: امتیاز مقاله

دریافت خدمات مشاوره حقوقی مهریه چه مزایایی دارد؟ مهریه چیست؟ انحلال نکاح چه تاثیری در مهریه دارد؟ نحوه مطالبه مهریه از طریق اجرائیه ثبت به چه صورت است؟ آیا امکان دریافت مهریه از طریق دادگاه وجود دارد؟ همه روزه بسیاری از افراد برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مهریه و موارد مربوط به آن سوالات فوق را در مرورگرها جستجو می کنند. چرا که دعاوی مربوط به مهریه در سیستم حقوقی ایران بسیار رایج است. به قدری که می توان ادعا کرد که هر فردی در طول زندگی خویش خواه یا ناخواه برای یکبار هم که شده نیازمند به داشتن اطلاعات در اینباره می باشد.

چون مهریه و ازدواج از قدیم الایام تا به امروز، لازم و ملزوم یکدیگر بوده اند. به همین جهت تصمیم گرفته ایم در یکی دیگر از مجموعه مقالات گروه وکلای پاسارگاد به این موضوع بپردازیم. به این امید که گره ای از مشکلات شما عزیزان باز کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

مشاوره حقوقی و قانونی مطالبه مهریه

در گام اول هنگام دریافت خدمات مشاوره حقوقی مهریه شما بایستی با تعریف آن آشنایی پیدا کنید. با وقوع عقد نکاح هر کدام از طرفین این عقد صاحب برخی حقوق و تکالیف مالی و غیر مالی می شوند. در همین راستا مهریه در گروه حقوق مالی زوجه در عقد نکاح جای می گیرد.

مستند این نکته ماده هزار و هشتاد و دو قانون مدنی می باشد. در این ماده بیان شده که به مجرد وقوع عقد، زوجه صاحب و مالک مهریه خواهد شد و هیچ کسی نمی تواند مانعی در وصول به این حق ایجاد نماید. این حق حتی با وجود خیانت هم ساقط نمی‌شود و مرد با امضای عقدنامه ملزم به پرداخت آن می باشد.

مشاوره حقوقی مهریه

انواع مهریه و تفاوت مهر المسمی و مهر المثل در چیست؟

یکی از سوالات پرتکرار متقاضیان در حین مشاوره حقوقی مهریه در مورد انواع مهریه می باشد. اولین مورد در این دسته بندی مهر المسمی است. مهر المسمی را می توان مهریه تعیین شده و توافق شده میان زن و مرد در هنگام عقد نکاح دانست. به عبارتی دیگر با تعیین مهرالمسمی در حین عقد، زوج مکلف می شود که همان مقدار تعیین شده را در هر زمان در صورت مطالبه زوجه به او بپردازد.

مهم ترین ویژگی مهرالمسمی این است که قابلیت نقل و انتقال و تملک داشته و همچنین قابل تسلیم در هر مکان و زمان باشد. برای مثال زن نمی تواند شیئی که در رودخانه گم شده است و امکان دسترسی به آن نیست را به عنوان مهریه تعیین نماید.

دومین مورد در دسته بندی انواع مهریه، مهرالمثل نام دارد. در صورتی که در حین عقد زوجین توافقی مبنی بر تعیین مهریه نکرده باشند و یا توافقی مبنی بر عدم دریافت مهریه وجود داشته باشد و نزدیکی انجام شود، زن مستحق مهرالمثل خواهد شد. برای مشخص کردن آن نیاز است تا کارشناس دادگاه با در نظر گرفتن مواردی مانند جایگاه اجتماعی، تحصیلات، شرایط خانوادگی و… میزان مهرالمثل را مشخص نماید.

مورد بعدی از انواع مهریه، مهرالمتعه می باشد. چنانچه هنگام عقد نکاح زن و مرد توافقی مبنی بر مشخص نمودن مهریه نکنند و زوج تصمیم بگیرد قبل از نزدیکی همسر خود را طلاق دهد، زوجه مستحق دریافت مهرالمتعه خواهد شد. توجه داشته باشید که میزان آن برخلاف مهرالمثل، نسبت به شرایط اقتصادی زوج تعیین می شود.

نحوه مطالبه مهریه از طریق اجرائیه ثبت

ضروری است که زوجه برای مطالبه مهریه از طریق اجرائیه ثبت ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کند. در قدم بعدی او بایستی به دفترخانه محل وقوع عقد برای صدور برگه اجرائیه رجوع نماید. توجه داشته باشید که در این مرحله ارائه مدارک شناسایی و سند ازدواج و رونوشت آن به سردفتر الزامی است.

پس از صدور برگه اجرائیه مدارک به اداره ثبت ارسال خواهد شد و اموال مرد که توسط زوجه معرفی گردیده، توقیف می شود. سپس این موضوع به زوج ابلاغ می گردد. وی ده روز زمان دارد تا مبلغ مهریه را پرداخت کند؛ وگرنه اموال توقیف شده توسط کارشناسی قیمت گذاری خواهد شد و به فروش می رسد. با توجه به پیچیدگی مراحل ذکر شده معقولانه ترین روش این است که قبل از هر اقدامی از خدمات مشاوره حقوقی مهریه در گروه وکلای پاسارگاد بهره مند شوید. چرا که با این اقدام می توانید گامی مطمئن در مسیر احقاق حق خود بردارید.

مطالبه مهریه از دادگاه و اداره ثبت اسناد

نحوه مطالبه مهریه از طریق دادگاه

جهت مطالبه مهریه از طریق دادگاه بهتر است از طریق دریافت خدمات مشاوره حقوقی مهریه اقدام کنید. چرا که در این روش آشنایی با آیین دادرسی مدنی و تشریفات مربوط به آن می تواند نقش تعیین کننده ای در پیروزی شما در دادگاه داشته باشد. در ابتدا باید دادخواستی مربوط به مطالبه مهریه مطرح شود. در صورتی که دادخواست مطابق با اصول مربوطه تنظیم شده باشد، وقت دادرسی تعیین خواهد شد.

سپس با توجه به شرایط پرونده قاضی اقدام به صدور رای نهایی خواهد کرد. اگر می خواهید اطلاعات بیشتر و دقیق تری در مورد مطالبه مهریه از طریق دادگاه بدست بیاورید، بهتر است با شماره گیری شماره ۲۶۷۶۱۷۵۰-۰۲۱ با وکلای متخصص گروه وکلای پاسارگاد مشورت کنید.

سوال  و مشاوره حقوقی با بهترین وکیل مهریه و توقیف اموال

در صورتی که زن و مرد در حین عقد نکاح مهریه را تعیین نکنند و قبل از نزدیکی، عقد نکاح بنا به هر دلیلی فسخ شود، آیا زن مهریه می گیرد؟ اصولا در این شرایط به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت. مگر اینکه دلیل فسخ عنن یا همان ناتوانی جنسی مرد باشد.

در صورتی که بعد از عقد نکاح زوج فوت کند، آیا زن مستحق دریافت مهریه است یا خیر؟ در این شرایط اگر میان زن و مرد نزدیکی صورت گرفته و مهریه نیز تعیین شده باشد، زن تمام مهرالمسمی را دریافت خواهد کرد. ولی اگر مهریه تعیین نشده باشد و پیش از نزدیکی زوج فوت کند، به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت.

اگر هنگام توقیف اموال برای مطالبه مهریه از طریق اجرائیه ثبتی، زن هیچ دسترسی و اطلاعاتی در مورد اموال همسر خود نداشته باشد، باید چه اقدامی انجام دهد؟ در چنین شرایطی او باید اقدام به توقیف سه گانه کند. یعنی از طریق اداره ثبت، بانک مرکزی و اداره راهور اقدام به توقیف نماید.

آیا زوجه می تواند تمامی اموال زوج را توقیف نماید؟ خیر؛ زوجه نمی تواند اموالی که شرایط مستثنیات مهریه را دارند، توقیف بکند. برای نمونه منزلی که در شان و منزلت مرد است و او در آن خانه زندگی می کند را نمی توان توقیف کرد.