5/5 - (2 امتیاز)

انتقال اموال برای فرار از مهریه شیوه ای است که بعضی از آقایان در پیش می گیرند. این افراد تصور می کنند با انتقال اموال به خویشاوندان می توانند از پرداخت مهریه شانی خالی کنند. اما حقیقت آن است که انجام چنین معاملاتی حتی اگر با موانع قانونی مواجه نشود معامله پرریسکی خواهد بود.

فوت شخص انتقال گیرنده یکی از رویدادهایی است که رد و بدل کردن اموال را با دردسر مواجه می کند. چه بسیار افرادی که به عنوان ورثه انتقال گیرنده، صوری بودن معامله را نمی پذیرند. به این ترتیب مال مذکور نه تنها از دسترس زوجه بلکه از دست صاحب مال نیز خارج می شود. بنابراین انتقال دارایی برای عدم پرداخت مهریه تصمیم غیرقانونی است که مشکلات مربوط به خود را دارد.

انتقال اموال برای فرار از مهریه با چه روش هایی انجام می شود؟

یکی از روش های انتقال اموال برای فرار از مهریه انجام معاملات صوری است. در این روش زوج با همدستی نزدیکان خود املاک و خودرو را بنام ایشان سند می زد و وانمود می کند که فروش مال صورت گرفته است. درحالیکه وجود خویشان مانند پدر، مادر، خواهر، برادر به عنوان طرف معامله خود قرینه ای برای صوری بودن معامله است.

زوج برای آنکه اثبات کند انتقال اموال برای فرار از مهریه صورت نگرفته باید مدارکی ارائه نماید که نشان دهد معامله حقیقی بوده است. سند انتقال وجه، کد رهگیری و دیگر اسناد اداره ثبت می تواند مورد پذیرش محکمه قرار می گیرد.

روش دیگری که در انتقال دارای برای عدم پرداخت مهریه انجام می شود ایجاد بدهکاری صوری است. به این ترتیب که زوج با صدور چک بی محل از دوستان و خویشان خود می خواهد که چک را به اجرا بگذارند و برای پرداخت مهریه درخواست اعسار می‌کند.

انتقال اموال برای فرار از مهریه

با اجرا گذاشتن چک اموال به نفع دارنده چک توقیف خواهد شد.

زوجه چگونه می تواند از انتقال اموال برای فرار از مهریه جلوگیری کند؟

جهت جلوگیری از انتقال اموال برای فرار از مهریه زوجه باید قبل از آنکه مهریه خود را از زوج مطالبه نماید مشاوره حقوقی آنلاین دریافت کند. وکیل به زوجه کمک می کند که بدون آگاهی زوج مراحل قانونی مطالبه مهریه طی شود. در نهایت با ابلاغ مطالبه مهریه زوج دیگر امکان انتقال اموال را نخواهد داشت.

انتقال دارای برای عدم پرداخت مهریه می تواند قبل از ارائه دادخواست مهریه یا پس از آن باشد. در صورتی که پس از ارائه دادخواست زوج اقدام به انتقال اموال نماید زوجه باید دادخواست ابطال معامله را به دادگاه ارائه دهد. دادگاه با بررسی مدارک و مستندات معامله را باطل اعلام می کند و اموال را توقیف خواهد کرد.

زن باید در دادخواست خود صوری بودن معامله را اثبات نماید. چنانچه زوج قبل از دریافت ابلاغیه دادگاه مبنی بر مطالبه مهریه اموال خود را منتقل کند اثبات صوری بودن معامله دشوار خواهد بود.

چگونه می توان صوری بودن معامله را اثبات کرد؟

انتقال اموال برای فرار از مهریه ممکن است به روش های مختلفی انجام شود. انجام معامله صوری یکی از این روش هاست. زن در صورتی که از معامله اموال مطلع شود باید ضمن دادخواست ابطال بیع، صوری بودن آن را اثبات کند.

اقرار یکی از دلایل محکم برای اثبات چنین امری است. اگر شاهدی نسبت به صوری بودن معامله آگاه باشد می تواند برای اثبات صوری بودن معامله در محکمه حاضر شود. فروش اموال به خویشان و نزدیکان از دیگر مواردی است که مشخص می کند معامله صوری است. دریافت نکردن ثمن‌ یا گرفتن مقدار ناچیز وجه نشان می دهد که معامله صوری بوده است.

در برخی موارد پرونده به کارشناس ارجاع داده می شود. در کارشناسی خط مشخص خواهد شد که در تنظیم سند و نگارش تاریخ آن تخلف صورت گرفته است. مغایرت تاریخ سند با زمان انجام معامله از جمله مواردی است که نشان می دهد مرد اقدام به انتقال دارایی برای فرار از  پرداخت مهریه کرده است.

ابطال قرارداد صوری

آیا انتقال اموال برای فرار از مهریه جرم است؟

بر اساس ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی معامله صوری برای گریز از پرداخت مهریه جرم می باشد. این قانون بیان می کند:

انتقال مال به دیگری به هر نحو به‌ وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به یا هر دو مجازات می‌شود.

چنانچه مدیون برای فرار از دین اموال خود را انتقال دهد مرتکب جرم شده و به حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم می شود.

در صورتی که شخص انتقال گیرنده از موضوع انتقال اموال برای فرار از مهریه مطلع باشد شریک جرم محسوب می شود. همچنین در صورت تلف یا وارد شدن خسارت به مورد معامله مسئول می باشد.

مدارک انتقال اموال برای فرار از دین چگونه مورد ارزیابی قرار می گیرد؟

همانطور که گفته شد زوج با انتقال اموال برای فرار از مهریه اموال را از دسترس زوجه خارج می کند. در یک فرض ممکن است مرد ثابت کند که فروش مال واقعی بوده و معامله صوری نیست. به این ترتیب دادگاه موضوع را بررسی خواهد کرد.

مرد پس از انتقال دارایی برای عدم پرداخت مهریه ادعا می کند که برای پرداخت مهریه معسر است. در این صورت دادگاه از وی می خواهد که مدارک و مستندات کافی جهت صوری نبودن معامله ارائه نماید. مرد با ارائه فیش های واریزی نشان می دهد که معامله واقعی بوده است. پس از آن باید ثابت کند که وجه به دست آمده صرف چه امری شده است. ممکن است مرد ادعا کند که بدهی خود را پرداخت کرده است. در این صورت باید اسناد بدهکاری خود را ارائه نماید.

باید توجه کرد که تمام موارد گفته شده مربوط به زمانی است که مرد ابلاغیه مطالبه مهریه را دریافت نکرده باشد. چنانچه زوج پس از ابلاغ مطالبه مهریه اقدام به انتقال دارایی کرده باشد معامله باطل است. زیرا طلب زن با توجه به اجرائیه دادگاه بر سایر دیون مقدم خواهد بود. برای پیگیری پرونده مطالبه مهریه می توان به وکیل مهریه مراجعه کرد. وکیل با ارائه راهکارهای حقوقی در سریع ترین زمان زن را به طلب خود می رساند.