4.7/5 - (3 امتیاز)

تهمت زدن به همسر می تواند به صورت قذف و یا به صورت افترا باشد که مجازات آن بسته به مورد اتفاق افتاده حبس، شلاق حدی یا تعزیری می باشد. برای شکایت از همسر خود می توانید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید و شکایت خود را مطرح نمایید. رسیدگی به جرم تهمت زدن به همسر در دادسرا و دادگاه های کیفری انجام می شود.

زمانی که یک شخص به شخص دیگری یک عمل قبیح را نسبت می دهد و آن شخص آن عمل را انجام نداده است، تهمت زدن به شخص دیگر محقق می شود که در دین اسلام کار بسیار ناپسندی است. مخصوصا اگر تهمت زدن به دیگران به دلیل انجام دادن اعمال نامشروعی مثل زنا،  لواط یا روابط نامشروع باشد. به همین دلیل در دین اسلام افراد از تهمت زدن به طور جدی منع شده اند. در قانون مجازات جمهوری اسلامی نیز مجازات هایی برای این عمل بسیار ناپسند در نظر گرفته شده است.

گاهی تهمت زدن به همسر در پی بروز برخی اختلافات مابین زوجین و یا ایجاد گمان­های منفی در یکی از زوجین اتفاق است. همان طور که گفته شد، برای جرم ناپسند تهمت به همسر نیز در قانون مجازات هایی تعیین شده است. در ادامه قصد داریم این سوال را بررسی نماییم که مجازات تهمت به همسر چیست؟ و طریقه طرح شکایت و رسیدگی به آن چگونه است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر حتماً از وکیل کیفری استفاده نمایید.

جرم تهمت به همسر

تهمت به همسر و اتهام وارد کردن به وی بدون اینکه فرد بتواند درست بودن اتهام وارده را ثابت نماید، جرم تلقی می شود. این جرم قابل طرح و رسیدگی در دادگاه است. جرم تهمت زدن به همسر می تواند به شکل های مختلفی صورت پذیرد که در نوع مجازات تاثیرگذار خواهد بود .

تهمت زدن زمانی محقق می شود که یک مرد به همسر خود تهمت می زند که با یک فرد دیگر رابطه نامشروع برقرار کرده است. برقرار کردن رابطه نامشروع به این معنی است که زن با مردی دیگر به غیر از شوهر خودش رفتارهایی مانند موارد زیر انجام دهد:

  • بوسیدن
  • گرفتن دست طرف مقابل
  • هم آغوشی با مرد دیگر
  • ارتباطات کلامی
  • رفتار و اعمال عاشقانه و …
مجازات تهمت به همسر

امکان دارد موارد زیادی مصداق جرم رابطه نامشروع به حساب آیند. در این صورت طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی جرم افترا به وقوع پیوسته است. همین طور هنگامی که مرد به زن خود اتهام برقرار نمودن زنا را وارد کرده است یا یک زن به همسر خود نسبت عمل ناپسند لواط داده است، یا به عبارتی دیگر  به شوهر خود اتهام زناکار بودن وارد کرده است. در اینجا نیز جرم تهمت زدن به همسر صورت گرفته است. اما اگر مرد بتواند این رابطه را اثبات نماید زن شامل مجازات رابطه نامشروع و زنا خواهد شد.

تفاوت جرم زنا و جرم رابطه نامشروع

جرم زنا و جرم رابطه نامشروع با یکدیگر متفاوت می باشند. تفاوت جرم رابطه نامشروع و زنا در این است که در جرم زنا دخول آلت تناسلی مرد در اندام جلو یا اندام پشت زن محقق می­ شود. به این نوع تهمت زدن مطابق ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی قذف گفته می شود.

 مجازات تهمت به همسر بستگی دارد که از نوع رابطه نامشروع یا زنا باشد، مجازات های متفاوتی در قانون برای این جرم ها در نظر گرفته شده است.

جدا از جرم تهمت به همسر از لحاظ جنسی، ممکن است زن یا مرد همسر خود را به انجام دادن جرایم دیگر متهم کنند. به عنوان مثال تهمت زدن به همسر به دلیل انجام دادن جرم دزدی نیز یکی دیگر از موارد تهمت زدن به همسر است که در صورت پیگیری فرد قابل مجازات است و شخص می تواند اعاده حیثیت نماید.

تفاوت زنا و رابطه نامشروع

مجازات تهمت به همسر

طبق قانون مجازات اسلامی، تهمت به همسر دارای مجازات سنگینی می باشد. مطابق با ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به همسر خود اتهام رابطه نامشروع وارد کند، مجازات این جرم، مجازات افترا خواهد بود. در واقع افترا به معنی تهمت زدن به دیگری است بدون اینکه فرد بتواند درستی ادهای خود را اثبات کند. به عبارتی دیگر در صورتی که یک مرد همسر خود را به جرم رابطه نامشروع متهم نماید و نتواند این امر را ثابت کند به مجازات افترا محکوم خواهد شد. این مجازات افترا یک ماه تا یک سال حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری می باشد. مجازات تهمت و افترا ناروا بصورت کیفری خواهد بود و با اعاده حیثیت فرد شاکی اجرا خواهد شد.

مطابق قانون مجازات اسلامی اگر یکی از زوجین به همسرش اتهام برقرار نمودن رابطه جنسی ( زنا یا لواط ) را وارد نماید و نتواند آن را ثابت کند، مطابق ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی مجازات جرم قذف شامل حال فرد خواهد شد. جرم قذف دارای مجازات حدی است که این مجازات شامل ۸۰ ضربه شلاق حدی می باشد مگر اینکه زنا یا لواط با شهادت دادن یا علم قاضی ثابت شود یا اینکه خود فرد تصدیق نماید که این عمل انجام شده است.

علاوه موارد گفته شده اگر تهمت زدن به همسر به دلیل انجام جرایم دیگر که در قانون مجازات اسلامی آورده شده است باشد، باز در این صورت نیز شخص تهمت زننده بعد از مطرح کردن شکایت و پیگیری نمودن موضوع توسط همسر به مجازات تهمت به همسر یا افترا محکوم خواهد شد.

نحوه شکایت از جرم تهمت به همسر

نحوه شکایت از جرم تهمت به همسر نیز مانند جرایم دیگر می باشد. برای این کار کافی است فرد شاکی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند و از همسر خود در مورد جرم قذف یا زنا شکایت نماید. طرح شکایت نسبت به این نوع جرم ها با ارائه دادن یک نمونه شکواییه صورت می پذیرد.

در اکثر مواقع، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می توانند با پرداخت کردن هزینه از طرف شما در تهیه و تنظیم شکواییه به شما کمک نمایند.

توجه داشته باشید فرد شاکی باید تمامی اسناد و مدارکی که نمایانگر ارتکاب این جرم می باشد را  ضمیمه شکواییه نماید. به عنوان مثال، اگر جرم قذف (تهمت زنا به همسر ) انجام شده است و تعدادی از افراد آن را شنیده اند، با استناد نمودن به شهادت این افراد می توان اقدام به شکایت از همسر نمود. پس از مطرح کردن شکایت در دفتر خدمات قضایی، شکواییه تنظیم شده به مراجع صالح ارجاع داده می شود تا مورد رسیدگی قرار بگیرد.