5/5 - (1 امتیاز)

در این نوشتار به بررسی ویژگی های بهترین وکیل طلاق میرداماد شهر تهران پرداخته ایم. به طور کلی شرط اصلی برای وکالت در امر طلاق و سایر موضوعات مربوط به حقوق خانواده، داشتن پروانه وکالت معتبر است. در حقوق ایران وکلای دادگستری یا عضو یکی از کانون های وکلای دادگستری استانی و یا عضو مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه می باشند. مطابق با قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، هر وکیل مکلف است در شهر صدور پروانه، دفتر وکالت تاسیس نماید. بنابر قانون مذکور وکلای دادگستری نمی توانند فعالیت وکالت خود را شهری به غیر از شهر محل صدور پروانه وکالت متمرکز سازند. بنابراین یکی از شروط دیگر برای وکیل طلاق میرداماد، داشتن پروانه وکالت دادگستری در شهر تهران است.

دارا بودن سواد علمی و سوابق عملی به عنوان دو ویژگی مهم وکلای متبحر شناخته می شود. شرط شرکت در آزمون وکالت و دریافت پروانه وکالت، داشتن مدرک کارشناسی رشته حقوقی یا مدرک معادل آن است. با این وجود بسیاری از وکلای دادگستری تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته حقوق را سپری کرده و دارای تخصص علمی در گرایش های گوناگون رشته حقوق می باشند. برای مثال گرایش حقوق خانواده در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برخی از دانشکده های حقوق تدریس می شود. 

علاوه بر مدرک دانشگاهی، کانون های وکلای دادگستری پس از برگزاری دوره های تخصصی به وکلای واجد شرایط، پروانه وکالت تخصصی اعطا می کنند. وکالت در امور خانوادگی نیز یکی از انواع مدرک وکالت تخصصی است که وکلای با تجربه و متبحر در زمینه دعاوی خانوادگی اعطا می شود. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین وظایف و اختیارات وکیل دادگستری در زمینه طلاق خواهیم پرداخت.

مهمترین وظایف و اختیارات وکیل طلاق میرداماد

وظیفه اصلی وکیل طلاق میرداماد، پیگیری پرونده طلاق و انحلال عقد ازدواج است. در حال حاضر مطابق با قانون حمایت خانواده، دو نوع طلاق توافقی و غیر توافقی وجود دارد. طلاق توافقی با درخواست زوجین و ضمن نگارش توافقنامه طلاق صورت می پذیرد. در مقابل دعوای طلاق غیرتوافقی تنها به درخواست یکی از زوجین مطرح می شود. در هر حال مطابق با ماده ۱۰ قانون حمایت خانواده انجام هرگونه طلاق و جدایی در عقد ازدواج دائم، منوط به صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه خانواده می باشد.

رسیدگی به دعوای طلاق، در صلاحیت دادگاه خانواده محل اقامت زوجین است. به عنوان یک مقرره حمایتی برای بانوان، چنانچه زن و شوهر جدا از یکدیگر زندگی کنند، زوجه می تواند دادخواست طلاق را در دادگاه خانواده محل اقامت خود اقامه سازد.

وکیل طلاق در میرداماد

پس از انعقاد قرارداد وکالت، وکیل دادگستری به نمایندگی از زوجین یا یکی از آنان، دادخواست طلاق یا صدور گواهی عدم امکان سازش را به نگارش درآورده و به دادگاه صالح ارسال می کند. وکیل می تواند به نمایندگی از موکل خود در محاکم دادگستری حضور پیدا کرده و در جلسات دادرسی شرکت کند. یکی دیگر از وظایف وکیل طلاق میرداماد، نگارش لوایح دفاعیه و تقدیم آن به دادگاه است که در گروه وکلای دادگستر به بهترین شکل و در کمترین زمان ممکن، سال هاست که در حال انجام است.

محاسبه و پرداخت میزان حق الوکاله یا هزینه وکیل طلاق

وکیل طلاق میرداماد در ازای پیگیری پرونده طلاق و وکالت در این امر حق الوکاله دریافت می کند. میزان حق الوکاله دعوای طلاق، اصولاً با توافق طرفین تعیین می شود. چنانچه موکل و وکیل در خصوص میزان حق الوکاله تعیین تکلیف نکرده باشند، حق الوکاله وکیل مطابق با آیین نامه تعرفه حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری تعیین می شود.

صدور حکم در خصوص حضانت فرزندان مشترک، مهریه، نفقه

مطابق با قانون حمایت خانواده قاضی دادگاه خانواده مکلف است هنگام صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق، در خصوص پرداخت مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و سایر موضوعات مورد اختلاف تعیین تکلیف کند. دادگاه خانواده همچنین مکلف است تلاش نماید تا زوجین از تصمیم طلاق منصرف شده و میان ایشان صلح و آشتی برقرار گردد. همچنین دادگاه ها باید زوجین را برای شرکت در جلسات مشاوره خانواده، به مراکز مشاوره خانواده که زیر نظر قوه قضاییه اداره می شوند ارجاع دهند.

در مواردی که دعوای طلاق به صورت توافقی مطرح می شود، زوجین می توانند در خصوص پرداخت مهریه، نفقه، حضانت فرزندان مشترک و … توافق کنند. در این صورت توافقنامه طلاق توافقی باید به صورت رسمی به تایید قاضی دادگاه خانواده برسد. در صورتی که علاوه بر درخواست طلاق، دعوای دیگری مثل استرداد جهیزیه، مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت و … نیز طرح شود، دادگاه خانواده به این دعاوی نیز رسیدگی کرده و در ضمن صدور حکم طلاق، حکم مقتضی را در مورد آنها نیز صادر خواهد کرد.

وکیل میرداماد در گروه وکلای پاسارگاد

نکات حقوقی تکمیلی در خصوص دادخواست طلاق

رسیدگی به دعوای طلاق و سایر دعاوی خانوادگی که در دادگاه خانواده طرح می شود، منوط به نگارش و تنظیم دادخواست است. دادخواست یک نامه قضایی خاص است که بر روی برگه های چاپی تهیه شده و مشخصات دعوی بر روی آن قید می شود. نام و مشخصات شناسایی طرفین دعوی (خواهان و خوانده)، موضوع دعوی (طلاق)، دلایل و منضمات و شرح دعوی باید بر روی دادخواست قید شده و به دادگاه خانواده ارسال گردد.

رسیدگی به دعوای طلاق در دادگاه خانواده مستلزم پرداخت هزینه دادرسی است. در صورتی که زوجه توانایی مالی برای پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد، می تواند به استناد ماده ۵ قانون حمایت، در هنگام ارائه دادخواست طلاق، دادخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را نیز به دادگاه خانواده ارائه نماید. در صورتی که درخواست اعسار زوجه پذیرفته شود، زن موقتاً از پرداخت هزینه دادرسی معاف می شود.

آدرس و شماره تماس وکیل طلاق در میرداماد تهران

پیگیری دعوای طلاق و به ثمر رساندن آن، از جمله موضوعات تخصصی مربوط به حقوق خانواده به شمار می رود. گاه انجام یک اشتباه حقوقی کوچک در فرآیند رسیدگی به پرونده، ممکن است نتایج نامطلوب فراوانی در پی داشته باشد. از همین رو توصیه می شود پیش از انجام هرگونه اقدام عملی در زمینه طرح دعوای طلاق و پیگیری آن، با یک یا چند نفر وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خانواده، مشاوره حقوقی داشته باشید. همچنین شما می توانید صفر تا صد پیگیری پرونده طلاق در منطقه میرداماد تهران را به وکیل طلاق گروه وکلای پاسارگاد بسپارید. موسسه حقوقی ما در قلب شهر تهران و منطقه نیاوران با دسترسی به خدمات شهری مترو، مجتمع های تجاری، اداری و … آماده ارائه انواع خدمات وکالت در دعاوی، نگارش لوایح و مشاوره حقوقی می باشد.

نشانی موسسه: تهران، میرداماد، خیابان اطلسی، نبش خیابان تاج بخش، پلاک ۵، طبقه دوم، واحد ۴.