3.7/5 - (6 امتیاز)

گسترش روز افزون آگاهی افراد و بالا رفتن توقعات بیماران برای دریافت نمودن درمان های ایده آل از طرفی و پیشرفت گسترده علوم پزشکی با وجود درمان های مختلف و پیچیده از طرف دیگر کار دندانپزشکان را کمی سخت کرده است. ورود به تمام درمان‌­ها و درگیر شدن با علوم مختلف، گاهی اوقات منجر به رخ دادن خطا‌هایی در درمان می‌­شود که نارضایتی بیماران را در پی دارد. از این رو شکایت از دندانپزشک و به طور کلی پزشکان مطرح می شود.

مطرح کردن شکایت از دندانپزشکان از طرف مردم در مراجع قضایی و درگیر کردن آن ها در جلسات پیچیده اداری و حقوقی باعث می شود، تا دندانپزشکان در درمان بیماران خود دقت لازم را داشته باشند. قصور پزشکی به معنی ترک فعل لازم و یا انجام دادن فعل ممنوعه می باشد. قصور پزشکی در ماده ۳۳۶ قانون مجازات اسلامی به ۴ صورت زیر تعریف می شود:

  • بی‌احتیاطی
  • بی‌مبالاتی
  • عدم مهارت
  • عدم رعایت نظامات دولتی

معنی قصور پزشکی به‌ طور ساده یعنی درمانی برای فرد انجام شود که نتایج آن برای وی رضایت بخش نباشد، یا آن چیزی نباشد که شخص انتظارش را داشته است. زمانی که دندان‌ پزشک درباره نتایج احتمالی درمان توضیحاتی می‌دهد و احتمال‌ ها را به شما بیان می‌کند شما به صورت آگاهانه درمان را پذیرفته اید، در صورتی که در نتایج درمان پیش ‌بینی‌ های گفته شده محقق شود، در واقع قصور پزشکی رخ نداده است.

زمانی که قصور پزشکی از طرف دندانپزشک رخ داده باشد باید به کجا شکایت کنیم؟

قبل از اینکه درباره نحوه شکایت از پزشکان و مراجعی که می‌توانید به آن ‌ها مراجعه کنید، صحبت کنیم به این نکته توجه داشته باشید که شکایت کردن در بهترین حالت ممکن است بتواند، خسارت مالی واردشده به‌ سلامتی و دندان های شما را طبق قانون دیه جبران کند.

اما اگر هدفتان از مراجعه به دندان‌ پزشک به دست آوردن مجدد سلامتی‌ تان است و نه گرفتن خسارت مالی بعد از وارد شدن خسارت، در صورتی که مشکل دندان شما با درمان مجدد حل شود، دیگر نیاز به‌ صرف وقت و هزینه برای پیگیری کردن شکایت از طریق مراجع قانونی وجود نخواهد داشت.

شکایت از دندانپزشک

هر عملی که دندانپزشک بدون رعایت علمی آن، بی مبالاتی در انجام وظیفه، زیر پا گذاشتن مقررات و نظامات دولتی یا به طور کلی هر کاری که دندانپزشک انجام دهد حتی بدون عمد و باعث وارد آمدن خسارت به بیمار شود، در قانون قابل رسیدگی می باشد و بیمار می تواند با مراجعه به دادگاه علیه دندانپزشک طرح شکایت نماید.

بررسی مراحل و نحوه شکایت از دندانپزشک

برای شکایت از دندانپزشک بهتر از قبل از مراجعه به مراجع قضایی و مطرح کردن شکایت، به دفتر یک وکیل کیفری مراجعه نمایید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند. در زیر مراحل شکایت از دندانپزشک را به طور کامل توضیح خواهیم داد. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

  • مرحله اول: گرفتن مشاوره حقوقی از یک وکیل کاربلد

برای اینکه مطمئن شوید در مورد شما قصور پزشکی انجام شده است، بهتر آن است که با یک وکیل که در زمینه قصورات پزشکی تخصص دارد مشاوره حقوقی نمایید. با این کار در صورتی که قصور پزشکی در مورد درمان دندان شما انجام نشده باشد، نیاز به مراجعه به دادگاه و طرح شکایت نخواهید داشت. همچنین اگر از جانب دندانپزشک در مورد درمان شما قصوری رخ داده باشد، با راهنمایی و کمک یک وکیل کاربلد زودتر به حق و حقوق قانونی خود خواهید رسید.

  • مرحله دوم: تماس وکیل با دندانپزشک

در این مرحله وکیل با دندانپزشک شما تماس خواهد گرفت. مذاکره اولیه پیش از شکایت نشان داده است، در صورتی که قصور دندانپزشک از جانب پزشکان دیگر محرز باشد و در محیطی آرام با دندانپزشک در مورد موضوع صحبت شود، معمولا به طور داوطلبانه ضرر و زیان شاکی را جبران می کند و نسبت به‌ پرداخت خسارت اقدام خواهد کرد و دیگر  نیاز به طرح شکایت در دادسرا و یا مطالبه نمودن دیه از طریق حقوقی نمی باشد.

مراحل شکایت از دادندانپزشک
  • گام سوم: تنظیم شکواییه کیفری علیه دندانپزشک

در صورتی که پس از مذاکره وکیل، دندانپزشک زیر بار نرفت باید یک شکواییه کیفری تنظیم شود و در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برسد. ثبت نام شاکی در سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضاییه الزامی می باشد و بعد از دریافت نمودن کد ثنا می توان شکایت را ثبت نمود.

در این مرحله پرونده به کمیسیون تخصصی پزشکی قانونی ارجاع داده می‌شود. با اظهارنظر نمودن کمیسیون پزشکی قانونی، در صورت قصور دندانپزشک، اگر وی به نظریه پزشکی قانونی معترض نباشد، پرونده همراه با کیفرخواست به دادگاه کیفری 2 ارسال خواهد شد.

اگر در  نظریه پزشکی قانونی دندانپزشک مقصر نباشد و فرد شاکی نیز به نظریه کمیسیون پزشکی قانونی معترض نباشد، پرونده با صادر شدن قرار منع تعقیب مختومه اعلام می شود. توجه داشته باشید که نظریه کمیسیون پزشکی و قرار منع تعقیب توسط فرد شاکی قابل اعتراض می باشد.

  • گام چهارم: دفاع از پرونده در دادگاه

وارد شدن به ماهیت تخصصی قصور دندانپزشک و دفاع کردن از پرونده در دادگاه توسط متهم و فرد شاکی در این مرحله انجام می شود. این کار بهتر است همراه با یک وکیل و مشاور حقوقی جرایم پزشکی انجام شود. حتی در صورتی که افراد توان مالی گرفتن وکیل را ندارند، بهتر است از  وکیل دادگستری مشاوره بگیرند تا راحت تر به حق و حقوق خود برسند. طرفین پرونده می توانند به صدور رای در دادگاه کیفری اعتراض نمایند.

آیا در صورت شکایت از دندانپزشک می تواند به ناحق رای را به نفع خود تغییر دهد؟

موضوعی که این روزها در رسانه‌ ها به اشتباه تبلیغ می‌شود، این است که به این دلیل که در نظام پزشکی و پزشکی قانونی تمام کارشناسان پزشک هستند، پس در شکایت ها طرف همکاران پزشک خود را می گیرند. این حرف ها از دو جهت نمی تواند درست باشد.

اول اینکه درباره پرونده‌ های مربوط به قصور دندان‌ پزشکی قرار نیست که پزشکان نظر بدهند، زیرا در این زمینه دارای صلاحیت نمی باشند. به عنوان مثال هیئت‌ منصفه دادگاه مطبوعات نیز که به جرائم مطبوعات رسیدگی می کنند، اعضای آن از اهالی رسانه می باشند. افراد دیگر که در این کار نیستند، تخصص قضاوت درباره مطبوعات را ندارند. در مورد دندانپزشکی نیز فردی غیر از دندانپزشک توانایی و تخصص اظهار نظر کردن را ندارد.