5/5 - (1 امتیاز)

وکیل خیانت در امانت شرایط تحقق جرم را مورد بررسی قرار می دهد و بر اساس آن از موکل خود دفاع خواهد کرد. خیانت در امانت هم جنبه عمومی دارد و هم جنبه خصوصی که در صورت گذشت شاکی خصوصی همچنان جنبه عمومی جرم باقی است. به این معنی که دادستان به عنوان مدعی العموم جرم را مورد پیگرد قانونی قرار می دهد.

خیانت در امانت از جمله جرایمی است که اعتماد و اطمینان میان افراد را خدشه دار می کند. بنابراین قانونگذار مجازات سختی برای آن قرار داده است. همچنین مصادیق این جرم در قوانین مختلف مانند قانون تجارت، قانون ارث، قانون ثبت و… آمده و قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است.

وکیل خیانت در امانت با توجه به موضوع پرونده دفاعیات خود را ارائه خواهد داد و تلاش می کند نتیجه پرونده به نفع موکل برگرد.

خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۲۲۹۲۰۵۶۲-۰۲۱ (۲۰ خط ویژه)

مشاوره حقوقی وکیل خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت با انجام مشاوره حقوقی موکل خود را از شرایط ارتکاب جرم آگاه می کند. از جمله شرایطی که در تحقق این جرم آمده آن است که مال مورد امانت مالیت داشته و دارای ارزش اقتصادی باشد.

دومین شرط آن است که طی یک قرارداد قانونی مال به امین سپرده شده باشد. بنابراین سپردن مال در تحقق جرم اهمیت دارد. در صورتی که متهم خود مال مزبور را به دست آورده باشد عمل وی می تواند کلاهبرداری یا سرقت تلقی شود.

شروط قانونی خیانت در امانت باید در قرارداد آمده باشد. مالک مال در قرارداد مزبور نحوه نگهداری از مال را مشخص می کند و تاریخ برگرداندن مال را تعیین می نماید.

وکیل خیانت در امانت بررسی می کند که آیا مال توسط مالک یا نماینده قانونی ایشان سپرده شده یا خیر.

وکیل خیانت در امانت

این موارد در نگارش لایحه دفاعیه موثر می باشد. وکیل تلاش می کند از تمام مدارک و مستندات موجود برای دفاع از موکل خود استفاده کند. استفاده از خدمات وکیل آنلاین تا حد بسیار زیادی به موکل کمک خواهد کرد اما با توجه به حساسیت این گونه پرونده ها حتما از باتجربه ترین وکلا در زمینه وکالت بهره بگیرید.

مجازات خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت با استناد به ماده ۷۶۴ قانون مجازات اسلامی این جرم را مورد پیگرد قانونی قرار می دهد. ماده ۷۶۴ قانون مجازات بیان می کند که چنانچه شخصی اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته ای مانند چک یا سند را در قالب امانت دریافت نماید. اگر بر طبق قرارداد استرداد مال شرط شده باشد اما امین به ضرر مالک مال را مورد استعمال، تصاحب، تلف و مفقود شدن قرار دهد مرتکب جرم خیانت در امانت شده است.

بنابراین شخص مجرم ممکن است درباره اموال منقول یا غیر منقول خیانت در امانت نماید. هدف در این جرم ضربه زدن به مالکیت مالک است. امین ممکن است با افراط و تفریط موجب خیانت در امانت شود. در مواردی امین با سهل انگاری خود و از روی غفلت موجب تلف و مفقود شدن مال می شود. زمانی که عمل شخص سهوا انجام شده باشد جرمی اتفاق نیفتاده است. اما امین همچنان از نظر مدنی مسئولیت دارد. بنابراین قانونگذار وی را الزام به جبران خسارت می نماید.

وکیل خیانت در امانت بیان می کند که مجازات شخص مجرم بر اساس ماده ۷۶۴ قانون مجازات اسلامی حبس از ۶ ماه تا ۳ سال می باشد. برخی موارد موجب تشدید مجازات می شود. به طور مثال اگر شخص امین از ماموران دولتی باشد ارتکاب جرم توسط وی مجازات حبس بیشتری به دنبال دارد.

بررسی مصادیق جرم توسط وکیل خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت مصادیق مختلف این جرم را مورد بررسی قرار می دهد. در زیر به چند نمونه از موارد خیانت در امانت که در سایر قوانین آمده پرداخته می شود:

سوء استفاده از مهر و اسناد سفید امضا دیگران از مصادیق جرم خیانت در امانت است. در برخی موارد شخص مجرم از مهر دیگری یا چک و اسناد سفید امضایی که در اختیار دارد به نفع خود استفاده می کند. در اینجا استفاده غیرقانونی شخص هدف قانونگذار می باشد و عمل شخص را خیانت در امانت محسوب می کند.

خیانت در امانت در چک و سفته

بنابراین مهم نیست که مهر را به دست آورده یا خود مالک به مجرم سپرده باشد. همین که مهر و اسناد سفید امضا دیگری را مورد سوء استفاده قرار دهد عمل خیانت در امانت اتفاق افتاده است. مجازات چنین عملی حبس از یک تا سه سال می باشد. در صورت که ولی، قیم و وصی مهر و اسناد را در اختیار داشته و مورد سوء استفاده قرار داده باشد مجازات ایشان از سه تا هفت سال قابل افزایش می باشد

جرم دیگری که توسط وکیل خیانت در امانت مورد بررسی قرار می گیرد در قانون تجارت آمده است. خیانت در امانت نسبت به اسناد تجاری یا اموالی که به واسطه رابطه کاری به دیگری سپرده شده باشد. به طور مثال در برخی معاملات چک یا سفته به عنوان ضمانت سپرده می شود. اما طرف مقابل از آن سوء استفاده می کند به این ترتیب عمل وی خیانت خواهد بود. یا اینکه در یک قرار داد اموالی برای خرید کالا سپرده شود اما امین آن را برای سرمایه گذاری استفاده کند مرتکب خیانت در امانت شده است.

خیانت در امانت در قانون تصدیق انحصار وراثت نمونه دیگری است که قانونگذار به آن پرداخته است. در این مورد اگر شخصی اموال مجهول الوارث را ظرف مدت مشخص که قانونگذار تعیین کرده به دولت تسلیم نکند مرتکب خیانت در امانت شده و مجازات خواهد شد.

مصادیق خیانت در امانت

نگارش لایحه دفاعیه توسط وکیل خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت در نگارش لایحه دفاعیه نکات مختلف را در نظر می گیرد. ممکن است عمل شخص مجرم فعل یا ترک فعل باشد. امین با انجام عمل موجب تلف یا یا گم شدن مال می شود. در برخی موارد خودداری از برخی کارها مال را نابود می کند وکیل این موارد را مد نظر قرار خواهد داد.

گذشت شاکی خصوصی می تواند بخشی از مجازات را کاهش دهد. وکیل در دفاعیات خود این مسائل را مطرح می کند. جمع آوری دلایل قوی برای آنکه عدم تقصیر امین را نشان دهد می تواند در تخفیف مجازات ها موثر باشد.

وکیل خیانت در امانت برای طرح شکایت باید به دادگاه کیفری مراجعه نماید. این دادگاه پرونده را مورد بررسی قرار می دهد و با ارزیابی نظر کارشناس درباره خسارت وارده تصمیم گیری خواهد کرد.

وکیل کیفری برای دریافت خسارت وارده به علاوه هزینه دادرسی و سایر هزینه ها دادخواست مربوطه را به دادگاه ارسال می نماید و از حقوق موکل خود دفاع خواهد کرد.