5/5 - (5 امتیاز)

آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های اخیر به خوبی حاکی از این موضوع می باشد که بسیاری از پرونده هایی که در دادگاه ها مطرح می شوند با موضوع طلاق به دلیل خیانت مورد بررسی قرار می گیرند. خیانت یکی از آسیب زا ترین مسائلی می باشد که امروزه بسیاری از خانواده ها را تحت تاثیر قرار داده است.

مسئله طلاق به دلیل خیانت همانند بسیاری از پرونده های حقوقی دیگر دارای شرایط  و مراحل خاصی می باشد که تمامی زوجین و متقاضیان طلاق باید از آنها آگاهی داشته باشند تا بتوانند برای احقاق حقوق خود اقدام کنند. از آنجایی که پرونده های طلاق به این دلیل دارای پیچیدگی های خاصی می باشند، بهتر است افراد از همان ابتدا با کمک یک وکیل خبره و متخصص برای ارائه ادله اثبات و مدارک اقدامات لازم را انجام دهند.

 در صورتی که متقاضیان نتوانند خیانت همسر خود را در دادگاه اثبات کنند با مشکلات قانونی اساسی روبرو می گردند و خوانده پرونده نیز می تواند برای دعوای افترا علیه خواهان پرونده به محاکم قضایی مراجعه کند. بنابراین بهترین راه برای تسریع روند طلاق به دلیل خیانت، استفاده از وکیل طلاق است.

همانطور که اشاره کردیم، مهم ترین لازمه ی پرونده های طلاق به دلیل خیانت، داشتن آگاهی و اطلاعات کافی است. کسانی که بر تمامی جوانب حقوقی این موضوع تسلط داشته باشند، می توانند از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند.

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲ – ۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

طلاق به دلیل خیانت مرد

همانطور که میدانید، طلاق یکی از حقوقی است که در حالت عادی بر عهده مرد گذاشته شده است (طلاق از سمت مرد یا زوج) و این در حالی است که تمام حقوق مالی زوجه را بپردازد. اما حقیقت آن است که در برخی از مواقع که قانون آنها را پیش بینی کرده است، زن نیز می تواند برای طلاق از مرد اقدام کند. اکنون ممکن است این سوال در ذهن بسیاری از افراد پی آید که طلاق به دلیل خیانت مرد از جانب زن امکان پذیر می باشد یا خیر؟

در حالت کلی باید شما این موضوع را بدانید که مرد می تواند با اجازه و رضایت همسر اول خود برای ازدواج مجدد اقدام کند و یا اجازه نامه ازدواج دوم را از جانب دادگاه اخذ کند، در چنین شرایطی دیگر نمی توان ادعا داشت که مرد به همسر اول خود خیانت کرده است، اما در مواردی که آقایان دارای رابطه ی نامشروع و غیر اخلاقی با زنی غیر از همسر خود باشند، می توان ادعا کرد که این مرد مرتکب عمل خیانت شده است.

طلاق به دلیل خیانت

بر اساس قانون کشور ما، اگر مردی دارای رابطه نامشروع با زن نامحرمی باشد، در واقع مرتکب جرم شده است و چنین عملی دارای مجازات است. با وجود آنکه چنین عملی  جرم شناخته میشود اما حقیقتا زن نمیتواند تنها با ادعای خیانت همسرش به او برای طلاق اقدام کند، مگر آنکه دارای مدارک و دلایل کافی باشد و با استناد به مدارک معتبر به دادگاه مراجعه کند.

در چنین مواردی معمولا حتی اگر زن نتواند خیانت مرد را ثابت کند، این امکان برای او وجود دارد که از طریق به اجرا گذاشتن مهریه اش مرد را مجبور به طلاق توافقی کند. این راه حل یکی از بهترین روش هایی است که معمولا وکلای خبره و متخصص آن را پیشنهاد می دهند.

طلاق با اثبات خیانت زن

یکی دیگر از پرونده هایی که زوجین را درگیر کرده است، طلاق به دلیل خیانت زن می باشد. امروزه عوامل متعددی باعث شده اند تا بانوان نیز تحت شرایطی خاص اقدام به خیانت به همسر خود کنند. همانطور که خیانت مرد به زن دارای مجازات می باشد، قانون مجازات کشور ما برای بانوانی که اقدام به خیانت می کنند هم مجازات در نظر گرفته است. بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

در چنین مواردی بر اساس حکم قانون کشور ما، مرد این حق قانونی را دارد که تقاضای طلاق به دلیل خیانت همسرش را بدهد اما باید به این موضوع نیز دقت داشته باشید که برای اثبات خیانت زن باید مدارک و دلایل قابل استنادی وجود داشته باشد.

شرایط طلاق به دلیل خیانت

  • رابطه نامشروع با نامحرم توسط یکی از زوجین
  • وجود دلایل و مدارک قابل استناد برای اثبات رابطه نامشروع
  • آسیب جدی به روابط زناشویی و خانوادگی

مراحل طلاق به دلیل خیانت

  • ارائه دادخواست مبنی بر طلاق به دلیل خیانت توسط خواهان پرونده
  • ارائه دلایل و مدارک کافی برای اثبات خیانت خوانده پرونده
  • حضور طرفین در جلسات دادگاه و تکمیل روند دادرسی
  • صدور گواهی عدم امکان سازش.
  • تعیین و تکلیف حقوق مالی زن، حضانت کودکان و….. در جریان پرونده
  • صدور حکم طلاق

مدارک لازم برای طلاق به دلیل خیانت

مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه

اصل سند ازدواج یا تهیه رونوشت آن

اسناد و مدارک قابل استناد مبنی بر وجود خیانت، مانند: صیغه نامه و …

مدت زمان لازم برای صدور رای طلاق

یکی دیگر از چالش های ذهنی افراد آن می باشد که مدت زمان لازم برای صدور رای طلاق به دلیل خیانت چقدر است؟ حقیقت آن است که عموماً نمی‌توان زمان دقیقی را در رابطه با روند دادرسی چنین پرونده هایی ارائه داد، چراکه روند کلی پرونده های طلاق به غیر از طلاق توافقی به عوامل متعددی بستگی دارد.

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که می خواهید ظرف مدت زمان کوتاهی برای جدایی از همسرتان اقدام کنید و روند پرونده طلاقتان را سرعت بخشید، به شما توصیه می کنیم که از یک وکیل با تجربه کمک بگیرید.