5/5 - (1 امتیاز)

تصرف عدوانی پارکینگ، به تصرف غیرقانونی و بدون گرفتن اجازه برای استفاده از پارکینگ گفته می شود. شکایت از تصرف عدوانی پارکینگ، به طور حقوقی و کیفری امکان پذیر می باشد. شکایت کیفری تصرف عدوانی پارکینگ، باید حتما توسط مالک و با همراه داشتن سند مالکیت انجام شود.

برای تنظیم شکواییه، بعد از تکمیل نمونه فرم شکایت تصرف عدوانی، با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی شکایت خود را ثبت نمایید تا به شکایت شما رسیدگی شود. در این مطلب درباره شکایت از تصرف عدوانی پارکینگ و استفاده بدون اجازه از زبان بهترین وکیل تهران صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

تصرف عدوانی و بدون اجازه پارکینگ به چه صورتی است؟

آپارتمان نشینی باعث به وجود آمدن مشکلات جدیدی در جامعه شده است. یکی از مشکلاتی که ممکن است در بین ساکنان یک آپارتمان به وجود آید، مبحث پارکینگ می باشد. موضوع تصرف عدوانی پارکینگ معمولا در آپارتمان هایی پیش می آید که دارای پارکینگ اختصاصی هستند و ارتباطی به پارکینگ مشاعی ندارد. برای دانستن قسمت های مشاع یک ساختمان به صفحه مشاعات ساختمان مسکونی مراجعه نمایید.

امروزه با گسترش زندگی شهرنشینی، زمین های خالی و خانه های قدیمی جای خود را به برج های بلند داده اند. با تسریع این روند، آشنایی افراد جامعه با مقررات زندگی آپارتمان نشینی امری اجتناب ناپذیر می باشد. در واقع، در برخی از موارد نداشتن اطلاعات کافی از مقررات و تبصره های قانونی، تبعات جبران ناپذیری از لحاظ حقوقی و کیفری برای افراد ایجاد می کند.

شکایت از تصرف عدوانی پارکینگ

از جمله مواردی که ممکن است در زندگی آپارتمان نشینی برای ساکنین پیش آید، به وجود آمدن اختلاف میان ساکنین آپارتمان درباره استفاده از پارکینگ ساختمان می باشد. یکی از مشکلات شایع در آپارتمان ها تصرف عدوانی پارکینگ است.

قوانین مربوط به استفاده از پارکینگ

در زیر قوانین مربوط به استفاده از پارکینگ آورده شده است:

۱ . معمولا مالکیت پارکینگ در یک آپارتمان مربوط به واحد های آن می باشد. به طوری که اگر هر واحد از آپارتمان پارکینگ اختصاصی خود را داشته باشد، با فروش یا انتقال آن واحد از آپارتمان، مالکیت پارکینگ آن واحد نیز به خریدار جدید انتقال داده خواهد شد. سوالی که ممکن است در اینجا مطرح شود، این است که از کجا باید دانست پارکینگ مربوط به هر واحد از آپارتمان کدام است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، اگر واحدهای آپارتمان سند مالکیت داشته باشند، پارکینگ مربوط به هر واحد در سند مالکیت قید شده است. اما، در صورتی که آپارتمان سند مالکیت نداشته باشد، برای دانستن این موضوع که کدام پارکینگ مربوط به کدام واحد آپارتمان است، باید سراغ صورت مجلس تفکیکی ساختمان مربوطه بروید.

۲. قرار دادن وسیله نقلیه یا هر چیز دیگری در پارکینگی که متعلق به یک واحد دیگر است، ممنوع می باشد. به طوری که اگر شخصی بدون گرفتن اجازه از مالک پارکینگ، وسیله نقلیه یا شئ دیگری را در پارکینگ وی قرار دهد، مشمول مجازات های حقوقی و کیفری که در قانون برای این جرم در نظر گرفته شده است، خواهد شد. معمولاً در صورت تقاضای دیگر ساکنین یک مجتمع برای پارکینگ شخص دیگر، مالک می تواند به صورت اجاره پارکینگ شخصی خود اقدام نمایید.

بنابراین، در صورتی که شخصی بدون کسب اجازه از مالک پارکینگ، خودروی خود را در پارکینگ یک واحد دیگر پارک نماید، مالک پارکینگ می تواند، علیه متصرف پارکینگ طرح شکایت نماید و وی را مجبور به رفع تصرف کند. همچنین، مالک پارکینگ می تواند اجرت المثل مدت زمان تصرف پارکینگ را نیز از فرد متصرف مطالبه نماید.

شکایت از تصرف عدوانی و بدون اجازه پارکینگ

برای شکایت از تصرف عدوانی پارکینگ می توانید، از طریق یکی از راه های زیر اقدام نمایید:

  • شکایت حقوقی
  • شکایت کیفری

شکایت کیفری از جرم تصرف عدوانی پارکینگ

راهکار کیفری جرم تصرف عدوانی پارکینگ به این صورت است که مالک پارکینگ باید به دادسرای عمومی و انقلاب مراجعه نماید و فرد متصرف پارکینگ را تحت تعقیب کیفری و مجازات های مربوط به آن‌ قرار دهد. برای این کار لازم است، مالک پارکینگ با تنظیم شکوائیه و با در دست داشتن مدارک لازم از جمله دلایل مربوط به تصرف عدوانی پارکینگ و دلایل و مدارک مربوط به مالکیت پارکینگ به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید و شکوائیه خود را ثبت نماید تا به دادسرا ارجاع داده شود.

مجازات تصرف عدوانی پارکینگ در ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی آورده شده است. بر اساس این ماده: ” هر کس … اقدام به هر گونه … تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق …. نماید، به مجازات یک ماه تا یک سال حبس، محکوم می‌ شود. دادگاه، موظف است، حسب مورد، رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید. ” . بنابراین، بر اساس ماده ۶۹۰، مجازات های کیفری که برای جرم تصرف عدوانی پارکینگ در نظر گرفته شده است، به صورت زیر می باشد:

  • مجازات زندان به مدت یک ماه تا یک سال
  • رفع تصرف عدوانی پارکینگ
  • اعاده وضع پارکینگ به حالت سابق

توجه داشته باشید، برای مطرح کردن شکایت کیفری درباره تصرف عدوانی پارکینگ،‌‌ فرد شاکی حتما باید مالک ملک تصرف شده باشد. به طوری که اگر شاکی پرونده سند مالکیت پارکینگ را نداشته باشد، شکایت کیفری وی راه به جایی نمی برد. همچنین، اگر شرایط قانونی لازم برای پذیرش شکایت کیفری وجود داشته باشد، مرجع رسیدگی کننده به پرونده کیفری مجازات تصرف عدوانی پارکینگ را برای فرد متصرف پارکینگ تعیین خواهد کرد و وی را مجبور به رفع تصرف و برگرداندن پارکینگ به حالت قبل خواهد نمود.

شکایت حقوقی از جرم تصرف عدوانی

راهکار بعدی برای شکایت از جرم تصرف عدوانی پارکینگ، دادن دادخواست حقوقی به مراجع قانونی می باشد. در واقع، مالک پارکینگ با دادن دادخواست حقوقی می تواند، درخواست استیفای حقوق قانونی خود را داشته باشد. برای این کار مالک پارکینگ می تواند، بر اساس مورد اقدام به مطرح کردن دو دعوی زیر نماید:

۱. اگر فرد شاکی سند مالکیت پارکینگ تصرف شده را داشته باشد، می تواند دعوی خلع ید را در مرجع صالح مطرح نماید.

۲. در صورتی که فرد شاکی سند مالکیت پارکینگ را نداشته باشد، می تواند دعوی رفع تصرف عدوانی حقوقی را در مراجع صالح مطرح نماید.

توجه داشته باشید، دعوی رفع تصرف عدوانی حقوقی در مواردی که فرد شاکی سند مالکیت پارکینگ را داشته باشد نیز، امکان پذیر می باشد. همچنین، در کلیه موارد گفته شده، مطالبه اجرت المثل مدت زمان تصرف پارکینگ نیز برای مالک پارکینگ امکان پذیر خواهد بود.