: امتیاز مقاله

کلید واژه وکیل چک برگشتی تهران یکی از پرتکرارترین کلید واژه ها در مرورگرها است. چرا که بسیاری از افراد همواره به دنبال انتخاب وکیل چک برگشتی با تجربه برای وصول چک های صیادی هستند. شاید در ظاهر وصول چک صیادی امری ساده به نظر برسد. ولی در حقیقت اینگونه نیست.

در واقع نیاز است تا برای انجام این کار وکلا دانش حقوقی مکفی در خصوص اسناد تجاری داشته باشند تا بتوانند به چون و چرای این امر مسلط شوند. چون چک فقط یک سند ساده با برخی اطلاعات مشخص نیست. گاهی اوقات با اطلاعات موجود در ورقه چک می توان سرنوشت یک پرونده را تغییر داد.

به همین جهت بایستی فردی مسلط به مواد قانون تجارت و قانون چک را برای این امور انتخاب کرد. در همین راستا تصمیم گرفته ایم تا برخی از اطلاعات مورد نیاز در مورد وصول چک برگشتی، تفاوت وصول چک قدیمی و چک صیادی و سوالات متداول در اینباره را با شما به اشتراک بگذاریم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

دلایل برگشت خوردن چک صیادی چیست؟

وکیل چک برگشتی تهران در اولین گام بایستی بررسی کند که چرا چک صیادی برگشت خورده است. شاید در نگاه اول، جواب پرسش فوق برای شما مشخص باشد. یعنی در جواب بگویید، زمانی که مبلغ چک در حساب صادر کننده نباشد، چک برگشت می خورد. در صورتی که این مورد، فقط یکی از دلایل برگشت چک می باشد. سایر دلایل عبارتند از:

  • صادر کننده دستور عدم پرداخت چک را بدهد.
  • صاحب حساب با علم به اینکه حساب او مسدود است، اقدام به صدور چک بکند.
  • در تنظیم چک ایراداتی مانند خط خوردگی، عدم مطابقت امضا و… وجود داشته باشد.
وکیل چک برگشتی در تهران

نحوه وصول چک برگشتی صیادی با وکیل یا بدون وکیل چک برگشتی در تهران

در ادامه دارنده چک و یا وکیل چک برگشتی تهران برای وصول چک با مراجعه به بانک باید درخواست بررسی سایر حساب های صادر کننده را بدهد. با این هدف که اگر در سایر حساب های او مبلغ کافی برای وصول چک موجود باشد، چک را از این طریق وصول کند. در صورتی که در حساب های صادر کننده نیز مبلغ مورد نیاز برای پرداخت چک کافی نباشد، بانک گواهی عدم پرداخت صادر خواهد کرد. گواهی مذکور بیانگر آن است که مبلغ مورد نظر قابل پرداخت نبوده است و در حکم سندی به دارنده چک و یا وکیل او داده می شود. در گام بعدی دارنده چک می تواند برای وصول آن روش شکایت کیفری، حقوقی و یا ثبتی را برگزیند.

وصول چک برگشتی از طریق شکایت کیفری

وکیل چک برگشتی تهران در جلسات مشاوره به دارندگان چک برگشتی همواره یادآوری می کند که تنها ۶ ماه از تاریخ صدور چک فرصت دارند که شکایت کیفری خود را مطرح کنند. در صورتی که این بازه زمانی بگذرد، آنان باید از روش دیگری اقدام نمایند. اگر اولویت دارنده چک، مجازات صادرکننده باشد این روش برای او بسیار مناسب است. چرا که قانون برای صادرکنندگان چک های برگشتی مجازاتی مانند حبس تعزیری و جزای نقدی در نظر گرفته است. ولی توجه داشته باشید که این روش منجر به وصول چک نمی شود و نیاز است تا اقدامات دیگری نیز انجام دهید.

 

وصول چک برگشتی با وکیل چک برگشتی در تهران

برای وصول چک برگشتی با استفاده از این روش، وکیل چک برگشتی تهران بایستی ابتدا دادخواست مطالبه وجه چک برگشتی تنظیم نماید. یکی از کلیدی ترین مزایای روش حقوقی نسبت به روش کیفری این است که به شما امکان دریافت مبلغ چک به صورت مستقیم را خواهد داد. دقت داشته باشید که جهت استفاده از این روش نیاز است تا هزینه دادرسی متناسب با مبلغ چک را پرداخت کنید. همچنین در بازه زمانی پانزده روزه، ، چهل و پنج روزه و یا چهار ماهه در این روش، فرصت برای دریافت گواهی عدم پرداخت چک خواهید داشت.

وصول چک برگشتی با روش اجرائیه ثبتی

وصول چک برگشتی با روش اجرائیه ثبتی مخصوص چک هایی است که بر عهده بانک های رسمی کشور صادر شده اند. پس امکان وصول چک های صادره از موسسات قرض الحسنه با روش مذکور وجود ندارد. اگر می خواهید در مدت زمانی کوتاه به نتیجه برسید این روش نسبت به دو مورد فوق مناسب تر است. چرا که حداقل دو روز کاری برای صدور اجرائیه ثبتی، زمان نیاز است.

همچنین در روش ثبتی بر خلاف روش حقوقی نیازی به پرداخت مبلغی تحت عنوان هزینه دادرسی نخواهید داشت. به این دلیل که هزینه مورد نیاز بعد از وصول چک از مبلغ آن کسر می شود. پس از صدور اجرائیه، صادر کننده لازم است تا ده روز مبلغ چک را پرداخت نماید. وگرنه دارنده چک می تواند اقدام به توقیف اموال چک برگشتی نماید.

وصول چک اجرائیه ثبت

تفاوت وصول چک قدیمی و صیادی از نظر وکیل چک برگشتی تهران

یکی از سوالات رایجی که در اغلب موارد از وکیل چک برگشتی تهران سوال می شود، این است که وصول چک قدیمی و صیادی چه تفاوتی دارد؟ برای وصول چک برگشتی قدیمی نیاز است تا حتما جلسه دادرسی تشکیل شود. یعنی دارنده نمی تواند قبل از دادرسی آن را به اجرا بگذارد. در صورتی که برای وصول چک برگشتی صیادی تشکیل جلسه دادرسی الزامی نیست. یکی از موارد با اهمیت برای وصول هر چک امنیت آن می باشد. در چک های قدیمی راهکاری برای افزایش ضمانت نقد شدن وجود نداشت. در صورتی که در چک های صیادی چون امکان استعلام گرفتن وجود دارد، دارنده می تواند اطمینان خاطر بیشتری برای نقد شدن چک داشته باشد.

سوالات متداول در مورد وصول چک برگشتی

اگر بعد از شکایت کیفری، شاکی قبل از صدور حکم قطعی گذشت نماید، باز هم پرونده قابل تعقیب است؟ خیر. بر اساس ماده یازده قانون صدور چک در این شرایط قرار موقوفی تعقیب صادر خواهد شد.

در چه شرایطی چک قابل تعقیب کیفری نمی باشد؟

  • در صورتی که اثبات گردد که چک سفید امضا بوده است.
  • هرگاه ثابت شود که وصول چک مربوطه، معلق به تحقق شرطی بوده است.
  • اگر تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخی باشد که در چک قید شده است.

آیا می توان وجود لاشه چک در دست صادر کننده را دلیلی بر پرداخت مبلغ آن دانست؟ بله. مگر اینکه شاکی خلاف این امر را در دادگاه اثبات کند.