5/5 - (1 امتیاز)

ترک زندگی توسط مرد یکی از رفتارهایی است که عدم بلوغ فکری شخص را نشان می دهد. هر یک از زوجین در برابر یکدیگر حقوق و تکالیفی دارند. نقش مرد در منابع فقهی و قانونی در خانواده بسیار مهم دانسته شده است. شخصی که قصد تشکیل زندگی مشترک دارد باید خود را برای قبول چنین مسئولیتی محک بزند.

ترک زندگی توسط شوهر از بدترین واکنش هایی است که یک شخص می تواند نسبت به ناملایمات زندگی از خود نشان دهد. وجود هر نوع مشکلی باید از طریق گفتگو و تعامل میان زوجین حل و فصل شود.

در صورتی که شخصی در تنگنا قرار گیرد و گفتگو و مشاوره نتواند مشکل را برطرف کند ترک زندگی توسط مرد جایز نمی باشد. بلکه شخص باید از طریق قانونی اقدام کرده و با پیگیری پرونده طلاق تکلیف روابط خود را روشن سازد.

حق و حقوق زن بعد از ترک زندگی توسط مرد

ترک زندگی توسط مرد ضمانت اجراهای مختلفی به دنبال خواهد داشت. وصول مطالبات مالی زن مانند نفقه، مهریه، اجرت المثل و در نهایت اجبار به طلاق، ممنوع الخروج کردن مرد و بازداشت وی از جمله اقدامات قانونی است. چنانچه زن از وکیل خبره برای پیگیری پرونده خود کمک بگیرد می تواند امیدوار باشد به تمام حق و حقوق قانونی خود برسد. توصیه می‌شود از وکیل خانم در این زمینه استفاده نمایید.

یکی از پیامدهای اصلی ترک زندگی توسط مرد فلج شدن نظام اقتصادی خانواده است. همانطور که گفته شد نقش مرد به عنوان رکن اقتصادی بسیار پر رنگ می باشد. شرع و قانون مرد را ملزم می کند که مخارج زندگی زن را تامین نماید. مردی که خانواده را رها می کند از نظر اقتصادی ایشان را در مضیقه قرار می دهد.

ترک منزل توسط مرد و طلاق

ضمانت اجرایی که قانونگذار برای غیبت طولانی مدت مرد و عدم پرداخت نفقه در نظر گرفته است طلاق است. در ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی آمده است:

در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می‌ تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق می نماید ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

مطالبه نفقه بعد از غیبت مرد

بنابراین پس از ترک زندگی توسط مرد اولین اقدام زن مطالبه نفقه می باشد. زن با کمک وکیل طلاق به دادگاه مراجعه کرده و با ارائه دلایل محکم عدم دریافت نفقه را به اثبات می رساند.

گزارش کلانتری مبنی بر غیبت طولانی مدت مرد، شهادت شهود، گفتگو با مطلعین می تواند این امر را آشکار سازد. پس از آن دادگاه مرد را ملزم به پرداخت نفقه می کند. در صورتی که از چنین امری خودداری نماید. زن می تواند تقاضا طلاق داشته باشد.

پیگیری پرونده طلاق به دلیل ترک زندگی توسط مرد در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد شد. وکیل با جمع آوری مدارک و مستندات قوی این موضوع را به اثبات می رساند و حکم طلاق را دریافت خواهد کرد.

وظایف زوجین از دیدگاه قانون

بر اساس قانون هر یک از زوجین در برابر یکدیگر از حقوق و تکالیفی برخوردار هستند. ترک زندگی توسط مرد نقض آشکار وظایف وی می باشد. بر اساس قانون هرگاه مرد بیشتر از شش ماه زندگی مشترک را ترک کند زن می تواند تقاضا طلاق داشته باشد.

ترک زندگی توسط مرد تنها به اقتصاد خانواده ضربه نمی زند بلکه جنبه های عاطفی را هم در بر میگیرد. در صورتی که فرزندانی مشترکی وجود داشته باشند آسیب های بیشتری را متحمل می شوند.

ماده ۱۱۰۲ بیان می کند که در عقد دائم در صورت تمکین زن، مرد موظف به پرداخت نفقه است. زن وظیفه دارد با همسر خود به خوبی رفتار کرده و از وی تمکین نماید. از طرفی مرد در برابر همسر خود وظایفی خواهد داشت.

بر اساس ماده ۱۱۱۴ مرد موظف می باشد که محلی برای سکونت مشترک خود و زوجه مهیا نماید. ترک زندگی توسط شوهر نشان دهنده نادیده گرفتن زندگی مشترک و وظایف زناشویی ایشان می باشد.

به طور معمول پس از ترک زندگی توسط مرد، زن نیز به خانه پدر خود مراجعه می کند و بنیان خانواده از هم می پاشد. زن در دفاعیات خود می تواند علاوه بر عدم پرداخت نفقه، به مهیا نبودن محل سکونت مشترک نیز اشاره کند.

دلایل ترک زندگی توسط مرد

دلایل ترک زندگی توسط مرد بسیار است. ازدواج مجدد مرد یکی از این دلایل می باشد. باید توجه داشت مرد در صورتی می تواند دست به ازدواج دوم بزند که رضایت همسر اول خود را جلب نماید. چنین مردی تعهد می دهد که از نظر اقتصادی و عاطفی میان دو همسر خود عدالت را رعایت کند.

اما مرد با ترک زندگی مشترک این تعهد را نقض خواهد کرد. زن می تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات سوء معاشرت مرد تقاضا طلاق داشته باشد. دریافت مهریه و نفقه در چنین مواردی حق مسلم زن خواهد بود. دادخواست طلاق از طرف زن به هیچ وجه نمی تواند مانع از دریافت مطالبات مالی زن باشد.

حالت دیگری که جزو دلایل ترک زندگی توسط مرد در نظر گرفته شده است. مجهول المکان بودن مرد است. در صورتی که زن از همسر خود اطلاع نداشته باشد می تواند برای الزام پرداخت به نفقه و دریافت مهریه اقدام کند. در بیشتر مواقع چنین دادخواستی به نتیجه نمی رسد و زن ناگزیر است که برای طلاق اقدام نماید.

طلاق غیابی

حق طلاق زن در صورت غایب بودن مرد یا طلاق غیابی

در صورت ترک زندگی توسط مرد به مدت طولانی زن می تواند با استناد به مواد قانونی مختلف تقاضا طلاق داشته باشد. در اختلافات خانوادگی ملاحظه می شود که مرد علاوه بر ترک زندگی مشترک همسر خود را تهدید می کند که تا زمان مرگ وی را طلاق نخواهد داد و موجب آزار روحی زوجه می شود. باید گفت بر اساس قانون چنین تهدید هایی بی اثر است. زن می تواند با کمک وکیل خانواده حکم طلاق خود را دریافت نماید.

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی بیان می کند در صورتی که زندگی زناشویی موجب عسر و حرج زن شود می تواند از دادگاه تقاضا طلاق داشته باشد. دادگاه با بررسی موضوع حکم طلاق را صادر می کند. چنانچه مرد برای امضا حکم طلاق حاضر نشود نماینده دادگاه حکم طلاق را امضا می کند.

یکی از بند های ماده ۱۱۳۰ درباره ترک زندگی توسط شوهر است که بیان می دارد:

ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

بنابراین پس از ترک زندگی توسط مرد وکیل طلاق با جمع آوری مدارک محکمه پسند حکم طلاق زن را دریافت خواهد کرد.