جرم کلاهبرداری ، بمعنی استعمال اسم یا عنوان ساختگی به منظور متقاعد ساختن طرف تبأسیات مجهول و اقتدارات و اعتبارات موهوم می باشد. همچنین امید وارد کردن به وقایع موهوم یا بیم دادن از امور مرهوم تا به این ترتیب مال یا سند یا اوراق بهادار و قولنامه از طرف بگیرند و ضرر به او برسانند مجرم این جرم را کلاهبردار نامند (مـاده ۲۳۸ ق.م عمومی) بین صحنه سازي کلاهبردار و اشتباه مجنی علیه که موجب تسلیم مال یا سند و غیره میشود باید رابطه علیت باشد. براساس ماده1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری عنصر قانونی جرم کلاهبرداری را تشکیل میدهد، اشعار میدارد:
هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت، تجارتخانه، کارخانه، موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد و یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش آمدهاي غیر واقع بترساند و یا اسم و عنوان مجهول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور، وجوه، اموال، اسناد، حواله، قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها را تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می شود. علاوه بر آن به موارد زیر محکوم می شود:
- رد اصل مال به صاحبش
- حبس از ۱ تا ۷ سال و به پرداخت جزاي نقدي معادل مالی که اخذ کرده است.
خط پاسخگویی وکلای پاسارگاد : ۲۶۷۶۱۷۵۰-۰۲۱
ارکان کلاهبرداری
کلاهبرداری با سه رکن زیر از سایر جرمها تشخیص داده میشود:
ماده های قانونی مجازات کلاهبرداری
خط پاسخگویی وکلای پاسارگاد : ۲۶۷۶۱۷۵۰ – ۰۲۱
سلام من به یکی دلار دادم یک سال پیش بدون رسید امروز که پولو خواستم میگه نمیدم و مدرکی نداری و من موقع گفتن این حرفها صداشو ضبط کردم الان با این مدرک میتونم شکایت کرده و بگیرم؟
سلام و وقت بخیر. صرف داشتن صدا نمیتونه مدرک محکمه پسندی باشه. بهتره شاهد هم به دادگاه معرفی کنید.