5/5 - (1 امتیاز)

حضور وکیل شهرداری در پرونده هایی که علیه این نهاد مطرح می شود ضروری است. شهرداری به عنوان یک ارگان دولتی از قدرت زیادی برخوردار است. بسیاری از امور شهری به این نهاد سپرده شده و افراد در اکثر مواقع برای اخذ مجوز و پیگیری امور مربوط به ساخت و ساز ناچار هستند که به شهرداری مراجعه کنند.

وکیل شهرداری با بررسی دقیق پرونده موکل خود را راهنمایی می کند تا با صرف کمترین هزینه و در اسرع وقت به خواسته خود برسد. دعاوی که در شهرداری مطرح می شود نیاز به پیگیری مستمر دارد. وکیل کارکشته به دلیل آشنایی که به روند رسیدگی دارد زودتر می تواند پرونده را به سرانجام برساند.

وکیل شهرداری در چه زمینه هایی فعالیت می کند؟

وکیل شهرداری نقش مهمی در هنگام تشکیل پرونده علیه شهرداری خواهد داشت. وکیل با نگارش دادخواست مستند و قوی کمک می کند که پرونده مورد پذیرش قرار گیرد. وکیل خواسته موکل را به طور دقیق بیان می کند و با قدرت کلام خود تلاش می کند که اعضا کمیسیون های مربوطه را اقناع نماید.

وکیل شهرداری دعاوی مختلفی را مطرح کرده و پرونده را پیگیری می کند. دعاوی همچون دریافت مجوز ساخت و ساز، گواهی پایان کار، دریافت مطالبات پیمانکاران، وصول خسارات ناشی از عملکرد ماموران شهرداری، دریافت سند مالکیت املاک تجاری و مسکونی و… از مهمترین دعاوی است که وکیل با تجربه آن را مطرح خواهد کرد.

در برخی موارد رای کمیسیون های اولیه علیه موکل صادر می شود. اما وکیل شهرداری با توجه به مرحله تجدید نظر از این فرصت به نفع موکل خود استفاده خواهد کرد.

وکیل شهرداری

اعتراض به آرای صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰، کمیسیون ماده ۷۷، رای کمیسیون باغات، اعتراض به تصرف و تملک غیرقانونی اراضی شهری و غیر شهری، اعتراض به تصمیمات شورای مالی شهرسازی و شورای اسلامی شهر از جمله اقداماتی است که وکیل دعاوی شهرداری انجام خواهد داد.

ویژگی وکیل شهرداری چیست؟

دعاوی که علیه شهرداری مطرح می شود در ارتباط با قانون شهرداری و تصمیمات کمیسیون های تخصصی است. وکیل شهرداری باید بر قانون شهرداری و تبصره های آن تسلط کافی داشته باشد. اطلاع از نظریه های حقوقی و مباحث علمی حقوق عمومی به وکیل کمک می کند که دفاعیات قوی خود را ارائه نماید.

سخت کوشی از ویژگی های مهم وکیل شهرداری است. روند رسیدگی به پرونده های شهرداری زمانبر بوده و نیازمند سعه صدر می باشد. وکیل با روحیه خستگی ناپذیر پرونده را پیگیری می کند و گزارش عملکرد خود را به اطلاع موکل می رساند.

به طور معمول بیشتر دعاوی شهرداری به خصوص در مرحله تجدید نظر به صورت غیرحضوری برگزار می شود. طرفین پرونده با ارسال لایحه دفاعیه می توانند اظهارات، مدارک و مستندات خود را به اطلاع مرجع رسیدگی کننده برسانند. وکیل مجرب با تنظیم لایحه دفاعیه مستند و مستدل از موکل خود دفاع می کند. وکیل به طور مستمر با موکل در ارتباط است و او را در جریان رسیدگی به پرونده قرار می دهد.

تعاملات گسترده وکیل با نهادها و ارگان های مختلف موجب می شود که پرونده در مدت کوتاه تری به نتیجه برسد. وکیل شهرداری چم و خم مسیر دادرسی را به خوبی می شناسد بنابراین بدون اتلاف وقت و انجام کارهای موازی و بیهوده امور حقوقی ضروری را انجام خواهد داد.

حفظ اسرار موکل و امانت داری از دیگر ویژگی های وکیل پایه یک دادگستری است. وکیل اسناد و مدارک موکل را با حسن نیت تحویل گرفته و به نفع موکل استفاده می کند. موکل در گفتگو با وکیل ملکی می تواند مشکلات خود را به طور آشکار شرح دهد و راهنمایی تخصصی دریافت کند.

کمیسیون های تخصصی شهرداری

همانطور که گفته شد اختیارات شهرداری ها بسیار گسترده می باشد. شهرداری درباره زمین های شهری و غیرشهری، ارائه مجوز ساخت و ساز درون شهرها و بیرون از آن، نظارت بر زیباسازی شهر، رعایت اصول فنی و مهندسی، امور مالیاتی و …. تصمیم گیری می کند.

در این باره کمیسیون های گوناگونی همچون کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها، کمیسیون ماده ۹۹ ، کمیسیون ماده ۷۷، کمیسیون ماده ۵۵ ، کمیسیون ماده ۳۸ ، کمیسیون ماده ۵، کمیسیون مربوط به تبصره ۲ بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، ماده ۹ قانون زمین شهری، ماده ۳۱ حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، ماده ۷ قانون گسترش فضای سبز شهرها و… تشکیل شده است.

این کمیسیون ها دعاوی مربوطه را مورد بررسی قرار داده و حکم مقتضی را صادر می نمایند. وکیل شهرداری تلاش می کند با تهیه لایحه دفاعیه قوی از حقوق موکل خود دفاع نماید. توصیه می شود که افراد قبل از مطرح کردن دعاوی شهرداری با وکیل با تجربه گفتگو کنند. وکیل ایشان را راهنمایی می کند که از کدام مسیر وارد شوند تا زودتر به نتیجه برسند.

کمیسیون های تخصصی شهرداری

نحوه اعتراض به رای کمیسیون شهرداری

یکی از اقدامات مهم وکیل شهرداری اعتراض به آرایی است که توسط کمیسیون های تخصصی شهرداری صادر می شوند. بر اساس قانون آرای کمیسیون هایی مانند کمیسیون ماده ۱۰۰ جزو آرای قطعی است و اعتراض به این آرا تنها از طریق دیوان عدالت اداری امکان پذیر است.

دیوان عدالت اداری مرجع تظلم خواهی مردم علیه نهادهای عمومی است. بنابراین امکان اعتراض در این نهاد فقط از طرف مردم پذیرفته می شود. شهرداری نمی تواند از طریق ثبت اعتراض در دیوان عدالت اداری نسبت به آرا کمیسیون های تخصصی تجدید نظر خواهی نماید.

مهلتی که برای ثبت دادخواست اعتراض در دیوان عدالت اداری در نظر گرفته شده است سه ماه است. وکیل شهرداری با ارسال دادخواست اعتراض موکل خود را به ثبت می رساند. رسیدگی در این مرجع به صورت غیر حضوری و از طریق ارسال لایحه است. ذینفع باید ظرف ده روز لایحه دفاعیه را به دیوان ارسال کند.

رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت شکلی است. به این معنی که محتوای حکم را در نظر نخواهد گرفت بلکه بررسی می کند که آیا حکم صادره از نظر شکلی از قوانین و مقررات پیروی کرده است یا خیر.

بنابراین با کمک وکیل شهرداری می توان همچنان امیدوار بود که رای کمیسیون های تخصصی شهرداری تمام کننده نیست و می توان با راهنمایی بهترین و باتجربه ترین وکیل پرونده را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری خواهد کرد.