهاجرتی را مطرح نمایید.

۲‌. در صورتی که موسسه مهاجرتی ثبت نشده باشد و با اقدامات متقلبانه از افراد کلاهبرداری کرده باشد. در اینصورت، با طرح شکایت کیفری می توانید، درباره شکایت از موسسه مهاجرتی اقدام نمایید.

مراحل شکایت از وکیل مهاجرتی

مراحل ثبت دادخواست حقوقی از موسسه مهاجرتی

افراد شاکی برای مطرح کردن دعاوی حقوقی خود، باید دادخواست تنظیم نمایند نه شکواییه. در حال حاضر، “سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی” نیز برای جلوگیری از اتلاف وقت افراد راه اندازی شده است. متقاضیان به منظور ثبت شکایت خود در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می توانند، با مراجعه به سایت nobat.kdke.ir برای خود نوبت بگیرند. سپس، با در دست داشتن مدارک لازم، شکایت حقوقی از موسسه مهاجرتی را در یکی از این دفاتر ثبت نمایند.

ثبت نام در سامانه ثنا یکی دیگر از روش های ثبت شکایات حقوقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی است. در حال حاضر، کلیه ابلاغیه های قضایی به وسیله سامانه ثنا و حساب کاربری مخاطبین به افراد اعلام می شود. بنابراین، پیش از ثبت شکایت حقوقی از موسسه مهاجرتی، باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به سایت این سامانه، در سامانه ثنا ثبت نام و احراز هویت نمایید.

در مرحله بعد، با در دست داشتن مدارک لازم از جمله کارت ملی خود به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید و شکایت خود را ثبت کنید. توجه داشته باشید، برای اطلاع از مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت از موسسه مهاجرتی می توانید، به سامانه عدل ایران مراجعه نمایید. یکی از مراحل ثبت شکایت حقوقی از موسسه مهاجرتی این است که از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، هزینه دادرسی نیز پرداخت شود.

در مرحله بعد، پیش نویس دادخواست ، به رویت فرد شاکی می رسد. در صورت تایید، باید آن را امضا نماید و یک نسخه از پیش نویس را نیز دریافت کند. پس از ثبت شکایت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست به مرجع صالح ارجاع داده می شود و از طریق سامانه ثنا و شعبه مربوطه قابل پیگیری خواهد بود.

مراحل ثبت شکواییه کیفری از موسسه مهاجرتی

بر اساس قانون، برای مطرح نمودن دعاوی کیفری در مراجع قضایی، نیاز است فرد شاکی شکواییه یا شکایت نامه ای تنظیم نماید. دعاوی کیفری به دعاوی اطلاق می شود که درباره جرایم ارتکابی مطرح می شوند و بر خلاف دعاوی حقوقی رسیدگی و صدور حکم درباره این دعاوی در دادسراها و دادگاه های کیفری صورت می پذیرد.

در حال حاضر، برای ثبت شکایت کیفری نیز باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود. برای اینکار، ابتدا باید فرد شاکی در سامانه ثنا ثبت نام کرده و احراز هویت شود. سپس، فرد از “سامانه نوبت دهی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی”، نوبت گرفته و برای ثبت شکایت اقدام نماید.

برای ثبت شکایت کیفری از موسسه مهاجرتی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید همان مراحل ثبت شکایت حقوقی در این دفاتر را طی نمایید.

سایر مراحل ثبت شکایت کیفری در این دفاتر به اینصورت است که فرد با داشتن مدارک لازم و پرداخت هزینه های مربوط به شکایت کیفری، شکایت خود را ثبت کند. در این مرحله فرد می تواند از کارشناسان دفاتر خدمات قضایی راهنمایی های لازم جهت تنظیم شکواییه، اسکن و ضمیمه کردن مدارک را بگیرد و پس از امضای شکواییه، آن را ثبت نماید تا برای دادسرا یا دادگاه کیفری ارجاع داده شود.

در آخرین مرحله، فرد شاکی باید با حساب کاربری خود در سامانه ثنا شکایت خود را پیگیری نماید. در سامانه ثنا ابلاغیه های مربوط به دعاوی و رای دادگاه قابل مشاهده و پیگیری می باشد. بنابراین‌، نیاز نیست فرد برای پیگیری شکایت خود به صورت حضوری به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نماید.